A napraforgón jönnek-mennek a poloskák, mit csináljak velük? Mit tudnak még megtámadni? Paradicsom, paprika, eper, uborka van a közelben.
Tavaly is volt napraforgóm, de poloskám egyáltalán nem volt.
És régebben sem, így nem tudom, hogy kell ellenük védekezni.
Ha csak lemosom, akkor visszamásznak.
Kézzel nem tudom leszedni, nem merem megfogni.
Vmi irtószer nincs a rovarokra?
Én nem értek hozzá, de valahogy csak védekeznek a kártevők ellen, nem?
a hatásos védekezés jelenleg többe kerül, mint a védett termény..
a poloska sajnos agresszíven szaporodik, nagyon terjed.
én is vízsugárral próbálkozom, ami a tetvek ellen jobb, mint a poloskák ellen.
A málnám gyönyörűen érik, de én annyira undorodom a sok rohadt poloskától, hogy nem szedem le, ott rohad a száron..A pirosribizli korai fajtáját még megmentettem, de a kései piros, és a fehér már poloskás, ehetetlen.. már a sárgabarackon gyúrnak,várják, hogy sárguljon.
jó ötletem a vízpermeten kívül nincs.
Nyugodtan le lehet szedegetni őket, nem harapnak, és ha oldalról fogod meg, akkor le se spriccelnek. Vagy ha mégis, akkor egy kézmosás szappannal a végén.
A sima vizes lespriccelés nem ér semmit, 3 perc múlva visszamásznak. Vagy repülnek.
De vegyileg is lehet védekezni elég sok szerrel, pl. a Karate vagy Spilan viszi őket, ha túl sokan vannak. De ezek nem örökre hatnak, csak pár napig, mert lebomlanak.
A paradicsomot szeretik még nagyon a poloskák, meg kb. mindenre rámászhatnak, de a napraforgót annyira szeretik, hogy inkább arra mennek.
Ha nem merem megfogni a rovarokat, akkor hidd el, egy "nyugodtan fogd meg" után sem fogom, hidd el. :D
A vízsugár szerintem a nullával egyenlő. Ugyanis pillanatok alatt távoznak, és vissza is jönnek.
Kipróbáltam a befőttes üveges módszert, de 1 fő után úgy döntöttem, hogy nem ez az én megoldásom. Túl szűk a szája. :)
Kivittem egy műanyag tálat, biztos ami biztos, nehogy véletlenül a kezemre essen. Végülis a módszer ugyanaz, csak az eszköz kicsit nagyobb.
Tényleg sikerült leszedegetnem őket, és reméltem, hogy idővel megfulladnak, de nem.
Ja, és ezek, amik nálam vannak, nem vetik a mélybe magukat.
Nem olyan családból származnak. :D
Le kellett piszkálni őket egy bottal, úgy estek bele a vízbe, de nem voltak hajlandók megfulladni.
Vannak kutyáim-macskáim, néha fogok bolhát, azt is vízbe szoktam ölni, de a bolha pár másodperc alatt megfullad.
Na a poloskák nem.
Az első adagot behoztam, lehúztam a wc-n. ez sem olyan egyszerű, mert az istennek nem akarnak lemenni, csak körbe-körbe élményfürdőznek a csészében...
A második adagot már inkább szép lassan kiborítottam betonra és eltapostam.
De én ezt nem akarom minden nap csinálni.
Ja, és amiért írtam, hogy a vízsugár semmi: ahogy piszkáltam őket, maguktól odébb repültek, át a kerítésre vagy egy másik növényre. Aztán vissza. Szóval ha megcsapja őket egy kis víz, odébbmennek, majd visszajönnek, de attól elpusztulni nem fognak, mert a vízsugár sosem fogja őket egyenként úgy telibetalálni. Meg nem is locsolok minden nap, de ez már részletkérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!