Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy tudnám én ezt egyénileg...

Hogy tudnám én ezt egyénileg megtámadni?

Figyelt kérdés
Kicsit hosszú lesz a kérdésem. Tehát van egy lakásom egy társasházban, ahol házközponti fűtés van, minden lakásban hőmennyiségmérőket szereltek fel, és elvileg a fogyasztás alapján fizetünk. Nekem ezzel évek óta problémám van, és a házban is több lakónak, szerettük volna elvetni ezt a rendszert de sajnos a mai lakógyűlésen nem szavazták meg, így ez marad. A problémám az, hogy nem jól olvassák le, nem tudom ki helyett fizetek, de ez így megy évek óta. Azért vagyok mostmár ebben teljesen biztos, mert 2019-ben teljesen le volt csavarva nullára az összes radiátor, mivel senki nem lakott a lakásban, egész évben üresen állt. A decemberi leolvasás után mégis azt hozták ki, hogy 100000 ft-ot fizessek be. És körülbelül ilyen összegek jöttek ki akkor is, amikor rendesen fűtve volt a lakás, tehát ez egyszerűen lehetetlen, hogy nullára lecsavart radiátorokkal ennyi elment volna, úgy, hogy a havi közösköltségbe is be van építve még 8000 ft a fűtésre. Egy 40 négyzetméteres lakásról beszélünk. Én ezt minden évben vitattam eddig is, mostmár az érdekelne, hogy jogilag nekem milyen lehetőségem van?
2020. szept. 16. 21:58
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
De hogyan lehetségedes ez egyáltalán, hogy nem hiteles készülékek alapján kell fizetnem? Én ezt nem értem. Ezzel nyerhető a per? Amúgy biztos valamit sumákolnak, én arra gondolok, hogy mások helyett is fizetek.
2020. szept. 16. 23:44
 12/47 anonim ***** válasza:

Nézz utána a kütyünek a neten.A típusa valahol rá van írva, így ez által megtudod, mit ír ki a kijelzőre.

A közgyűlésen lehet indítványozni, hogy a leolvasás 6 vagy 3 havonta történjen bár ez lóvéba kerül, mert aljasok.

A sűrű leolvasással megelőzhető s ki is szűrhető előbb a hibás kütyü na meg a nagy számla.

Az már a vicc, amikor nyáron is számol a megosztó;)

Azt is lehet kérni, hogy olyan kütyü legyen, aminek a fogyasztását te is leolvashatod, de ezt te is cseréltetheted bár ugye a "hitelesítését" a leolvasó cég végzi...pénzééért.

Sajnos viszont a cég tudja kívülről "pöckölni" a kütyüt...

Az utolsó linken a szaki elmagyarázza a hitelesíthetetlenségnek okát, de józan paraszti ésszel nézve, egy kis dobozban 2 érzékelő egymás mellett, a radiátoron, amiből egyik a lakás hőjét méri, másik a radiátorét...komolyan, ez működhet szerinted hitelesen? :DDDD

Garanciáztassad a kütyüket s írd a kijelzett adataid-fotózd is.

Esetleg tegye ezt a többi panaszos szomszéd is.

Volt olyan épület, ahol 70db kütyü hibás volt...s ki nem szól, az fizet.

2020. szept. 16. 23:44
 13/47 anonim ***** válasza:
Kérj egy jogi tanácsadást, már vannak az önkormányzatoknál, bíróságokon ingyenesek is!
2020. szept. 16. 23:46
 14/47 anonim ***** válasza:
94%

11

Mivel, ezt a házatok szavazta meg s lakóik, akik elfogadták ezt a kütyüt szerződéssel...megszavaztátok.A főtávot nem érdekli, miként osszátok szét csak az, hogy fizessétek ki azt, amit beengedett a háznak.

Igazából a 100% fogyasztást kell kihuncutkodni s így tudják megoldani más kárára a közös szélhámos-brigád.

2020. szept. 16. 23:50
 15/47 A kérdező kommentje:
Ha összefogok a perben a többiekkel, akik pont így járnak mindig mint én az jó lehet? Kérdés, hogy ők elmennének-e eddig. Én most untam meg ezt az egészet, nagyon ideges vagyok, most végigviszem ezt a dolgot.
2020. szept. 16. 23:51
 16/47 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos fix, hogy valami simli van a dologban. Addig nem nyugszom amíg ki nem derül mi az. Amúgy a közösképviselő vetette fel, hogy vessük el ezt a rendszert, és légköbméter alapján osszuk a fűtésköltséget. Sajnos a nagy cégek is jelen voltak a lakógyűlésen, és miattuk nem sikerült megszavazni.
2020. szept. 16. 23:55
 17/47 anonim ***** válasza:
97%

A "nagy cégek" ha nem tulajdonosok, milyen alapon szavaztak?

2020. szept. 16. 23:57
 18/47 anonim ***** válasza:
94%

15

Tedd azt s szorongassátok a közös képviselőt a kütyük cseréjére azonnal, mert nullás fogyasztásnál csak alapdíjat kell fizetned.

A leolvasás sűrítését is lobogtassátok meg s dokumentáljátok a kijelzett értékeket a kütyün, mert szükséges lehet, ha per lesz.

Írsz egy összefoglalót, amit a szomszédaid aláírnak-megbíznak vele téged...lusta szomszéd jobban aláírja, mint ha azt mondanád ide oda kell majd jönnöd ez miatt.

Idővel csak még többet fogtok fizetni, ha semmit sem tesztek.

2020. szept. 16. 23:58
 19/47 A kérdező kommentje:
De a nagy cégek is tulajdonosok. Csak őket ez nem érdekli. Egyedül egy nyelviskola állt mellénk.
2020. szept. 17. 00:02
 20/47 anonim ***** válasza:
70%

17

Szerintem a kivitelezőkre gondolt, mint szigetelők s fűtéskorszerűsítő szakik-szélhámosok.Rábeszélik a nyuggereket is könnyen, hogy "sokat megtakaríthat ezzel!".

Nem szavaznak csak segítenek megkönnyíteni a lakóknak az anyagi öngyilkosságot elkövetni-rábeszélik.Bevett szokás.

2020. szept. 17. 00:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!