Lehet már főzésre használni a vöröshagymát és a parajt?
Hozzáértő, permetezésben járatos szakértő válaszát várom!
Köszönöm szépen!
Csütörtök, (2019. június 6-án) permeteztem a két sor szőlőt "Quadris"-szal és "Karate" permetezőszerrel, egyben a parajt és a vöröshagymát is lepermeteztem kártevők ellen. Viszont nem írja egyiknek a papírján sem, hogy mennyi a két kultúrnövény élelmiszer várakozási ideje, így nem merek belőle fogyasztani.
Köszönöm szépen a választ!
Más fajtát használtam a "Karate 2,5 WG"-t
Ezen az oldalon néztem meg, és nem írja, sem a hagymát, sem a parajt, így kivárom a te általad megjelölt újhagymánál jelzett 14 nap várakozási időt, mindkét fajtánál.
Igen, az 7 nap. A vöröshagyma esetében inkább a fokhagymánál jelzett 21 nap a helyesebb, mert a hagymafejben akkumulálódik a szermaradék, de ettől nyugodtan felhasználhatsz pár fej hagymát, annyira jelentéktelen szermennyiségekről beszélünk.
A kétféle Karate egyébként ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, csak a Zeon dupláját, ezért fele mennyiség kell a permetlébe.
A Quadris meg ugyanaz, mint az Amistar, és 14 nap után attól is lehet fogyasztani a hagymát. A parajt nem írja, ez 7 vagy 14 nap lehet.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Úgy tűnik, figyelmetlenül olvastam el a leírást.
Te mit csináltál vele, hogy ebben a hidegben ne fagyjon le a spenót és vöröshagyma? Csak akkor válaszolj, ha tudod a megoldást!
Köszi! :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!