Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy tudnám én ezt egyénileg...

Hogy tudnám én ezt egyénileg megtámadni?

Figyelt kérdés
Kicsit hosszú lesz a kérdésem. Tehát van egy lakásom egy társasházban, ahol házközponti fűtés van, minden lakásban hőmennyiségmérőket szereltek fel, és elvileg a fogyasztás alapján fizetünk. Nekem ezzel évek óta problémám van, és a házban is több lakónak, szerettük volna elvetni ezt a rendszert de sajnos a mai lakógyűlésen nem szavazták meg, így ez marad. A problémám az, hogy nem jól olvassák le, nem tudom ki helyett fizetek, de ez így megy évek óta. Azért vagyok mostmár ebben teljesen biztos, mert 2019-ben teljesen le volt csavarva nullára az összes radiátor, mivel senki nem lakott a lakásban, egész évben üresen állt. A decemberi leolvasás után mégis azt hozták ki, hogy 100000 ft-ot fizessek be. És körülbelül ilyen összegek jöttek ki akkor is, amikor rendesen fűtve volt a lakás, tehát ez egyszerűen lehetetlen, hogy nullára lecsavart radiátorokkal ennyi elment volna, úgy, hogy a havi közösköltségbe is be van építve még 8000 ft a fűtésre. Egy 40 négyzetméteres lakásról beszélünk. Én ezt minden évben vitattam eddig is, mostmár az érdekelne, hogy jogilag nekem milyen lehetőségem van?
2020. szept. 16. 21:58
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

30

Mivel a főtáv számlázza ki a fogyasztásodat, amit a leolvasó cég csinált, így visszamenőleg is ha beigazolódik a hibás kütyü ( ezt még el tudom képzelni ), akkor kártalaníthatnak.

Ha mutyizás volt, hogy több bennfentes rátok íratta a fogyasztását, azt nehezebb igazolni.Lehet esetleg úgy---privátban megírtam--.

Az tuti, ha nincs egyedi azonosítója a kütyüdnek, akkor ott a kutyus elásva.Ilyen kell lógnia minimum radiátoron:

[link]

Elszámoláson pedig minden óra mért értékét ki írniuk a számlán, miből lett a csuda összeg, ha ez sincs...tudod te már.

2020. szept. 17. 15:30
 32/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nincs rajta semmiféle azonosító szám, ez biztos. Most azt fogjuk csinálni, hogy bekérjük visszamenőleg is, hogy hol mit olvastak le, és ezeket fogjuk összevetni, hogy egy akkora mint az enyém, meg mondjuk egy kétszer akkora lakásban mit mértek, én külön meg akarom nézni, hogy a régi közösképviselőhöz köthető lakásban mit mértek, mit állítanak. Amúgy az elszámoláson amit kapunk az éves leolvasás után nem sok minden van, csak annyi hogy előző mérőállás, mostani mérőállás, a mérők nem sorszámozva vannak rajta hanem úgy írva, hogy konyha, folyosó stb. és az alján a fizetendő összeg.
2020. szept. 17. 20:25
 33/47 anonim ***** válasza:

Akkor az az elszámolás nesze semmi fizessed kategória kb.

Az a gyanúm, lesz ott baj rendesen s ez évek óta így megy...hihetetlen.

Ha kiderül az órák kijelzésének számai a kijelzőjén, akkor én még kamerákat is ráállítanék 0-24-be, hogy lássam a nullás fogyasztást;)

Albérlőkkel ez mondjuk nehéz kivitelezni, de dátumkijelzéses felvétel bizonyítéknak is elfogadható.

Egy ismerős villanyórája volt huncut, minden lekapcsolva s volt fogyasztás....pár órás felvételen látni lehetett, hogy az a tárcsa bizony forog;)

