Egy rotációs kapával ami 6,5 lóerős 5000m2 kertet lehetne művelni amibe krumpli, paradicsom és tengeri van? Egy ekkora föld mennyi hasznot hoz ha fele tengeri másik fele konyhakerti növényekkel van bevetve?
Figyelt kérdés
2014. máj. 23. 14:19
1/2 anonim válasza:
Nekünk 5,5 lóerős volt 3000m2-re. Elég erős volt, még a keményebb földet is vitte rendesen.
Szerintem ezzel is föl lehet kapálni ekkora területet, csak sok meló lesz vele, mire az egészet bejárod vele.
A hasznot nem tudom, mi csak saját célra és részben hobbiból termesztettünk szőlőt, gyümölcsöt meg volt konyhakert is.
2/2 anonim válasza:
Egy 6,5 LE rotakapa az már jó. Jó teljesítményű, kapálni vagy sorközt művelni. Szántani kevés. Legalább az őszi szántást traktorral végeztesd. Magágyat csinálni arra is nagyon jó. Szántásnál többe fog kerülni a benzin mint a bérmunka, és nem lesz olyan. Az, hogy mennyit fog hozni, azt különböző módon lehet számolni. Például tudod-e betárolni, feldolgozni, késztermékként eladni, vagy feltudod-e etetni, s a"bőrében" eladni, vagy feldolgozottan. Ezen túlmenően az évek sem egyformák, mikor mire kedvező az adott év. Ha csak azért kezded el, hogy milliomos légy, ne is kezdj bele. Vannak járulékos hasznok, úgy mint kevesebbet kell fizetni a dokinak, mert egészséges élelmet fogyasztol, és nem kaját. Szerintem arra a kérdésre, hogy mennyit hoz, nincs tökéletes válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!