Mennyibe kerül együttélni?
Fiatalok vagyunk, most fejezzük be az egyetemet mindketten.
Egyikünknek sincs lakása vagy olyan ismerőse, aki olcsón adna lakást.
Én mindenképpen el fogok költözni otthonról. Neki nem az összeköltözéssel van gondja, hanem még spórolna. Mondtam neki, hogy nem baj, nyugodtan spóroljon, majd összeköltözünk, ha készen áll mindkettőnk rá.
Szerintetek a lakhatást leszámítva (lakbér, rezsi, közösköltség), mennyibe kerül az élet Budapesten 1 illetve 2 főnek? Mennyivel drágább vagy olcsóbb különélni? Mi számít manapság luxusnak? Mi az a minimum pénz, amire szükség van? Most tényleg magát a lakhatást nem számolva.
50/fő tényleg nagyon gatyabehúzós. Nem hogy buli, meg edzőterem nimcs, de igazán minőségi étel sem. Minden saját márkás, akciók után menős... Stb. Együtt egyébként nem tudom mitől lenne másabb, mint külön, vagy nem teljesen értelek. Max a tisztítószerek egy része feleződik, de semmi másban nem változik a rezsin, bérleti díjon felüli rész. Az viszont már nyilván más kérdés, mert az már sokat számít.
Ha nagyon spórolsz, akkor luxusnak minősül minden, ami a szükségesen felül van.
2.-nak.
NAGYON SOKAN kijönnek! Ja, és én 1 főre írtam az 50-et.
Nem lehet megválaszolni a kérdésed.
Annyi mindentől függ, hogy mik az igények, mi a minimum nektek.
Pl elég, ha nem fáztok, és tele a hasatok? Vagy azért jó lenne a legolcsóbb kenyér-parizer párosnál valami minőségibbet enni?
Elég az olcsó sajátmárkás sampon/mosópor/akármi, vagy kell a drágább, esetleg a prémium?
Mennyit jártok szórakozni? Hova? Valami felkapottabb helyre, vagy megisztok valamit egy olcsó helyen?
Ezek mind-mind olyan kérdések, amikre előbb választ kellene találni.
Persze, mindenki fog mondani egy összeget, aztán megindul a hüledezés, az egyik szerint X meghalni is kevés, a másik szerint ennyi pénzből király módon lehet élni.
Valószínűleg mindkettőnek igaza van, csak éppen nagyon mást értenek átlag és luxus alatt.
Értelek, de így nem tudom, hogy mire gondoljak. Hogyha keresek az albérleten, rezsin felül 100ezret, akkor nem tudom, arra számítsak, hogy meg tudok ebből élni vagy arra, hogy kizárt dolog. Nyilván minél jobban a létminimum felett tudok élni, az annál jobb. De nem tudom, hogy mi a legeslegkevesebb, amivel el lehet lenni.
Persze, örülnék, ha lehetne 20 fok azért a lakásban minimum, néha fürödhetnék zuhanyzás helyett és mindennap tudnék enni is, turkálóba vásárolni nekem oké, meg nem hobbim az, hogy csak úgy vásárolgassak. Edzeni is otthon edzek, vannak kezi súlyzóim, már nem kell ezt pl beszerezni.
6: én jelenleg olyan havi 100-150-et költök úgy, hogy a lakásnál csak rezsi költségem van, a pandémia miatt pedig nem sok minden szórakozásra van lehetőség.
Minőségi ételt eszem (sok zöldség, gyümölcs, normális felvágottak).
Igen, ennyiből meg lehet élni. De ha befigyelnek a hobbijaim, a szórakozás, akkor a duplája is kevés tud lenni.
6 Ha bérletidíjon és a rezsin felül keresel 100ezret,amit magadra költesz mint a tisztítószerek, közlekedés, kaja, telefonfeltöltés, internet, tisztálkodási szerek, mosószer, takarítóeszközök, néha néha ha kell pl. izzócsere, ilyesmi, akkor az úgy elég lesz. Egyébként a közösköltségre is számolj olyan 7000Ft-ot,ha még az nincs benne a bérletidíjban.
50 000Ft-ból sehogy nem jösz ki, pláne ha bejön egy váratlan kiadás. Egy sima kis hülye megfázás is elvisz egy 10ezrest mire kikúrálod magad.
Faszi vagyok, egyedül élek Pesten. Egy elfogadható kis lakást bérlek nem annyira rossz helyen. Évek óta pontosan vezetem a költéseim. Én nem vagyok nagy költős (ritkán ülök be kávéra meg hasonlók, sovány is vagyok úgyhogy sokat se eszem).
Nekem az albérlet havi 190 000 + rezsi (átlag 25000 a rezsi). Kajára havi 80 000 megy el. Amíg nem volt céges autóm, addig BKV-val jártam, az egy 10-es havonta. Amióta van kocsim meg benzinkártyám az utazás már ingyen van cserébe 40 000 havonta itt mellettem egy mélygarázsban a parkolóhely. Egy ideig emiatt inkább bennhagytam a céges parkolómban a kocsit, addig ez a költség nem volt cserébe sose használtam az autóm, de akkor meg BKV költség volt :). Ezek a fix költségeim. Minden más már rajtam áll, hogy megveszem-e vagy sem.
9-es vagyok, azért erre tegyél még havi 10-15-öt, valami mindig van, amit meg kell venned.
A kezdetek kezdetén haverommal béreltünk egy nagy lakást ketten (akkoriban még olcsók voltak az albérletek itt Pesten), ekkor sem volt szignifikáns különbség a rezsiben. De. Becsajozott aztán az utolsó pár hónapban már szinte ott lakott a csaj velünk. A víz fogyasztás duplája lett, a fűtés duplája (tél volt). Mert ugye lányok fáznak mint az állat. Úgyhogy lánnyal lakni drágább. Nem kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!