Hogy tudnám én ezt egyénileg megtámadni?
Nincs is értelme leválnod, mert akkor is fizetni fogsz az átmenő cső, és falakon átmenő hő miatt.
A legfontosabb az, hogy az elszámolás hol van? Hol van feltüntetve az elhasznált és szétosztott hőmennyiség?
Biztosan nem a TE fogyasztásod alapján van fizetve csak. Hanem fogyasztásod, és légköbméter alapján arányossan elosztva a teljes házé.
Biztos, hogy költségosztó van fenn, nem fogyasztásmérő.
Marha egyszerű a fogyasztás meghatározása, mivel a NEM hitelesíthető vackoknak ( illetékes-hivatalos szakértői nyilatkozat ez a nem hitelesíthető dolog ) elvileg mindnek van kijelzője, egy óraállása.
Ezt az óraállást neked írni kellene-fotózni-videózni is akár havonta-leolvasáskor, mert van melyik több adatot mutat egymás után is.
Amennyiben minden radiátor le van zárva, úgy egy alapdíjat kell csak fizetned elvileg s ez a 8e ft talán.
Szerintem a kis kütyük hibásak, amelynek írásban kérd a közöstől a cseréjét-ellenőrzését-felülvizsgálatát azonnal bár ezt a vele szerződött szélhámos cég végzi bizonyára.
Ezek a vackok mellesleg akkor is mérnek, ha főzöl a lakásban;)
Az sem mindegy, miként tették a radiátor oldalára;)
A számlázás sosem lesz igazságos bár esetedben érdekes a nullás fogyasztásnál ekkora számla-ott tuti hiba lesz vagy sumákolás-ügyeskedés a nem fizető szomszédok miatt.
A leolvasás lehet rádiós vagy személyesen...nem írod, melyik, de gondolom a rádiós lesz, ott lehet tréfálni.
Az mondjuk lehet, hogy olyan mérőd lenne, ami kijelzés mentes???...nem lennék meglepve az összeg estén.
Szerintem a leolvasó cégtől kikérheted a leolvasott fogyasztási adatokat, majd vessed össze, amiket írsz a jövőben.
Sajnálatos, ha eddig nem tetted.
Ha sikerül kikérni az adatokat, akkor még azt megkérdezheted szomszédoktól, hogy ki fogyasztott hasonló mennyiséget s mennyit fizetett érte.
Tehát kérvényezd a kütyük bevizsgálását-hitelesítését ( utóbbi lehetetlen, mert nem hitelesíthető, de ha ezt megteszik-tuti csalók;) ).
Esetleg még lezárathatod a radiátoraidat akár plombával is, de házon belül igazából te tudod a határokat.
https://www.youtube.com/watch?v=lHpA6dlCGrA
https://www.youtube.com/watch?v=sdIWPCpuKao
https://www.youtube.com/watch?v=4Br0HE7RAns
ui: az sem kizárt, hogy a lakógyűlés bundázott, mert a többségnek jó, ha kisebbség fizeti az ő számlájukat is.
Négyes, köszi a válaszod, na ez most nagyon hasznos volt! Beszélek a közössel holnap. Ma volt a lakógyűlés. Sajnos jól látod, nagy szélhámos a leolvasó cég. Rádiós készülékek vannak, nem jönnek be leolvasáskor a lakásba, és alapból nem mutat semmit a kijelzője, csak ha megnyomom a rajta levő gombot, akkor ír ki egy számot.
Miért nem hitelesíthetőek? Most nem tudom lezáratni a radiátorokat plombával, mert már bérlő van a lakásban.
Aki a számlát kiállítja neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!