Étkezési lencsét érdemes ültetni? Ehető (főzhető) lesz a termése? Gondolom nem bio az élelmiszerbolti, de ennek ellenére ha kikel, egészséges megfőzni és fogyasztani?
A szobában például remekül csírázik, pár hónapja még a hideg pincében (kb 10 Celsius fok) is csíráztattam, 4-5 nap alatt csírázott.
Csak az aggaszt, hogy mivel étkezési lencse, tehát nem gazdabolti, nem tasakos, hanem kifejezetten élelmiszerbolti, főzésre, evésre szánt, és nem bio, hogy ez nem okoz-e gondott, ha veteményesből kikelnek a lencse "hüvelyek" (nem tudom, mi a megfelelő kifejezés erre), és leszüretelném, megfőzném. Ez esetben nincs egészségre ártalmas hatása, összehasonlítva a gazdaboltban vásárolt, kifejezetten vetésre szánt lencsemagvakból kikeltekkel?
Azért tettem fel a kérdést, mert jelenleg egészen sok étkezési lencsém van, meg is főzöm/főztem már egy részét, de, gondoltam, miért ne tesztelném a veteményesben is...
Köszi. Egyébként miért munkaigényes? Hogyan zajlik? Nehéz kinyomni a "hüvelyéből"? Még sose láttam lencsepucsolást.
Amúgy csak kis mennyiségben tesztelném, kíváncsiságból, aztán kifejteném a lencseszemeket. Kis mennyiségben -mondjuk, 1 nm föld- sem éri meg kézzel "kiszemezni" a lencsét, ha megérett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!