Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyibe kerül együttélni?

Mennyibe kerül együttélni?

Figyelt kérdés

Fiatalok vagyunk, most fejezzük be az egyetemet mindketten.

Egyikünknek sincs lakása vagy olyan ismerőse, aki olcsón adna lakást.

Én mindenképpen el fogok költözni otthonról. Neki nem az összeköltözéssel van gondja, hanem még spórolna. Mondtam neki, hogy nem baj, nyugodtan spóroljon, majd összeköltözünk, ha készen áll mindkettőnk rá.

Szerintetek a lakhatást leszámítva (lakbér, rezsi, közösköltség), mennyibe kerül az élet Budapesten 1 illetve 2 főnek? Mennyivel drágább vagy olcsóbb különélni? Mi számít manapság luxusnak? Mi az a minimum pénz, amire szükség van? Most tényleg magát a lakhatást nem számolva.

2021. jan. 1. 11:23
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
Egészségügy, alapdiploma, nem fogok mindenféle sportutalvanyokat meg céges autókat kapni. Ezért is kérdezem, hogy mennyiből lehet megéldegélni. Kicsit többön, mint a parizer és a 17 fok, ahogy írtam is. Nyilván nem fényűzésre, kajarendelésekre, bulikra és nyaralásokra gondoltam.
2021. jan. 1. 15:39
 32/46 anonim ***** válasza:
100%

Az lehet, hogy nővel több a rezsi, viszont párocskáknak könnyebb jó lakást találni. Ha haveroddal költöznél össze, akkor külön szoba kéne, ami nem egybenyílik, stb. Külső kerületekben talán 80-tól már találsz valamit. Viszont ha messze van a munkahelyed, akkor számíts 2-3 óra utazásra naponta, ami elképesztő lélekromboló. Ha nem étteremben fogsz kajálni, akkor ha nagyon meghúzod az övet, főzöl otthon és hozzám hasonlóan nem vagy nagyétkű, akkor lehet 40-50-ből megvan, pároddal meg legyen 70-80 havonta. Erre jön még némi random ktsg 10-15 meg az eseti kiadások (cipő, kabát...).

Szerintem párocskák, ketten együtt 200-250k HUF környékétől valahol kinn a világ végén már alapjáraton el tudnak lenni. De abba tényleg nem fér bele már sok minden a fix költségen kívül.

2021. jan. 1. 15:48
 33/46 anonim ***** válasza:
De, ha biztos akarsz lenni benne, akkor inkább legyen 350k HUF kettőtöknek a keret, ha esetleg beszarik a laptopod vagy fogorvoshoz kell menned se vágjon földhöz a dolog.
2021. jan. 1. 15:57
 34/46 anonim ***** válasza:
66%
Feltételezve persze, hogy a csajodnak nincs igénye "luxi" fodrász-műkörmös-kozmetikusra meg szoláriumra meg terapeutára mint haverjaim hülye nőinek... (nem vicc, terapeuta...)
2021. jan. 1. 16:00
 35/46 anonim ***** válasza:
51%
A nők valóban több vizet használnak, mert jóval igényesebbek a tisztálkodás és a takarítás terén is, mint a férfiak. A férfiak viszont sokkal többet zabálnak. A férfiak kerülnek többe. Ha nem a létszükségletekről beszélünk, akkor pláne. Körömlakk vs. drága kütyük.
2021. jan. 1. 16:27
 36/46 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem nem lehet normálisan megélni havi 50 eFt-ból. Most lehet, hogy kiszámolod, hogy mennyi zsemlére, meg parizerre elég és nyugtázod, hogy 3 havonta még egy pár zokni is belefér a keretbe. De mit csinálsz, ha megbetegszel és nem tudod kiváltani a gyógyszert? Mit csinálsz, ha elszakad a cipőd? Ha eltörik a 2 db tányérod?
2021. jan. 1. 16:34
 37/46 anonim ***** válasza:
28%

36.-nak.

De ha NINCS több?

2021. jan. 1. 17:40
 38/46 anonim ***** válasza:
60%
Ha nincs több, akkor el lehet nyomorogni, vegetálni egy darabig. Sőt,akár éhen is lehet halni, az ingyen van. Csak nem ez volt a kérdés.
2021. jan. 1. 18:04
 39/46 anonim ***** válasza:
81%
Kedves kérdező, biztos Budapest neked a jó kezdés? Rohadt drágák lettek az albérletek, ami olcsó is drága és kinn van a világ végén. Nem tudom pontosan mi a területed, de esetleg 1-2 év múlva, amikor már a karriered is beindul és picit többet keresel?
2021. jan. 1. 18:59
 40/46 anonim ***** válasza:
28%

Budapesti melóhoz, Budapesten kell lakni? Nem olcsóbb az agglomerációban lakni, és bejárni?

[link]

2021. jan. 1. 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!