2020. szept. 17. 20:37
 34/47 A kérdező kommentje:
A közösképviselő benne van a balhéban, ki fog kérni mindent a leolvasó cégtől. Még egy turpisságra fény derült, ők olyan dolgokat is szétosztanak a lakók között, amiket egyszer már kifizettünk, tehát mindenért duplán fizetünk, például kazánkarbantartás, ilyesmi. Mivel ugye ezek a költségek bele vannak építve a közösköltségbe. Most kezdtük el nézni, hogy milyen adatokat kértek ők a közösképviselőtől, és úgy jöttünk rá. Tudósítsak majd a fejleményekről?
2020. szept. 18. 16:03
 35/47 A kérdező kommentje:
Mármint hogy a jelenlegi közösképviselő velünk van, segít nekünk, nem úgy van benne hogy ő simlizik. :D Az a korábbi közösképviselő volt.
2020. szept. 18. 16:04
 36/47 anonim ***** válasza:
100%
Számolj be, hátha mást is fejnek ezek a tolvajok s ideje kibuktatni őket mindenhonnan;)
2020. szept. 18. 17:02
 37/47 A kérdező kommentje:
Oké, ha sikerül jutni valamire, meg fogom írni.
2020. szept. 18. 22:31
 38/47 A kérdező kommentje:
Továbbra is áll a bál. Azóta megkaptuk (kb. 2 hónapja) a 2020-as elszámolást, ami megintcsak nem stimmel. Olyan összeget szabtak ki rám megint, hogy mikor ott laktunk és egész évben ment a fűtés még akkor sem volt a fele sem. 2020-ban csak az utolsó 3 hónapban laktak a lakásban, januártól szeptemberig az összes radiátor le volt csavarva nullára. A fűtés szerintem októberben indult el valamikor. Természetesen ismét fellázadtunk, és más lakók is hangot adtak neki, hogy itt valami nagy gond van az elszámolással. Mi nem fizettük ki, és mondtuk a többieknek is hogy ők se fizessenek amíg nem tisztázódik a helyzet. Az én lakásomban 5 db mérő van 5 radiátoron, kikértem a havi állásokat, mert most mondták, hogy erre van lehetőség. Először egy számhalmazt küldtek csak, többszöri kérésre küldtek csak olyan részletezést, amiből ki tudtam bogarászni, hogy melyik az én lakásom. 5 mérőből 3-nál látszott is, hogy szeptemberig ugyanaz volt az állásuk, mivel mint írtam, lakatlan volt a lakás és az összes radiátor le volt csavarva, két mérőnél azonban ugyanúgy mérés volt látható egész évben, mintha végig fűtöttünk volna, pedig értelemszerűen azok is le voltak csavarva. Mikor elkezdtük firtatni a dolgokat, és számolgatni, ezer kérdés merült fel, mivel semmi nem stimmelt semmivel. A kérdéseinkre nem hajlandóak válaszolni. Számtalanszor fel lettek erre szólítva, a közös képviselő által. Mi a közös képviselővel együttműködünk az ügyben, ő egyébként mellettünk áll, látja, hogy igazunk van. Csak hogy példát mondjak, mennyire össze vissza beszélnek, kérdeztük hogy mi ennek a mértékegysége amit mérnek, erre azt válaszolták, hogy ennek nincs!!!! és nem is kell legyen mértékegysége. Ez egy komplett baromság, én nem is értem, ilyet még nem is hallottam, hogy valaminek nincs mértékegysége. Továbbá azt is monták, hogy ők nem kötelezhetőek arra, hogy hiteles mérőik legyenek. Eleve a mérőket is cserélniük kellene, utánanéztünk a törvénynek, nálunk 7 éve felrakták a mérőket, azóta sem cserélve sem vizsgálva nem voltak! A ház nem utalta el nekik a 2020-as díjat erre a kavarodásra hivatkozva, erre közölte az illető aki részükről eljárt, hogy nem is jól olvasták le, újra le kéne. Ez a sokadik ilyen eset, amikor utólag kiderül, hogy maga a leolvasás sem stimmel. Holnap estig írhatnám a hibákat amiket találtunk a férjemmel az elszámolásban, az egész egy hatalmas katyvasz. Kérdésekre nem hajlandóak válaszolni, nem tudják megindokolni mikor mondanak valamit, hogy miért úgy van! Közös képviselő is azon a véleményen van, hogy sunyiznak, ezért nem válaszolnak semmire, nem tudnak mit mondani. A következő közgyűlésen megint megpróbáljuk elvetni ezt a rendszert, de ha ismét nem sikerül, (legutóbb is megpróbáltuk) akkor nem marad más út, be kell perelnem a házat. Úgy gondolom, hogy nem kényszeríthetnek engem arra, hogy évről évre fizessek valamiért, ami semmilyen módon nem bizonyított, hogy az én fogyasztásom. Olyan összegek jönnek ki havi lebontásban, amiből egy 150 négyzetméteres családi házat lehet fűteni gáz cirkóval. (saját tapasztalat) Itt pedig egy 40 négyzetméteres lakásról beszélünk, úgy hogy ráadásul abban 9 hónapig nem is lakott senki, nem volt fűtve egyáltalán.
2021. jún. 2. 15:05
 39/47 A kérdező kommentje:
Újabb fejlemény. Ma volt a lakógyűlés és sikerült megszavazni, hogy az ista-val felmondjuk a szerződést. Nagyon komolyan lobbiztunk az elmúlt hónapokban, a közösképviselő is segített sokat.
2021. nov. 25. 22:28
 40/47 anonim ***** válasza:
Na, örülök. Még ha nem is kapod vissza az elcsalt összeget, legalább nem folytatódik a csalás.
2021. nov. 26. 07:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!