Mennyibe kerül együttélni?
Fiatalok vagyunk, most fejezzük be az egyetemet mindketten.
Egyikünknek sincs lakása vagy olyan ismerőse, aki olcsón adna lakást.
Én mindenképpen el fogok költözni otthonról. Neki nem az összeköltözéssel van gondja, hanem még spórolna. Mondtam neki, hogy nem baj, nyugodtan spóroljon, majd összeköltözünk, ha készen áll mindkettőnk rá.
Szerintetek a lakhatást leszámítva (lakbér, rezsi, közösköltség), mennyibe kerül az élet Budapesten 1 illetve 2 főnek? Mennyivel drágább vagy olcsóbb különélni? Mi számít manapság luxusnak? Mi az a minimum pénz, amire szükség van? Most tényleg magát a lakhatást nem számolva.
Valaki irta, hogy kozoskoltseg 7 ezer, hat inkabb ugy fogalmaznek, hogy 7-25 ezer kozott gyakorlatilag barmennyi, ez meg pluszban a berleti dijon felul van, es ehhez jon meg a rezsi is.Eddig 3 lakasban laktam Budapesten, 12-15 ezer volt kb, alatta nem. Ha kerdezonek 100 ezer forintja marad, miutan kifizetett minden kotelezot, akkor nagyon talan kihuzza, bar en tuti hulyet kapnek, mert ebbe pl egyszer se ferne bele egy etterem, vagy kajarendeles, es ez meg csak az alap. Ha mar kabatot kell venned telen, es mondjuk melle egyszer beteg vagy es gyogyszert kell szedned, mar nagy bajban leszel :/
Ha a paroddal ketten osszekoltoznetek,mar sokkal-sokkal konnyebb lenne. Egyedul albizni Budapesten luxus sajnos.
43.-nak.
Vagy ha nem is a palijával, mert abból Budapesten úgyis lesz másik, akkor lakótárssal. Haverom imádta az ápolónő és a biztonsági őr lakótársait, mert azok sokat ügyeltek, így alig voltak otthon, konkrétan volt, hogy szó szerint 24 órára elmentek.
Én eddig mindig olyan albiban éltem, ahol a rezsi része volt a közösköltség. Valahol még a lakásbiztosítást is át akarták hárítani, pedig az szerintem nem korrekt.
42 vagyok egyébként az lemaradt, hogy ketten milyen az élet. A bérleti díj ugyanannyi, a rezsi egy icipicit megemelkedik a víz/áram miatt, de összességében ez max 2-3 ezer forint havonta. A megélhetésre szánt pénzt én dupláznám, de ha otthon főztök, akkor ez inkább másfélszeres szorzó csak.
Vagyis szerintem ahhoz, hogy ne állandóan kicentizve élj egyedül egy albérletben, legalább nettó 300 ezres fizu kellene Budapesten. Ha ehhez hozzájön még egy ekkora fizu és ketten éltek, akkor már kényelmesebben ellesztek.
Sztem sem elet, hogy osszekoltoztok es semmire sem futja. Ismerek ilyeneket. A szuleik fizetik az alberletuket meg viszik nekik a kajat.
Annyi penzuk nibcs hogy gyalog elmenjenek valahova. Persze tudom szeretik egymast es ez a legfontoaabb.
Ilyeneknek minek ? Felnott eletet elnek de gyerekek.
Inkabb varjatok mert a penzhiany megoli a kapcsolatot.
Foleg ha majf visszajonnek a bukik meg minden es nem tudtok majd menni sehova.
Am meg mi a baj a kormossel fodrasszal terapeutaval? Nekem is vam!
Mentalhigienia ugyanugy az egeszaeges eletmod resze mint a minosegi kaja, mozgas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!