Én amúgy azt nem értem, hogy merült egyáltalán fel a kérdés. 20-30 éve is fura volt, ha valaki fával szarakodik, azóta meg eltelt 20-30 év.
2022. jan. 26. 15:26
42/62 anonim válasza:
42-es a városinak talán.
Vidéken falun ez nem gond.
2022. jan. 26. 15:27
43/62 mindentudó99 válasza:
Jelenleg ha van egy jó fűtésrendszered kondenzációs kazánnal egyszerűen nem éri meg fával fűteni. Csináltam sok évig és erdészettől vett puhafával ki lehet hozni olcsóbbra a fatüzelést. De hol eri meg az 50 -70 ezres spórolás ha két napig fűrészelek 4-napig hasítok 2 napig pakolom el a fát úgy hogy ezt még nem is egyedül teszem. Egyedül tovább tartana. Aztán hol a fűrészre hol a hasítógépre kell költeni pár évente ha épp úgy van. Mikor e helyett mehetek horgászni is pl. Amit egyesek írnak hogy télen hidegbe kell vágni az marhaság el lehet készíteni betárolni az egész évit tavasszal. És huzatszabályzóval meg pufferrel egyenletes hőfok van akkor is ha nem vagyok otthon. De akkor sem éri meg. Most jelenlegi gáz árak mellett biztos nem állnék vissza fatüzelésre.
2022. jan. 26. 15:36
44/62 anonim válasza:
Mért nem jó a brikett?...
2022. jan. 26. 16:41
45/62 anonim válasza:
Kérdező!
Arra még nem adtál választ, hogy kit érdekelnek azok a primitív emberek, akik leszólják azokat, akik gázzal fűtenek?
A brikett drágább, mint a száraz fa, de a vizesnél olcsóbb.
Itt minden csak a hülye szokásokról szól.
A fát nem télen kell hasogatni hanem minimum a felhasználás előtt 1 évvel, nyáron.
A boxoló hozzászólónak üzenem, hogy Papp László favágással is edzett.
2022. jan. 27. 11:12
46/62 anonim válasza:
"A brikett drágább, mint a száraz fa"
Igen, de a fűtőértéke jobb, mint amennyivel drágább, másrészt nem kell hasogatni és kisebb helyet is foglal.
2022. jan. 27. 11:21
47/62 anonim válasza:
#44, A brikett is felmegoldas.
Nem kell hasogatni meg szárítani, de ugyanúgy kell tárolni, behordani, időnként még rakni a tűzre.
2022. jan. 27. 11:21
48/62 anonim válasza:
47, És? Az is 50%-kal jobb a fánál akkor. Meg nem mindenkinek van kinti kazán, vannak benti kályhák is.
2022. jan. 27. 11:25
49/62 anonim válasza:
Nem jobb annyival a brikett, mint amennyivel drágább, pláne nem 50 százalékkal.
2022. jan. 27. 11:42
50/62 anonim válasza:
49: Hát ha megspórolod a cipekedés egy részét és favágást, és kisebb hely kell neki, akkor az már 50% könnyebbség, a másik 50% nehézség, ami megmarad, meg az, hogy rakni kell a tűzre és ennek is van azért súlya kiterjedése.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!