Az utóbbi 20 évben miért hagyott fel a legtöbb ember a kertészkedéssel?
Nem "menő". A rövidre nyírt pázsittal, és a formára vágott dísznövényekkel lehet villantani. A szamócával, sárgarépával, újhagymával nem igazán.
2. Időhiány.
3. Hozzáértés hiánya. Egyszer próbálkozott, nem jött össze, többet nem fog.
4. Drágább, mint megvenni a boltban.
5. A veteményest nem lehet magára hagyni több napra, hetekre, főleg nyáron, így nem lehet elmenni hosszabb időre nyaralni.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Mi értesz kertészkedés alatt? Veteményt? Gyümölcsöst? Szőlőt? Hagyományos stílusú virágoskertet? Akármit, amin látszik, hogy törődnek vele, nem csak arról szól, hogy végigtolják a fűnyírót?
Mi pl. nem csinálunk veteményest, mert szeretünk utazgatni (semmi nagyra nem kell gondolni, belföldi, egyszerű utak, pl. pár nappal megtoldott hétvégék, de a vetemény egy-egy kánikulai időszakban nem élné túl) Másrészt nem szeretünk permetezni, emiatt a gyümölcsfáink is már csak díszfák, öregek, betegek stb, de nem akarjuk kivágni őket, mert gyönyörűek akkor is, ha nem adnak termést. Szőlőhöz nem értünk, a permetezés ott is kellene.
Virágoskertünk van, és rendszeresen szívesen ültetünk ezt-azt (pl. cserjéket, évelőket), ha találunk jó áron valami szépet.
az a helyzet, hogy az#1-es pontosan azt írta le, amiért én is únom a kertem..
Körülöttem mindenki gyönyörű pázsitban terpeszkedik, csak én vagyok egyedül helikopter..akinállandóan locsol, kapál, ás, metsz(de nem permetez)
Aztán elmegyek a piacra, és megveszem ami kell. Szebb, nagyobb, finomabb. Viszont a kertemben lehet pihengetni, napozni...na ezt csípem..
Én kertészkedem, nem is annyira kicsiben.
Az utóbbi pár évben kaptam rá igazán.
Amúgy meg kapálni? Ugyan már. 😅 Beszereztem egy ilyet, csináltam rá burkolatot, meg egy kis hengert is. [link]
max 40perc alatt végigjárom vele a sorközöket. (20x30m-es konyhakert)
A fóliában idén a szalmatakarással kísérletezem, ha beválik akkor ott nem lesz gond a gyomokkal.
De ezen felül van egy kisebb gyümölcsösöm, 10 tő csemegeszőlőm, málna, ribizli, áfonya stb.
Úgyhogy én még a ritka kivételhez tartozom, de itt is egyre kevesebben csinálják.
Divat lett rengeteg hobbi. Konditerem, egyéb sportok, mozi stb. A kertészkedéshez meg idő kell azért és rendszeresség, mindenre meg nincs idő meg energia.
Nem tudsz munka mellett pihenni, edzeni, elmenni néha ide-oda meg kertészkedni is, pláne ha család is van.
Plusz igen, ma már az otthoni szórakozás is igencsak kibővült 20 évvel ezelőtthöz képest.
ott vannak a ma már nagyon alapnak számító autók is, utazgatás rengeteg minden.
Változott a világ és a mindennapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!