Hány hektár szükséges két ember és néhány állat teljes élelmiszer önellátásához?
Nekem ebből inkább úgy tűnik, hogy 5-10 hektárt ír vegetáriánusoknak, 30-at húsevőknek.
Viszont ez a cikk a csaknem teljes önellátásban gondolkodik. A kérdező meg szerintem csak élelmiszerekből akarna önellátó lenni, a termeléshez és a rezsihez szükséges pénzt máshonnan akarja biztosítani.
Akkor meg, úgy gondolom, fejenként 2 hektár elég még a hústermeléshez is. 1 hektáron gabona az embernek és állatnak, 0,5 hektáron szálas takarmány, 0,1 hektáron zöldség-gyümölcs, és még mindig marad 0,4 hektár arra, ha valamit nem jól tippeltem...
Mondjuk, ha csak a leírt állatok lesznek, akkor nem jut minden étkezéshez hús, sőt talán még minden napra se, vagy csak nagyon kevés. Az igazán jó étkezéshez hozzá kellene még csapni fél hektárt, és disznókat tartani.
ma 08:06
A cikk acre-ben számolt, nem hektárban :)
Nagyjából 10 hektár, de attól függ mennyire vagy gépesítve és mivel trágyázol. Jó gépekkel és műtrágyával intenzíven tudsz művelni, akkor akár a harmada is elég lehet, de ez több milliós beruházás, ipari áram, gázolaj, meg aztán kell egy magtár, sok egyéb tároló, hiszen egy évre kell mindent elraktároznod.
De így is lesz nagy fejvakarás az első jégeső után. Én ezt az életmódot nagyon végső esetre tartogatnám.
"Viszont teljes önellátást nem láttam én sem."
Ezen azért gondolkodj el, hogy miért is nem láttál.
Jogos. :)
Google fordítóval olvastam, csak az érthetetlen dolgoknál néztem meg az eredetit. És simán mindenhol hektárnak fordította az acre-t...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!