Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az utóbbi 20 évben miért...

Az utóbbi 20 évben miért hagyott fel a legtöbb ember a kertészkedéssel?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 17. 14:19
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
90%

Nem "menő". A rövidre nyírt pázsittal, és a formára vágott dísznövényekkel lehet villantani. A szamócával, sárgarépával, újhagymával nem igazán.

2. Időhiány.

3. Hozzáértés hiánya. Egyszer próbálkozott, nem jött össze, többet nem fog.

4. Drágább, mint megvenni a boltban.

5. A veteményest nem lehet magára hagyni több napra, hetekre, főleg nyáron, így nem lehet elmenni hosszabb időre nyaralni.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

2022. ápr. 17. 14:28
 2/32 mindentudó99 ***** válasza:
85%
Azért mert sokan éjjel nappali műszakokban dolgoznak és a háta közepükre se hiányzik hogy kapáljon. Örül az ember ha pihenhet.
2022. ápr. 17. 14:38
 3/32 anonim ***** válasza:
100%

Mi értesz kertészkedés alatt? Veteményt? Gyümölcsöst? Szőlőt? Hagyományos stílusú virágoskertet? Akármit, amin látszik, hogy törődnek vele, nem csak arról szól, hogy végigtolják a fűnyírót?

Mi pl. nem csinálunk veteményest, mert szeretünk utazgatni (semmi nagyra nem kell gondolni, belföldi, egyszerű utak, pl. pár nappal megtoldott hétvégék, de a vetemény egy-egy kánikulai időszakban nem élné túl) Másrészt nem szeretünk permetezni, emiatt a gyümölcsfáink is már csak díszfák, öregek, betegek stb, de nem akarjuk kivágni őket, mert gyönyörűek akkor is, ha nem adnak termést. Szőlőhöz nem értünk, a permetezés ott is kellene.

Virágoskertünk van, és rendszeresen szívesen ültetünk ezt-azt (pl. cserjéket, évelőket), ha találunk jó áron valami szépet.

2022. ápr. 17. 14:56
 4/32 anonim ***** válasza:
85%

az a helyzet, hogy az#1-es pontosan azt írta le, amiért én is únom a kertem..

Körülöttem mindenki gyönyörű pázsitban terpeszkedik, csak én vagyok egyedül helikopter..akinállandóan locsol, kapál, ás, metsz(de nem permetez)

Aztán elmegyek a piacra, és megveszem ami kell. Szebb, nagyobb, finomabb. Viszont a kertemben lehet pihengetni, napozni...na ezt csípem..

2022. ápr. 17. 14:57
 5/32 anonim ***** válasza:
76%
Nekem helyem se lenne, ha levonom a garázs és a ház területét a telekből marad 430m2, nekem ez pont elegendő. Pihizni jól lehet rajta, és nem vesz el túl sok időmet a gondozása.
2022. ápr. 17. 15:27
 6/32 anonim ***** válasza:
73%
Na majd hamarosan az "új világ" vissza hozza a régit,mert megfizethetetlenek lesznek,ha egyátalán lesznek a külföldről behozott kertészeti termékek.
2022. ápr. 17. 15:49
 7/32 anonim ***** válasza:
43%
Mert lusták. Kényelmesebb nyomkodni a mobilt, mind kapálni.
2022. ápr. 17. 16:00
 8/32 anonim ***** válasza:
62%
#7-esnél a pont!
2022. ápr. 17. 16:47
 9/32 anonim ***** válasza:
93%

Én kertészkedem, nem is annyira kicsiben.

Az utóbbi pár évben kaptam rá igazán.

Amúgy meg kapálni? Ugyan már. 😅 Beszereztem egy ilyet, csináltam rá burkolatot, meg egy kis hengert is. [link]

max 40perc alatt végigjárom vele a sorközöket. (20x30m-es konyhakert)

A fóliában idén a szalmatakarással kísérletezem, ha beválik akkor ott nem lesz gond a gyomokkal.

De ezen felül van egy kisebb gyümölcsösöm, 10 tő csemegeszőlőm, málna, ribizli, áfonya stb.

Úgyhogy én még a ritka kivételhez tartozom, de itt is egyre kevesebben csinálják.

2022. ápr. 17. 18:53
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

Divat lett rengeteg hobbi. Konditerem, egyéb sportok, mozi stb. A kertészkedéshez meg idő kell azért és rendszeresség, mindenre meg nincs idő meg energia.

Nem tudsz munka mellett pihenni, edzeni, elmenni néha ide-oda meg kertészkedni is, pláne ha család is van.

Plusz igen, ma már az otthoni szórakozás is igencsak kibővült 20 évvel ezelőtthöz képest.

ott vannak a ma már nagyon alapnak számító autók is, utazgatás rengeteg minden.

Változott a világ és a mindennapok.

2022. ápr. 17. 19:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!