Tavasszal szeretném a fűtést korszerűsíteni. Gázcsonk az udvaron, de nem tudom jó döntés lenne-e gázfűtésre váltani. Esetleg elektromos fűtés? Hogyan döntenétek? És miért?
Elektromos fűtéshez szinte biztos, hogy bővíteni kell a hálózatot, akkor pedig már nem éri meg. Gáz a legjobb megoldás, hacsak nem vagy gépesítve (vágás és szállítás is) már fa kitermelésre és nincs saját erdőd, ahonnan vághatod a fát.
Gáz a legjobb, ha fizetni kell érte
A villany az mindenképpen felejtős, mert drága.
Helyi gázosoktól kellene árajánlatokat kérni.
Valószínűleg kémény is kell majd.
A villany a legdrágább.
Nagy előny ha az udvaron a gáz csonk .
Keresel 1 gáz,fűtés szerelőt,de olyat akinek van jogosultsága gázhálózatot kiépiteni.
Az ilyen embereknek megvan a saját gázterv elkészitő emberük .Mindent ő fog már lerendezni.Nem szolgáltató veszi át a kiépitett rendszert ,a felrakott kondenzációs kazánt,hanem ő. Itt emlitem meg,hogy kémény sem kell,mert a kazánnak saját kénye van,de ezt külön kell megvenni .
Mikor a tervező átvette a szerelőtől a munkát,A tulajjal aláiratja a papirokat,beviszi a szolgátatóhoz,és kéri hogy szereljék fel a mérőórát.Ezt külön kell fizetni .
Amit még meg kell csináltatni ,érintés védelmi szerelést kiépiteni,és erről igazolást kérni,ezt kéri a tervező .
Ha fűtésrendszer ki van épitve , 1.5 millka elég
Keress egy épületgépészt! Vigyél neki egy tervrajzot amin fel vannak tüntetve a rétegrendek. Ebből kitudja számolni a ház hőigényét. Javaslatot tesz különféle fűtési megoldásokra úgy, hogy várható üzemeltetési költségeket is számol.
Az alapján eldöntheted, hogy a gáz, egy hőszivattyú, vagy egyéb fűtési rendszer lesz neked a jó választás.
Az hogy a gázcsonk az udvaron van nem jelent semmit. Amikor megvettem a házat nekem is az udvaron volt. Amikor bekötötték a gázt az utcában minden udvarba bevitték ingyen a csonkot. Az előző tulaj vegyes tüzeléssel fűtött nem használt gázt.
Nekem kellett kifizetni minden költséget mert én tetettem fel a gázórát.
Ha villannyal akarsz fűteni akkor meg ahhoz kell kifizetni a magasabb teljesítmény díját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!