Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek? Ti mit gondoltok...

Szerintetek? Ti mit gondoltok erről? (Többi lent)

Figyelt kérdés
18f vagyok 160cm/95kg. Már óvodás koromban is 50-60kg voltam. Voltam orvosnál is, s azt mondta, hogy nincs konkrét bajom(pl.a pajzsmirigyemmel, koleszterin szintemmel) csupán sokat eszek. Szerintem olyan sokat nem eszek, s olyan kicsiként is már "jó súlyban" voltam. Családomban is többen ilyen zömök testalkatúak. Szimplán a genetikának tulajdonítom, hogy még a levegővételtül is hízok. Mi a véleményetek?

2017. jan. 1. 16:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Olyan nincs,hogy valaki csupán a "levegtőtől is hízik". Igen elképzelhető,hogy családi "öröklésként" kicsit lassabb az anyagcseréd, kicsit könnyebben ragadnak rád a kilók,de ha a kalóriaigányednek megfelelően táplálkoznál,akkor nem lenne mitől híznod vagy tartanod a súlyodat. Tehát a kalóriabeviteld több,mint amit felhazsnálsz. Ha fogyni akarsz akkor elsősorben a kalóriabevitelt kell csökkenteni méghozzá úgy,hogy kevés szénhidrátot eszel és az is teljeskiőrlésű,vagy rozs-,zab alapú legyen. Kerüld a tésztaféléket,pékárukat, cukros ételeket és még krumplit,rizst se egyél sokat! Helyettük a köret zöldségből álljon. Emellett pedig kezdjél el sportolni. Egyik sem ér a másik nélkül sokat,tehát azt nem mondd,"hogy mától futok minden nap, ezért nem változtatok az étkezésen". De azt se,hogy "mától csak minimális tésztát,kenyeret eszek,ezért nem kell semmit mozognom".Ez azért fontos,mert a szervezetnek van olyan képesssége. Az energiát szénhidrátokból nyeri. Ha a bevitt szénhidrát mennyisége csökken, az energia felhasználása pedig nő,akkor a szervezet az elraktározott zsírt kezdi el lebontani és átalakítani szénhidráttá. Tehát nem kell éhezned,az a lényeg,hogy mit és mikor eszel!
2017. jan. 1. 17:08
 2/12 anonim ***** válasza:

Nos,igen, a genetika..

De azért az,hogy "szerintem olyan sokat nem eszek",nem túl meggyőző,valljuk be.

El kell kezdened diétázni.Nem csak azért,hogy ideálisabb,arányosabb legyen az alakod ,hanem azért is mert az egészségednek sem tesz jót az állandó túlsúly viselése.Mutasd meg a családodnak,hogy lehet jobban is kinézni! :)

2017. jan. 1. 17:15
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

#2 Jó, igaz!

2017. jan. 1. 19:34
 4/12 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem sokat eszel, hanem nem megfelelő ételeket.

A hízékonyságot okozhatja kóros bélflóra, ami családon belül mindenkire jellemző lehet.

2017. jan. 1. 19:40
 5/12 anonim ***** válasza:

Hát én már sok olyat láttam, hogy mi az a nem sok a 30 felette bmi-seknél (meg hogy mi az, hogy "zömök"). Pláne nem tűnik fel nekik, ha a környezetében (család) is ezt látja, hiszen akkor az a viszonyítási alap.

Ez igen durva 37-es bmi, csodálom, hogy a dokit nem kellett újraéleszteni, mikor meglátott. Igen sürgősen lépjél valamit, mert így 160 kg alatt nem állsz meg.

2017. jan. 1. 21:40
 6/12 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es!

Ami azt illeti szerintem nagyon nem jó az anyagcserém(kb. 2-3 naponta járok WC-re(érted gondolom mire gondolok). Mem tudnál-e ezzel kapcsolatbam valamit tanácsolni?

2017. jan. 1. 21:42
 7/12 A kérdező kommentje:

Kedves #5!

Köszönöm az aggodalmadat! Szerencsére 3 éve megálltam ennél a tömegnél. Mint írtam(még a válaszod után) az anyagcserém igen rossz. Emiatt is vagyok ilyen(meg persze az átlagostól több mennyisêgű(s rosszabb minőségű) étkezéseim miatt). Téged is megkérdezlek, hogy ehhez tudsz-e tanácsot, támpontot adni a rossz anyagcserémmel kapcsolatban? Ezt orvosilag hol tudnák kezelni vagy valami hasonló?

2017. jan. 1. 21:58
 8/12 anonim ***** válasza:
Az anygacsre javításának legfontosabb és ugyanolyan fontos "szereplői": sok zöldség gyümölcs, sok rostos gabonaféle ( zab,rozs ), sok folyadék (min.napi 2-2.5 l), és ismét csak mozgás!
2017. jan. 1. 21:59
 9/12 anonim ***** válasza:
Valószínűbb, hogy rossz táplálkozási szokásokat "örököltél" mint hízási hajlamot...
2017. jan. 2. 09:24
 10/12 anonim ***** válasza:
Hogy fest átlagosan az étrended? Mit és mennyit eszel? Mit és mennyit iszol?
2017. jan. 2. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!