Kezdőoldal » Otthon » Kert » Akik a kiskertjüket felássák,...

Akik a kiskertjüket felássák, mikor szoktátok? Tavasszal, vagy ősszel?

Figyelt kérdés
Indokoljátok meg! Köszönöm!

2021. nov. 25. 01:01
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
52%
Értsd meg, hohy akkor is ősszel jobb csinálni!
2021. nov. 26. 21:17
 22/45 anonim ***** válasza:
76%
Ősszel mert akkor beforgatod a trágyát, tavasszal ha van komposztod, mindkettő ha van időd.
2021. nov. 28. 12:33
 23/45 A kérdező kommentje:
Amúgy én tavasszal szoktam beforgatni a szétterített komposztot... Akkor bontom meg a komposztálót, télen is komposztálódik az ősszel berakott zöldhulladék nagy része...
2021. nov. 29. 02:49
 24/45 anonim ***** válasza:
16%

Nagyon okos vagy látom.

Tavasszal és nyáron is komposztálódna, ha nem tavasszal forgatnád be.

S akkor ez a folyamat is jobban zajlik.

2021. nov. 29. 08:28
 25/45 A kérdező kommentje:

24-es!

Ne haragudj, de az okosat te játszod... Én csak leírom azt, amit én és - a szavazás alapján - sokan csinálnak! Érted, ugye?

2021. nov. 30. 01:44
 26/45 anonim ***** válasza:
52%

Akkor is jobb ősszel csinálni, a komposzt, trágya jobban lebomlik tavaszig a földben, mintha tavasszal csinálnád.

Attól, hogy sok hozzá nem értő a tavaszra szavazott, még nem lesz igazad.

Mutass 1 olyan szakcikket, ami leírja, hogy jobb a tavaszi ásás, szántás!

2021. dec. 1. 08:52
 27/45 A kérdező kommentje:

Nem fogok vitázni, neked az jó, nekem, meg sok másnak ez!

Amúgy a komposzt az nem trágya, ha nem tudnád... Az már elbomlott Zöld hulladék-anyag, amit ha leásol a földbe, szinte azonnal hat! Más a helyzet a trágyával! Ott még sokszor vannak bomlandó anyagok...

2021. dec. 2. 00:41
 28/45 anonim ***** válasza:
52%

Hát, kérdező, ezt rosszul tudod.

A komposzt is lehet "kész", ami már elbomlott, meg lehet olyan, amiben még vannak növénydarabok. A trágya is lehet érett, ami teljesen földszerű, meg lehet éretlen, amiben még felismerhető növényi részek, rostok találhatók.

Mindkettő esetében az van, hogy ősszel be lehet forgatni a félérettet, kis mennyiségben még az éretlent is, mert a földben sokkal-sokkal gyorsabb a lebomlás, tavaszra jó lesz, ha egyenletesen el van keverve a földdel. Tavasszal viszont csak teljesen érettet szabad kijuttatni mindkettőből, ami már egyértelműen virágföldnek néz ki, növénydarabok nélkül, földszagúan. Az éretlen mindkettőből rossz lesz az adott növénynek, ami alá teszed.

Ha ősszel használod valamelyiket, akkor a bennük lévő hasznos anyagok a földben egyébként is megtalálható anyagok feltáródását segítik. Tavasszal használva már sokkal kevesebb a hasznuk.

2021. dec. 2. 05:22
 29/45 anonim ***** válasza:
52%
Tavaszi trágyától kiéghet, csak komposzt.
2021. dec. 2. 19:02
 30/45 A kérdező kommentje:
Én trágyát, mint olyat, nem használok, viszont a komposztot igen! Nekem nincs olyan komposztálható hulladék, ami a kukába menne! Már legalább harminc éve... Trágya helyett szoktam használni marhajó granulátumot...
2021. dec. 2. 19:19
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!