Mennyibe kerül együttélni?
Fiatalok vagyunk, most fejezzük be az egyetemet mindketten.
Egyikünknek sincs lakása vagy olyan ismerőse, aki olcsón adna lakást.
Én mindenképpen el fogok költözni otthonról. Neki nem az összeköltözéssel van gondja, hanem még spórolna. Mondtam neki, hogy nem baj, nyugodtan spóroljon, majd összeköltözünk, ha készen áll mindkettőnk rá.
Szerintetek a lakhatást leszámítva (lakbér, rezsi, közösköltség), mennyibe kerül az élet Budapesten 1 illetve 2 főnek? Mennyivel drágább vagy olcsóbb különélni? Mi számít manapság luxusnak? Mi az a minimum pénz, amire szükség van? Most tényleg magát a lakhatást nem számolva.
20.-nak.
Igaz, de a mostani melóhelyemről 16 diplomást rúgtak ki a járvány miatt. Mérnök, IT, rendőrtiszti főiskola,...
Volt melóhelyemen egy ex-utasszállító kapitány volt az egyik éjszakás takarító. Hályog, egy elcseszett műtét, és azóta kocsit sem vezethet, nem még gépet, tengerentúli járaton. :(
22-es, úgy látom bassza a csőröd, hogy gyerekkorom óta ezt akartam csinálni és szerencsém volt :). Ráadásul nem keveset tanultam, 2 nyelven beszélek folyékonyan, tanulom a harmadikat és még sorolhatnám.
Csak a kedvedért. A céges autóm egy vadonás új 5-ös BMV ;). Igaz fapados nagyon. De hogy tudd, pl. a nőkkel nagyon-nagyon hadilábon állok. Neked meg lehet az van rohadásig, jobbnál jobbak.
23.-nak.
Nem bassza a csőröm, de pontosan tudod, hogy ez nagyon kevés helyen van így, ennek ellenére itt nyomod, hogy neked mi jár.
Exem tesója CIC-nél van, neki alaszkai és afrikai vadászatokat is fizetett a cége. (Komolyan!) Akkor ő is írja le, hogy ez alap a cégeknél, és mi az, hogy például egy banki középvezetőnek, vagy a Telenor biztonsági főnökének nem ad a cége?
Nem, de még egyszer mondom nem tudjuk mivel foglalkozik a kedves kérdező. Légiirányítók pl. kedzőként is 1 000 000 körül kapnak (bruttó vagy nettó nem emlékszem). Ha pl. a kérdező treasury területen mozog vagy hasonló megint csak dőlhet a lé. Ha tanár, akkor sajnos nem. A jó informatikusok mindegyike jól keres Pesten. A rosszak (pl. a legtöbb rendszergazda, szoftvertesztelők...) nem.
All you can move szerintem igenis sok helyen alap. Céges autó nem, ez tény. De pl. Prezinél régen, amikor interjúztam hozzájuk, azt mondták céges kontóra havi 1 hónapot kinn tölthetsz San Franciscoban. Plusz úgy emlékszem volt céges szakács és reggelik ingyen voltak, rég volt... Sorolhatnánk.
Ha a kérdező elmondja mi a végzettsége, akkor aszerint lehet becsülni, lehet akkor nem a belvárosban fog bérelni lakást. Nem a parkolás lesz a legnagyobb gondja. De mivel nem tette, ezért gondoltam elmondom nekem mennyi az annyi.
26.-nak.
Szerinted itt kérdezősködne, ha havi 500+ -t keresne?
29.-re.
Ha vidékiként nem tudja valaki, hogy BÁRHOL az országban simán meg lehet élni 500-ból, akkor az idióta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!