Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Mit gondoltok erről a tervről?

Mit gondoltok erről a tervről?

Figyelt kérdés

Viszonylag nagy lakásunk van, 53 m2, csak iszonyat rossz az elrendezése. A 2 szoba egymásból nyílik és mind a kettő hatalmas, 18-20 m2-esek.

Gyerekszobát szeretnénk külön, de így nem tudom hogyan lehetne megoldani.

Amire én gondoltam, hogy a hátsó szobát hosszában lefelezni. Csak így a gyerekszobának nem lenne utcára néző ablaka, hanem úgy gondoltam, hogy a válaszfalba kerülne ablak felülre illetve lenne bekötve elektromos szellőző, mivel szerencsére pont ott megy a sarokban a szellőzőcső.

Szerintetek ez nagyon gáz megoldás? Úgy gondolom a szobát úgy is csak alvásra használnánk mivel ott lenne egy nagy 20 m2-es nappali, ahol amúgy is az időnk nagy részét töltenénk.

Másik megoldás pedig az, ha a konyhát betesszük a nappaliba és a konyha részből lesz gyerekszoba, így lenne saját ablaka meg minden. Csak itt meg az a bajom, hogy akkor a nappali nagyon picike lenne és a fent említett közös családi elfoglaltságok nem lennének megvalósíthatóak.

Minden más szempontból ideális ez a lakás, kerttel, garázzsal, pincével... és imádjuk, csak ez az elrendezés :(

2017. dec. 18. 16:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Ha hozzáveszitek a fürdőhöz a kamrát, az jó, de úgy csináljátok, hogy egy szellőzővel ellátott ajtó legyen rajta a fürdő felé, mert a csövek és szerelvények nem szép látvány egy szép fürdőben.
2017. dec. 18. 20:10
 12/26 anonim ***** válasza:
A kéményt hogy tudjátok megoldani?
2017. dec. 18. 20:12
 13/26 anonim ***** válasza:
Vagy parapet lesz?
2017. dec. 18. 20:14
 14/26 anonim ***** válasza:

Én a konyhát tenném be a nappaliba, méghozzá úgy, hogy a hálószoba felső részéből leválasztanék egy konyhafülkét pl. a 148x357-es csíkot ott az ajtó felett, és nyitott, amerikai konyhás megoldással hozzácsatolnám a nappali-étkezőhöz.

Ebben elférne egy 60 centi mély konyha, és lenne 90 cm helyed mozogni, ami bőven elég. A sarkot L alakban is ki lehetne alakítani.

2017. dec. 18. 20:28
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Én a konyhát tenném a középső nagyszobába vagy mi az ott középen. Az lenne ilyen amerikai konyhás nappali. Abból nyílik a szülők háló. A konyhát az ablakhoz tenném. Szerintem meg lehet csinálni szépen.
2017. dec. 18. 20:50
 16/26 anonim ***** válasza:

Olvastad, hogy a sárga falak nem mozdítható támfalak?

2017. dec. 18. 20:56
 17/26 anonim ***** válasza:
16: nem de sejtettem; viszont a támfalakba is vágható 1 méteres boltív, mi is megtettük. Természetesen statikus segítségével, de normál esetben nem probléma.
2017. dec. 18. 21:07
 18/26 anonim ***** válasza:

De egyébként az is jó ötlet, hogy a konyhát egyszerűen a nappaliba, amennyiben zavar a nyitott konyha le is választható pl. nem átlátszó de fényáteresztő üvegfallal:

[link]

[link]

2017. dec. 18. 21:15
 19/26 A kérdező kommentje:
12-es: igen, parapetes lesz. De amúgy lapostetős felső szintjén vagyunk, szóval akár felfelé is kéményezhetnénk, de oldalra olcsóbb :)
2017. dec. 18. 21:55
 20/26 anonim ***** válasza:

Megnéztem, nem egyszerű. A konyhából csinálhattok szobát, bár egy nyomor lesz, a szoba minimum mérete 8 m2, szélessége min. 2 m, nem véletlen. Ebbe még egy rendes ágy is alig fér el. Ráadásul a gyerekszoba túl messze lesz a szülői hálótól, ez kisgyereknél nagy hátrány. A konyha mehet a nappaliba, ahogy nektek tetszik. A spájzot megtartanám, vagy gardrobnak, vagy a nappali felől nyílónak.

Sehogy sem az igazi, hosszabb távon mindenképp költözésben gondolkozzatok.

2017. dec. 18. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!