Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy tudnám én ezt egyénileg...

Hogy tudnám én ezt egyénileg megtámadni?

Figyelt kérdés
Kicsit hosszú lesz a kérdésem. Tehát van egy lakásom egy társasházban, ahol házközponti fűtés van, minden lakásban hőmennyiségmérőket szereltek fel, és elvileg a fogyasztás alapján fizetünk. Nekem ezzel évek óta problémám van, és a házban is több lakónak, szerettük volna elvetni ezt a rendszert de sajnos a mai lakógyűlésen nem szavazták meg, így ez marad. A problémám az, hogy nem jól olvassák le, nem tudom ki helyett fizetek, de ez így megy évek óta. Azért vagyok mostmár ebben teljesen biztos, mert 2019-ben teljesen le volt csavarva nullára az összes radiátor, mivel senki nem lakott a lakásban, egész évben üresen állt. A decemberi leolvasás után mégis azt hozták ki, hogy 100000 ft-ot fizessek be. És körülbelül ilyen összegek jöttek ki akkor is, amikor rendesen fűtve volt a lakás, tehát ez egyszerűen lehetetlen, hogy nullára lecsavart radiátorokkal ennyi elment volna, úgy, hogy a havi közösköltségbe is be van építve még 8000 ft a fűtésre. Egy 40 négyzetméteres lakásról beszélünk. Én ezt minden évben vitattam eddig is, mostmár az érdekelne, hogy jogilag nekem milyen lehetőségem van?
2020. szept. 16. 21:58
1 2 3 4 5
 1/47 A kérdező kommentje:
Úgy tudom nem tudok egyénileg leválni a ház rendszeréről.
2020. szept. 16. 21:59
 2/47 anonim ***** válasza:
100%

Nincs is értelme leválnod, mert akkor is fizetni fogsz az átmenő cső, és falakon átmenő hő miatt.

A legfontosabb az, hogy az elszámolás hol van? Hol van feltüntetve az elhasznált és szétosztott hőmennyiség?

Biztosan nem a TE fogyasztásod alapján van fizetve csak. Hanem fogyasztásod, és légköbméter alapján arányossan elosztva a teljes házé.

Biztos, hogy költségosztó van fenn, nem fogyasztásmérő.

2020. szept. 16. 22:50
 3/47 A kérdező kommentje:
Hőmennyiségmérő van minden lakásban, minden radiátoron.
2020. szept. 16. 22:54
 4/47 anonim ***** válasza:
94%

Marha egyszerű a fogyasztás meghatározása, mivel a NEM hitelesíthető vackoknak ( illetékes-hivatalos szakértői nyilatkozat ez a nem hitelesíthető dolog ) elvileg mindnek van kijelzője, egy óraállása.

Ezt az óraállást neked írni kellene-fotózni-videózni is akár havonta-leolvasáskor, mert van melyik több adatot mutat egymás után is.

Amennyiben minden radiátor le van zárva, úgy egy alapdíjat kell csak fizetned elvileg s ez a 8e ft talán.

Szerintem a kis kütyük hibásak, amelynek írásban kérd a közöstől a cseréjét-ellenőrzését-felülvizsgálatát azonnal bár ezt a vele szerződött szélhámos cég végzi bizonyára.

Ezek a vackok mellesleg akkor is mérnek, ha főzöl a lakásban;)

Az sem mindegy, miként tették a radiátor oldalára;)

A számlázás sosem lesz igazságos bár esetedben érdekes a nullás fogyasztásnál ekkora számla-ott tuti hiba lesz vagy sumákolás-ügyeskedés a nem fizető szomszédok miatt.

A leolvasás lehet rádiós vagy személyesen...nem írod, melyik, de gondolom a rádiós lesz, ott lehet tréfálni.

Az mondjuk lehet, hogy olyan mérőd lenne, ami kijelzés mentes???...nem lennék meglepve az összeg estén.

Szerintem a leolvasó cégtől kikérheted a leolvasott fogyasztási adatokat, majd vessed össze, amiket írsz a jövőben.

Sajnálatos, ha eddig nem tetted.

Ha sikerül kikérni az adatokat, akkor még azt megkérdezheted szomszédoktól, hogy ki fogyasztott hasonló mennyiséget s mennyit fizetett érte.

Tehát kérvényezd a kütyük bevizsgálását-hitelesítését ( utóbbi lehetetlen, mert nem hitelesíthető, de ha ezt megteszik-tuti csalók;) ).

Esetleg még lezárathatod a radiátoraidat akár plombával is, de házon belül igazából te tudod a határokat.

https://www.youtube.com/watch?v=lHpA6dlCGrA

https://www.youtube.com/watch?v=sdIWPCpuKao

https://www.youtube.com/watch?v=4Br0HE7RAns

ui: az sem kizárt, hogy a lakógyűlés bundázott, mert a többségnek jó, ha kisebbség fizeti az ő számlájukat is.

2020. szept. 16. 23:03
 5/47 A kérdező kommentje:

Négyes, köszi a válaszod, na ez most nagyon hasznos volt! Beszélek a közössel holnap. Ma volt a lakógyűlés. Sajnos jól látod, nagy szélhámos a leolvasó cég. Rádiós készülékek vannak, nem jönnek be leolvasáskor a lakásba, és alapból nem mutat semmit a kijelzője, csak ha megnyomom a rajta levő gombot, akkor ír ki egy számot.

Miért nem hitelesíthetőek? Most nem tudom lezáratni a radiátorokat plombával, mert már bérlő van a lakásban.

2020. szept. 16. 23:22
 6/47 A kérdező kommentje:
Ja és nem havonta olvassák, hanem évente egyszer.
2020. szept. 16. 23:23
 7/47 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem bíróság és kérd igazságügyi szakértő bevonását. Ennek másképp nem lesz megoldása.
2020. szept. 16. 23:25
 8/47 A kérdező kommentje:
De kit pereljek, a házat, vagy a leolvasó céget, akivel a ház szerződésben van?
2020. szept. 16. 23:37
 9/47 anonim ***** válasza:
94%

Aki a számlát kiállítja neked.

2020. szept. 16. 23:39
 10/47 A kérdező kommentje:
Nekem a közösképviselő küld egy elszámolást, amiben benne van ez ista-s papír. (Ők olvassák le.) És én a társasház számlájára fizetem be a pénzt.
2020. szept. 16. 23:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!