Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fűkaszát vegyek?

Milyen fűkaszát vegyek?

Figyelt kérdés

Megbízható, egyszerűen kezelhető, javítható, alkatrészek, hozzávalók legyenek pótolhatók, beszerezhetők.

Nem kell csúcsmodell.

2x600-700m2 terület rendszeres kaszálására kellene.

Csak benzines.

2023. máj. 15. 18:38
1 2 3 4
 1/36 A kérdező kommentje:

Ezt néztem:

Hecht 129 bts

[link]

2023. máj. 15. 18:48
 2/36 anonim ***** válasza:
Ha a Hecht jó, bármelyik kínai jó.
2023. máj. 15. 20:05
 3/36 anonim ***** válasza:

1

Ezt csak nézd, de eszedbe ne jusson megvenni. 0,75 kW a teljesítménye, nem tűnt fel? Vagyis, egy szegélynyíró, nem fűkasza.

Nincs az a bóvli kasza a piacon a tesvíreknél, ami ennél ne érne többet. Kimész a piacra, és megveszed 28-ért azt, aminek a két szarva nem egyforma, hanem a bal oldali szélesebb.

Ha gyakran vágod, és nem hagyod méteresre nőni, akkor egy ilyet is kereshetsz, ami a piacosaknál egy fokkal jobb:

[link]

Ez elég megbízható, csak nem túl erős.

2023. máj. 16. 05:18
 4/36 anonim ***** válasza:
Jó az a Daewoo, csak nem 3-as damillal meg 25-ös benyával kell vallatni.
2023. máj. 16. 12:15
 5/36 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a tipeket.

A Daewoo tippet is köszi, nem kapható sajnos. Egy helyen előrendelhető talán.

Valami más helyette?

Kis infó: lehet csak 2-3 szezonra kell és az lenne a cél, hogy ne kelljen csak mondjuk havonta egyszer füvet nyírni, s akkor se okozzon problémát, ha mondjuk 60 centisre nő. De azért nem bozótost kell írtani vele.

Mobilitás miatt előny, ha könnyű szétkapni, esetleg össze lehet hajtani.

Mivel 20 éve használtam utoljára fűkaszát, akkor pedig csak elektromos damilost, ezért halvány sejtelmem sincs mihez hány LE kell. Abban sem vagyok biztos, hogy nekem nem elég az a 1.1 LE.

Persze a több az mindig jobb, de ismétlem, lehet, hogy csak 2-3 szezont lesz használva. Nem baj, ha esetleg kicsit gyengébb, de cserébe csendesebb, könnyebb. Nem elvárás, hogy mindent IS vágjon. De azért legyen használható, ez egyértelmű. Viszont nem tudom mire elég az 1, 2, 3 LE.

KÖSZI.

2023. máj. 16. 13:41
 6/36 A kérdező kommentje:
4-es. Azt értem, hogy ne tegyek bele csak 2.xmm-es damilt max, de hogy a 25ös benyával mire utalsz azt nem. Olaj benzin arány, ha jól sejtem, de ha nem 25ös, akkor mennyi?
2023. máj. 16. 13:43
 7/36 anonim ***** válasza:

1:40 fullszintetikussal. Az 1:25 megeszi a motort, kokszosodik, ami leválik idővel és szétkaristolja a hengert, elmegy a kompresszió, új hengerszett. A Hyundai 415 is jó, Obi is Praktiker is árulja, arra vigyázz, hogy külön van melléakasztva a szár. Némelyik full rossz, 3 napon belül próbáld, legyen időd visszavinni... Ami nem selejt, az mind remek motorikusan, sokáig semmi baja, jó a hűtése. Az enyémre a gyertyapipát kellett jobban rányomni, hogy zárjon a szoknyája, meg végigzsíroztam a szárat, ellenőriztem a csavarokat, kentem a szöghajtást összerakáskor.

Ha damil csak szegélyezni kell, minden más akadálymentesen késezhető, akkor elég 1 ló, jobb egy kis Stihl, csak ne D markolatos legyen.

2023. máj. 17. 07:32
 8/36 anonim ***** válasza:

1:40-nél nincs elég kenése a kínaiaknak, hamarabb elkopik a henger fala, nem lesz kompresszió. Nem véletlenül van mindegyiknek a könyvében 25-ös keverék. Azért kell fullszintetikus olajat használni, mert az ásványi lerakódik.

Szerintem a Hyundai 415 túl gyenge, a Daewoo se erős. (Az egyébként szokott lenni néha a Tescoban is.)

2,7 damil alá nem érdemes menni, mert nem győzöd pótolni, meg tőben is könnyebben elszakad.

Ha nem gyűjtöd össze a füvet, akkor a damilos vágás a jobb, lényegesen hamarabb eltűnik a levágott fű, és nem fogja felkapni a száraz fűcsomót a következő vágásnál.

Ha jobbat nem találsz, még ez se túl rossz:

[link]

2023. máj. 17. 09:47
 9/36 anonim ***** válasza:
25-össel persze, hogy semmi ereje, csak füstöl. Pont fordítva van, mint ahogy hiszed, le is írtam, miért. Ha nincs tapasztalatod legalább videózgass, hátha nem mi mindannyian fogunk szembemenni a forgalommal. Mindennapos szervizes tapasztalat, hiába mantrázod, hogy te csinálod jól.
2023. máj. 17. 12:55
 10/36 anonim ***** válasza:
Tehát az összes gépgyár minden mérnöke hülye, csak te értesz hozzá?
2023. máj. 17. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!