Ilyen feladatokra milyen elektromos fűkaszát vegyek?
2-3 db, 2-600 nm közötti kertet kell évente kevesebb, max 10 alkalommal levágni.
Akkusra gondoltam, mert csak 1 helyen van kényelmes távban hálózat.
Nincs tapasztalatom szerszámok terén, gagyit nem szeretnék venni, de nem tudom mi az a kategória, amit már érdemes.
Az nem igényel komoly karbantartást?
Nem vagyok sajnos nagy bütykölős még, és szabadidőm sincs sok.
Más akadálya nincs, csak ettől tartok.
Benzint kell bele tenni, évente megtakarítani a gyertyát, évente lekenni a szöghajtást (de ezt az akkusnál is kell). Persze, egy benzines gépnél mindig fennáll, hogy egyszer csak nem indul... Ilyen esetekre kell valami hozzáértő ismerős.
Fontos: csakis E5-ös (vagyis, prémium) benzinnel szabad használni, mert ha az E10-est benne felejted télre, pár hónap alatt tönkremegy, és esetleg át is kell mosatni a rendszert. Az E5-ös 6-8 hónap alatt nem károsodik, saját tapasztalat.
Ha fontos a szép fű, akkor érdemes lenne egy nagyobb tologatós (esetleg önjárós) fűnyírót venni a 600 m2-re. Ha nem fontos, csak nagy gaz ne legyen, akkor meg elég évente 5x vágni.
Az akkusakból 150 E körül kezdődik, amit ekkora területre már meg lehet venni. De még azokkal is lassú a munka, inkább ilyen 200 m2-ekre valók.
Benzines kaszából se vegyél 2 LE alattit. (67-ért már lehet venni Fuxtec-et, ami egy viszonylag használható kínai, nagy erővel, gyors haladással.) Amire a leírás szerint nem tehető legalább 2,4-es damil, azt ne vedd meg. (Én 2,7-es, jó minőségű négyszögletest használok.)
Kedves hölgy válaszoló!
Egy új, Stihl fűkaszát már nagyon könnyű berántani. Bármelyik felnőtt nő képes rá.
Amit írtál választ, az a kérdés szempontjából teljesen irreleváns.
Te egy szegélynyíróval dolgozol, nem fűkaszával.
Az csak játékszer.
Így van, ami nem vállra akasztós, az nem fűkasza, hanem szegélynyíró, és egyrészt sokkal nehezebb vele a munka (izomból kell tartani, ahelyett, hogy a válladon lógna), másrészt meg nagyon hosszú ideig kell tartani, mert nagyon lassan halad vele a munka. Az említett Fuxtec géppel maximum tizede ideig tartana ugyanaz a terület. És ha belevesszük, hogy azzal nagy füvet is lehet vágni, tehát csak minden második alkalommal kellene vágni, akkor huszada a munka.
Persze, az is megérthető, ha valaki fizikailag nem bír el egy komolyabb gépet, de aki elbírja, annak mindenképpen az erős benzines gép jelenti a könnyebb és sokkal gyorsabb munkát.
Elektromosat? De minek?Ki akar bohóckodni?
Igazuk van kik a benzines fűkaszát mondják.
Nekem Stihl van NAGYON JÓL teszi a dolgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!