Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hány hektár szükséges két...

Hány hektár szükséges két ember és néhány állat teljes élelmiszer önellátásához?

Figyelt kérdés
Állatok alatt leginkább nyulakra, néhány kecskére, libára és fürjekre gondolok. Tehát kéne széna is meg gabona is. És élelmiszert (zöldségeket, kenyérgabonát, gyümölcsöt) magunknak akarok, tehát nem az érdekel, hogy mit éri meg piacra termelni. Ehhez szerintetek hány hektár kéne?

2022. jan. 4. 23:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%
Na igen, de a több ezer tanya idején még rettentő alacsony volt az életszínvonal. A kisebb tanyák gazdái eljártak napszámba vagy egyéb munkába, és csak a fennmaradó időben művelték a saját földjüket. A nagyobb tanyák gazdái megéltek a földjükből, de csak annyira, hogy nem éheztek nagyon, télen nem fáztak nagyon, és volt valamilyen ruhájuk. A többség csak álmodozhatott olyan jó életről, amilyet most él egy minimálbéres házaspár 6 gyerekkel.
2022. jan. 5. 18:11
 12/19 anonim ***** válasza:
Volt többezer tanya, éheztek is, és még akkor is jártak boltba, vagy nevezzük aminek akarjuk, és beszerezték, ami még kellett. Ilyen, hogy önellátás, nem létezik. És ráadásul pazarlás is az egész, nagyon nem hatékony 2 emberre külön mindent megtermelni.
2022. jan. 5. 18:32
 13/19 A kérdező kommentje:
Aki szerint ilyen nincs és nem éri meg... Az bizonyára teljesen elégedett a városi életével, a bolti árukkal... De talán még a rokonságában sem volt soha egy falusi nagymama vagy hasonló. Hát nyilván, kinek hogy alakult az élete, hogy látja a világot stb... Én már vissza vágyok a természet irányába és minél nyugodtabb életet szeretnék. Őszintén az se zavarna, ha kukoricakásán élnék, de valószínűleg jobb lesz annál.
2022. jan. 5. 21:06
 14/19 anonim ***** válasza:
13 Miért itt bizonygatod hogy nyugodt tanyasi életett szeretnél?
2022. jan. 6. 00:08
 15/19 A kérdező kommentje:
14, Valaki válaszára reflektáltam, nem?
2022. jan. 6. 05:07
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
#13: Nem bírnád. Romantikus képzelgésnek jó.
2022. jan. 6. 07:53
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát én azért nem nevezném "nyugodt életnek" azt, hogy a levegőn kívül nagyjából mindenért meg kell küzdened. Ez az önellátás.
2022. jan. 6. 13:16
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

13

Ha valaki képben van a dolgokkal, az nem azt jelenti, hogy mindennel elégedett a városi/falusi életben. Csak egyszerűen tudja, hogy a tanyasi élet nagyon sok kínlódással és lemondással jár, és mindenképpen szükséged lesz pénzre, hogy fenn tudd tartani magad. Ha nem is veszel több tízmillióért munkagépeket, akkor is sokat kell költened a műveltetésre. Ha megbetegszenek a kecskéid, az állatorvos elkér 50 E-t. Nem beszélve arról, ha te megbetegszel... Szóval, sok pénzbe kerül minden, a földből meg nem jön be annyi, hogy elég legyen, ahhoz már inkább 40-50 hektár kellene. Ahogy írtam, ha van munkahelye legalább az egyik családtagnak, és van pénz, akkor lehet megcsinálni, hogy mindent megtermelsz magadnak.

Én zöldség-gyümölcstermesztéssel foglalkozom őstermelőként, gyerekkoromban a családom hízóbika-neveléssel és disznófialtatással foglalkozott elég nagy tételben. Szóval nekem vannak ismereteim, amik alapján leírtam a véleményemet.

2022. jan. 6. 17:37
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

"Aki szerint ilyen nincs és nem éri meg... Az bizonyára teljesen elégedett a városi életével, a bolti árukkal... "

Ezt nagyon benézted. Ugyanis mi nem olyan régen tartottunk disznókat, csirkéket, kacsákat, volt saját kukoricánk és búzánk, illetve minden ami ehhez kell (traktorok nem, de van aki csinálja bérbe). Sőt, még most decemberben is vágtunk disznót decemberben nagyapámmal, de csak a hagyomány es a hangulata miatt. Mai napig megvan udvar, hely, földek és minden ami kell ehhez, de tudom tapasztalatból, mekkora ráfizetés és mekkora szívás az állattartás, hogy úgyis mindig kell valamiért a boltba szaladnod. Pont az él abban az álomvilágban, hogy mindent meglehet termelni magadnak falun, aki nagyvárosi.

2022. jan. 7. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!