Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Mit gondoltok erről a tervről?

Mit gondoltok erről a tervről?

Figyelt kérdés

Viszonylag nagy lakásunk van, 53 m2, csak iszonyat rossz az elrendezése. A 2 szoba egymásból nyílik és mind a kettő hatalmas, 18-20 m2-esek.

Gyerekszobát szeretnénk külön, de így nem tudom hogyan lehetne megoldani.

Amire én gondoltam, hogy a hátsó szobát hosszában lefelezni. Csak így a gyerekszobának nem lenne utcára néző ablaka, hanem úgy gondoltam, hogy a válaszfalba kerülne ablak felülre illetve lenne bekötve elektromos szellőző, mivel szerencsére pont ott megy a sarokban a szellőzőcső.

Szerintetek ez nagyon gáz megoldás? Úgy gondolom a szobát úgy is csak alvásra használnánk mivel ott lenne egy nagy 20 m2-es nappali, ahol amúgy is az időnk nagy részét töltenénk.

Másik megoldás pedig az, ha a konyhát betesszük a nappaliba és a konyha részből lesz gyerekszoba, így lenne saját ablaka meg minden. Csak itt meg az a bajom, hogy akkor a nappali nagyon picike lenne és a fent említett közös családi elfoglaltságok nem lennének megvalósíthatóak.

Minden más szempontból ideális ez a lakás, kerttel, garázzsal, pincével... és imádjuk, csak ez az elrendezés :(

2017. dec. 18. 16:50
1 2 3
 1/26 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Tegyél fel méretezett alaprajzot. Az ablaktalan szoba felejtős, voltam ilyenben de mint egy pince... belső ablak is idétlen. Mutass méreteket.
2017. dec. 18. 18:36
 2/26 anonim ***** válasza:

Látatlanban is az áthelyezett konyha + nappali mellett voksolnék, de kérdés, hogy a megnövekedett költségeket (vízcsövek, lefolyó, burkolás stb.) tudjátok e vállalni?

Mert ha igen, akkor inkább ez legyen!

Dr tényleg nem ártana egy rajz.

2017. dec. 18. 19:01
 3/26 A kérdező kommentje:

[link]

Sajnos hivatalos alaprajz nincsen, nem találták sehol. Ez saját készítésű gyors mérések alapján szóval nem centire pontos. A sárga fal részek nem mozdíthatóak, tartófalak vagy kémény/szellőzők.

2017. dec. 18. 19:19
 4/26 A kérdező kommentje:
Ja és teljes felújítás előtt állunk, szóval tök mindegy, hogy a vízcsöveket merre kell vinni, a párom amúgy is vizes, ott csak anyagköltség lenne pluszban.
2017. dec. 18. 19:22
 5/26 anonim ***** válasza:

2-es vagyok és a rajz alapján megerősítve is az a véleményem, amit leírtam, de ahogy írtam is, ez a variáns a drágább kategória, viszont a megemelt szobaszám és a külön bejáratú szobák a lakás értékét jócskán növelik.

Az a 151x91-es gardrób, vagy kamra?

Akármi is, azt hagyjátok meg, az hasznos helyiség!

2017. dec. 18. 19:32
 6/26 A kérdező kommentje:
Spejz lenne, de ha a gyerekszoba a konyha helyére kerül, akkor egybevesszük a fürdővel (sokan csinálják ezt). Eredetileg a fűtőberendezést terveztük oda, de az elférne akkor a fürdőben is.
2017. dec. 18. 19:34
 7/26 anonim ***** válasza:

Ha a párod vizes, akkor gázos is.:)

Ami az egyetlen "nehézség" és árnövelő, hogy elvben gáztervet kell készíttetni és jóváhagyatni, ha gázzal főztök. (Elvben!)

2017. dec. 18. 19:37
 8/26 anonim ***** válasza:
javítanék: nem árnövelő, hanem költségnövelő. Bocs!
2017. dec. 18. 19:40
 9/26 TappancsMancs ***** válasza:
Esetleg amerikai konyha egy izmos elszívóval.
2017. dec. 18. 19:50
 10/26 A kérdező kommentje:
Gázterv amúgy is készül, mert konvektorról kondenzációsra állunk át, de főzni nem azzal fogunk. A konyhával csak a vízcsöveket kell mozgatni, de mivel a jelenlegi helyén is cserélnénk majd így igazából tök mindegy hova rakjuk a konyhát.
2017. dec. 18. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!