Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fűkaszát vegyek?

Milyen fűkaszát vegyek?

Figyelt kérdés
Egy régebbi piacon vásárolt gépet szeretnék lecserélni. Csak ház körüli munkákra lenne használva (kb havonta 5-6 órát) így a top márkák gépeit feleslegesnek gondolnám. Viszont belépő szintűt sem akarok. Melyek azok a márkák amelyeket nézegessek? 50.000Ft körül gondoltam vásárolni.
2023. ápr. 4. 17:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Én mindenképp valami négyüteműt nézegetnék.
2023. ápr. 4. 17:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy 50 körül ugyanolyan "nagyonkínaiak" vannak, mint 25 körül. Csak nagyobb árréssel adják őket. Ha ez a fajta kellene, akkor vegyél a piacon valamit.

Vagy szánj rá 80-90-et, ennyiért adnak most egy kategóriával jobb kínait. Pl. Fuxtec, több variációban. Az importőrnek van saját oldala.

2023. ápr. 4. 18:31
 3/13 anonim ***** válasza:

Vegyél egy Kasei-t.

Kínai, de meglepően jó cuccaik vannak.

2023. ápr. 4. 21:31
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

Fuxtecből csak a PS-152 éri meg, ha azt nézed, hogy az MS-t 80-ért próbálják eladni, a PS meg 95-be kerülne, ha volna! Ha volna... mert ugyebár tavasszal többnyire nincs. Ha azt nézzük, hogy tavasszal kb. hetente kell füvet nyírni, akkor a heti 1-1.5 óra munkára én úgy gondolom még a kisebbik fuxtec sem jó üzlet. Én több ezer m2-re a nagyobbik fuxtecet használom, de az itthoni talán 200-300m2-t egy full kínai, olcsó géppel nyírom, az is már 5 éves, pöcre indul azóta is, egyszer törött el a tankja, ennyi baj bírt lenni vele 5 év alatt, az sem tudom hogy történt, mert ősszel úgy raktam el, hogy ép volt a tank, benzin leeresztve, tavasszal úgy vettem elő, hogy törött volt és télen nem is jártam abban a helyiségben ahol tárolva volt, felakasztva van, nem fekszik a tankján... mindegy, lényegtelen. Meglátásom szerint pár 100m2-re ha nem vagy az a tipikus gyilkos (amiből sok van!), akkor megfelel egy piaci kínai vacak is, csak lerázza rólad a gatyát is azon a pár 100m2-en is. De a kisebbik fuxtecben sincs rezgéscsillapítás, az is széjjel ráz, a nagyobbikban meg van, köröket ver benne a drága gépekre is, csak 95 ezer forintért havi 5-6 óra munkára nem biztos, hogy van értelme, meggondolandó. Az biztos, hogyha a nagyot megveszed, ilyen csekély munkára és odafigyelsz rá, karbantartod, megfelelő olajat használsz, betartod a pihentetést, akkor az tényleg örök élet, téged kiszolgál! Használtan van jelenleg: [link]

[link]

A kettő közül az első az újabb!

2023. ápr. 5. 08:25
 5/13 anonim ***** válasza:
54%

"Ha azt nézzük, hogy tavasszal kb. hetente kell füvet nyírni"

Nyírni se feltétlen kell ilyen gyakran, kaszálni meg főleg elég havonta, nyári aszályban még ritkábban. Gyepet csinálni valami kerekes dolog való. Fűkasza arra kell, hogy mikor már térdig ér a fű, akkor levágjuk, mielőtt megdőlne v. elszáradna, szóval nagyon rosszul nézne ki.

2023. ápr. 5. 15:37
 6/13 anonim ***** válasza:
31%

Ne haragudj meg, de ez egetverő hülyeség, hogy a fűkasza az arra volna kitalálva, hogy a térdig érő füvet azzal vágjuk, de a terep is lehet olyan, hogy nem tolod el rajta a fűnyírót! Nálam is az alsó kert úgy dől, hogy ott a kocka is elgurulna.

Leírom, hogy tavasszal, erre jössz a nyári aszállyal...? Ember!!! :D

2023. ápr. 5. 19:12
 7/13 anonim ***** válasza:
48%

5!

Nálam sok a bokor, a kerülgetni való. Sokkal egyszerűbb fűkaszával lenyírni és utána fűnyíróval lenyomni. A szegélyekről nem is beszélve.

2023. ápr. 5. 19:26
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én pár éve vettem életem legjobb gépét, ez olyan fűkaszaként hirdetett BlackandDecker, aminek van egy 4 kerekes kis kocsiszerű tartozéka, amivel fűnyíróként is használható.
2023. ápr. 5. 20:20
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
McCulloch, Oleo Mac
2023. ápr. 7. 09:03
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi pènzért csak kínait kapsz, mindegy mi a neve.

100.000Ft alatt tudsz esetleg Oleo-Mac gépet, aminek létezik szervízhàlózata.

Viszont, ha ismét kínai gép mellett döntesz, pàr apróbb odafigyeléssel jelentősen hosszabbíthatod az élettartamát.

Először is, full szintetikus olajat bele, az első tankolástól kezdve és utána azon már ne változtass, csak azt a fajta olajat használd.

Érdemes a gyertyát azonnal kicserélni, egy NGK vagy Chamipon-ra.

Az első 4-5l benzin elfogyásáig csak 10-15 percet dolgozni vele, majd hagyni visszahűlni. A későbbiekben is max. 30 percet dolgozni vele egyhuzamban.

Zsírozni a fejét időnkét és a légszűrő mindig legyen tiszta.

2023. ápr. 7. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!