Van olyan gombaellenes permetszer aminek az élelmiszer egészségügyi várakozási ideje nulla? Esetleg a kén?
A kénnel való permetezést (Thiovit Jet) nem ajánlom, hisz a paprikát a legritkább esetben támadja meg a lisztharmat, ma már lisztharmatnak ellenálló fajtákat termesztünk, ilyen vetőmagok kaphatóak.
A mostani időszakra a paprika Pseudomonas baktérium okozta levélfoltossága, és a jégverés, vagy rovarkártevők által okozott sérüléseken megjelenő Pseudomonas okozta bogyórothadás a jellemző. Erre kiválóan alkalmazhatóak az előttem kommentelők által javasolt réztartalmú szerek. A réz a lisztharmaton kívül az összes gombabetegség és baktériumos betegség ellen kiválóan alkalmazható kontakt (nem felszívódó) szer.
Én Bordói lé + kén NEO SC permetszer 60 ml / 10 liter permetlé oldatával szoktam megfújni a paprikát és a paradicsomot is. De csak amiatt, mert ezzel védem ilyenkor a szőlőt, az uborkát cukkinit és a dísznövényeket is, nomeg a barackokat is - mert a tribázikus rézszulfát a rézérzékeny kultúrákat sem bántja.
Igaz egy liter 4000 forint körül van, de ha kimaradna belőle, tavasszal (négyszeres dózisban) lemosó permetezésre kiválóan felhasználható.
Köszönöm a válaszokat.
A bordói lé jónak látszik , 7 nap az ée. várakozási ideje.
Van még a Dithane , ennek 3 nap a várakozási ideje.
Említették még azt is , hogy 1:6 hígított tejjel is lefújhatom , ez állítólag a gombáknak nem kedvező kémhatást hoz létre.
Ki fogom próbálni őket.
Ha nem csak azért akarsz permetezni, hogy megnyugtasd magad, hanem már konkrétan támad valami gomba, akkor meg Amistar (vagy más neveken ugyanez a hatóanyag).
Paradicsomra és paprikára 3 nap.
Nem tudom hol olvastál a Dithane-nal kapcsolatban 3 napot?
Én a tasakról szoktam tájékozódni, de 7 napot tartok paradicsom és paprika esetében!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!