Mennyibe kerül együttélni?
Fiatalok vagyunk, most fejezzük be az egyetemet mindketten.
Egyikünknek sincs lakása vagy olyan ismerőse, aki olcsón adna lakást.
Én mindenképpen el fogok költözni otthonról. Neki nem az összeköltözéssel van gondja, hanem még spórolna. Mondtam neki, hogy nem baj, nyugodtan spóroljon, majd összeköltözünk, ha készen áll mindkettőnk rá.
Szerintetek a lakhatást leszámítva (lakbér, rezsi, közösköltség), mennyibe kerül az élet Budapesten 1 illetve 2 főnek? Mennyivel drágább vagy olcsóbb különélni? Mi számít manapság luxusnak? Mi az a minimum pénz, amire szükség van? Most tényleg magát a lakhatást nem számolva.
12.-nek.
Trollkodsz? A legtöbb cég nem fizet, amelyik igen, az is csak a menedzser szintnél.
14.-nek.
De én normális munkahelyekről beszélek, nem ilyen IT valamikről.
Lassan remélem, hogy mindekinek leesik, hogy nincs olyan, hogy ennyből meg annyiból lehet megélni.
Az egész az igényektől függ
15, ez is egy normális munkahely, ráadásul még az adót is rendesen fizetem, nem valami kata meg számlázós susmus. Haverom aktuárius üzleti elemző, neki még komolyabb a juttatási csomagja (fizetik a lakáshitele talán 50%-át vagy ilyesmi, nem tudom pontosan milyen konstrukcióban, fizetik a nyelvtanárját, nekem csak a céges csoportos lenne ingyen, de csak angol van, azt meg folyékonyan beszélem...).
Kérdező nem írta mi a végzettsége csak hogy egyetem. Magasan kvalifikált munkahelyeken igenis sok minden alap manapság úgyhogy számíthat erre-arra.
18: voltam a napoban a DM-ben, és lehet kapni fogkrémet 200 és 1600 forint között.
És ez csak az egyik legolcsóbb tétel a havi kiadások között, mégis van több mint egy ezres különbség.
Lehet mondani, hogy a pénztárca szab határt, de például nekem nem lenne élet, hogy egy szobát bérelek és 3 másik lakótársam van. Nekem nem lenne élet, ha 17 fokban ülnék otthon (van ilyen ismerősöm). Nekem nem étel, ha a legolcsóbb kenyeret, meg parizert vehetek.
És amikor valaki azzal kalkulál, hogy mennyiből lehet megélni, akkor ritkán gondol arra, hogy a félcsöves életmód mibe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!