Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit gondoltok erről a tervről?...

Mit gondoltok erről a tervről? (Bőven fejtsétek ki)

Figyelt kérdés

17/L/170cm/70kg

Szóval, elhatároztama, hogy lefogyok. Vastagok a combaim, és a hasam, meg a karom. Ezen szeretnék változtatni, nem kitűzött időpontra, csak úgy szépen lassan.

A sporttal egészen jól állok, mármint szeretek sportolni, kézilabdázni, focizni, és futni főleg. Tornázni nem szeretek. S most akarok belekzdeni egy futási sorozatba, ami 6 hetes, és a végére 5km lefutása a cél.Igy heti 3 alkalommal járnék futni.

Tudom, hogy az étkezés is fontos, leírom, mit tervzek enni.

Reggelire zabpelyhet eszek általában, joghurttal(gyümissel).(7-00)

10 órai alma lenne, mert az mindig van és szeretem is(9-30)

Ebédre viszont általában szendvicset eszek, mert suliban vagyok. (11:30)

Uzsi- Nos, koliba ilyenkor érek vissza, és ez általában a nap egyetlen meleg étkezése, mert ilyenkor eszek egy tányért abból, amit a hétre hoztam(ez általában rizs vagy kurmoli csirkével vgay valamilyen leves)(15-00)

Vacsora- erre nem tudom mit egyek igazából, gondoltam tojásra, vagy egy joghurtra vagy arra amit reggelire eszek. (18-00)

Jól jönne néhány tipp.

És, ha salátát akarok enni, azt hogyan csináljam? Mert régen mindig majonézes szósszal meg ilyesmivel lett nekem a saláta saláta, szeretem a káposztát, meg a kukoricát, paradicsomot, de ezeket csak zuttyintsam össze és kész?

A csirke húst párolva egyem? Főzve?

Tudom, hogy a kenéyr meg a cukor az nem játszik, de a déli szenyóm helyett nem nagyon tudok mit enni, max a sulis büfében, de azt meg nem tehetem meg, hogy minden délben ott egyek.

Vinni magammal dobozban meg nem akarok.

Emelett rengeteg vizet iszok egyébként.

Válaszokat előre is köszönöm!

2017. febr. 12. 14:03
 1/5 anonim válasza:
Nekem is ilyesmik a terveim, örülök, hogy neked van ennyi kitartásod! Nálam ezek a dolgok kb 1-2 hétig működtek, de egyszerűen annyi leckét adtak fel mindig a suliban, hogy a vacsi sokkal későbbre tolódott vagy az edzés maradt ki... konditerembe szeretnék járni csak az egy kicsit drága lenne és futni meg hideg van:D remélem neked sikerülni fog, nem úgy mint nekem, akiben nincs kitartás..
2017. febr. 12. 14:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Vigyázz a fehérjére! A szendvicsben SOK fehérje legyen s vacsorára jobb, ha szintén arra koncentrálsz, ha már délelőtt fehérjeszegényen eszel.

Zöldséget is fogyassz.

A csirkét én sütve és finoman fűszerezve tartom a legehetőbbnek, de ez ízlés dolga s nem értek hozzá, évi egyszer eszem csirkét.

A majonézes saláta is OK, persze a majonéz ne legyen nagyon sok. De én nem így enném.

Ha nem zsíros ételhez eszed, mindenképpen célszerű zsiradékot tenni rá, minimum egy kevés olívaolajat.

Személy szerint olajos magvat is vinnék a suliba, főleg földimogyorót, amiben némi fehérje is van és finom, bár egyesek nem tartják jónak, de ez mondjuk minden ételre igaz.

A célod, a mozgás, az ivás, az, hogy nem sietsz, ez mind pompás, egy neked megfelelő étrend kellemes deficittel s minden OK lesz.

2017. febr. 12. 14:51
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és igen, zöldséget is többet fogok fogyasztani, majd ha már viszonylag olcsóbban hozzá lehet jutni, meg kertes házunk van és minden megterem, szeritnem jobb, mint a bolti paradicsom, paprika. Az elsőnek pedig csak kitartás, és motiváció az egész :) Szeritnem meglehet szokni. És igen, én is azért kezdek most bele, mert kevesebb az óránk így ráérek kicsit mozogni is :)
2017. febr. 12. 15:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Az otthonról hozott ételekhez hozzácsaphatnál némi párolt zöldséget is, akár a krumpli vagy rizs helyett is.

Salátának nagyon finom a görögsaláta, próbáld ki. Uborka, paradicsom, paprika, zöldhagyma, feta sajt, öntetnek citromlé, olivaolaj, natúr joghurt, só. Tehetsz bele olivabogyót is, ha szereted. De tzatzikit is csinálhatsz, én imádom. Ehetsz nyers reszelt répát, céklát is (utóbbi kicsit maszatolós), kis citromlével, mézzel vagy csak simán. Káposztából lehet nyers saláta (reszelt káposztából) vagy dinsztelt. A kukorica nem túl előnyös, jobb, ha csak ritkán és keveset eszel. Vacsorára nagyon jó a főtt tojás, sajt vagy túró.

2017. febr. 12. 15:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Király, köszönöm a válaszokat!
2017. febr. 12. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!