Hogy tudnám én ezt egyénileg megtámadni?
De azt is írtad, hogy 100 000 Ft volt az éves fűtésdíj.
Most akkor ha jól veszem ki, összesen 40-50 000 Ft lehet a túlszámlázás összesen a 2-3 év alatt. Ha nagyon ráérsz és sok energiád és pénzed van, nekivághatsz a pernek, de minimum 3 évbe és 6-700 000 Ft-ba fog kerülni, amit csak akkor kapsz vissza, ha megnyered.
24# nekik nem macerás, mert ráterhelik a tartozást hivatalosan a lakásra, ami csak növekszik. Szinte semmibe sem kerül.
Jó volna tudni milyen mérője van a kérdezőnek, és hogyan mér. A radiátorra hegesztettek, hőfokkülönbségből számolnak, és nem átment hőmennyiségből.
És nem ugrándozni, perelni meg hasonlók, hanem utánanézni, miből, hogyan számolják a fogyasztást, milyen összetevőkből áll. Mielőtt nagyot koppanna.
Így van, előbb adatgyűjtést kell csinálni kütyüről-elszámolásról-szomszédoktól, mint írtam, hiszen azzal lehet bizonyítani.
Másodkörben a szomszédok összeszedése s a közös nyakára mászása.
Ott meg a kütyük üzemképességét-hitelességét vitatni.
Lehet, ha átalányban lennél előfizető-átállhatsz, akkor töredéket fizetnél, mint most. Ezt is meg kellene kérdezni így fizető szomszédtól, kinek hasonló méretű a lakása.
Arra nincs példám, hogy le lehet válni a fűtésről, de elméletileg a radiátorok leszerelése s egy áthidaló kötéssel csak ha nincs, más esetben a csővég lezárása is elég 1 csöves rendszernél csak az alapdíjat kellene fizetni, ez esetben a 8e ft-ot, mert hát csak a csövek futnak át a lakáson, arra meg nem jogszerű kütyüt tenni ugye, mert nem fűtőtest;)
A fogyasztásodat a radiátorod mérete is meghatározza.Minél hosszabb-nagyobb, annál többet "fogyaszt" papíron, ha el is zárva!
Igazából sokat jogilag nem tehetsz s igaz, hogy évekbe is lehet gondolkodni pernél, így érdemes a ház lakóit meggyőzni visszaállásra vagy leszedni radiátoraidat, esetleg ha megéri átállni átalányra.
Végül meg eladni a pénznyelő luxuslakást.
Sajnos a panelek lakóközössége birkanyáj s korrupcióval működik...
Igen, olyan mérő van rajta ami a radiátorra van felszerelve. Most a típusát nem tudom megnézni, mert egyeztetnem kell majd időpontot a bérlővel, hogy bemehessek a lakásba. De pontosan így néz ki mint itt:
https://www.youtube.com/watch?v=lHpA6dlCGrA 1:17-nél látszik
28-as tehát szerinted reális dolog éves 96000 ft-os alapdíjra még 100000 ft-ot ráfizetni úgy, hogy egész évben az összes radiátor le volt csavarva csutkára, nem egyesre, hanem a hideg állásra. Senki nem tartózkodott a lakásban, én 2-3 havonta felugrottam, direkt ellenőriztem mindig, hogy minden le legyen csavarva nullára. Szerintem nem csoda, hogy ideges vagyok, meg ahogy írtad, ugrándozok. Előtte is évek óta mindig vitattam, de ez most már tényleg több a soknál. Most először is a közösképviselőt bevonva nyomozással kezdünk. De kezd összeállni a kép. Az előző közösképviselő mutyizott mindent a csaló szélhámos fiával, ők intézték ezt is. Olyasmire gyanakszom egyre inkább, hogy ők nem fizetnek, (több lakásuk van a házban) és azt terhelik rá a többi lakásra. És nem tudom ki van még benne, de ki fog derülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!