Fűnyírót benzinest milyen vegyek 5000m2-re ami nem megy tönkre a sok használattól?
10.
Magyarországon nem tilos a gyomirtózás, senki sem jelentheti fel miatta, ha normálosan alkalmazza.
Tehát, ne adj hülye tanácsokat!
Gyomirtóval egy baj van: nagyon drága az is, aztán kiszelektálja azokat a fajokat amik ellen extrém dózis kell és gyorsan is nőnek. Párezres permetezővel is kínszenvedés, meg pocséklás a gyomirtás, egy jó ködösítő permetező is 100 ezer felett van.
Próbáltam egy kis részen azt is, csúnyább lesz a végeredmény és nem is olcsóbb gyomírtóval.
Házam körüli terület de egyenetlen, homokos, törmelékes, nem terem meg rajta semmi normális, vaddohány, tarack, királydinnye, platánfa, ezeket az állatok se szeretik.
Voltak kecskék, a finomat leették, parlagfű meg mérgezőek nemhogy maradtak de többségbe kerültek aztán ellopták őket.
Fűkaszához már nincs erőnlétem, illetve a 150 ezres fűkasza sem bírná tovább mint a 150 ezres fűnyíró nem?
A fűnyíró legalább kényelmesebb és szebb felületet is ad, kevesebbet is fogyaszt, illetve a család minden tagja tudja használni, a kaszával ellentétben.
Traktor a süppedős talaj miatt lehet elakadna vagy szétkopna a hajtás.
Azért durva hogy 150 ezerért fél hektárra is csak eldobós gépeket lehet kapni... :-(
Ha 8 óra lenyírni egyszerre és évi 5 hónapban kétszer nyírom akkor az 80 üzemóra / év. Ha külön hrsz-en lenne és eltudnám adni nem kapnék érte annyit amennyi kifutna egy trakit.
Elektromosok két évet bírták ezen a terepem, a hosszabbítók is kigyulladtak néha.
A fentebb linkel tologatós 7 lovas, ár-érték arányban a gazos területre azt néztem a legjobbnak.
Persze a névtelen motor miatt kitudja mennyit menne.
Szomszédos területeket ki műveli?
Lehet belőle 2 hrsz-t csinálni, s akkor már el tudod adni.
Gyomírtó kevés a két hónapra, 3 hetente kell azt is hidd el. Illetve annyi energiám nincs is hogy cipelni, pumpálni, a motorossal meg kb ugyanott lennék mint a fűnyíróval.
Fele akkora terület két óra, akkor az enyém 4 óra munka lenne.
Be is akarják tiltani a gyomírtó forgalmazását, betárazni meg nem érdemes mert lejár a szavatossága.
Mondom hogy próbáltam a gyomírtót is. Nem jött be, meg mint írtam homoktalaj. Olyan mint amilyet városban csak homokozóban látsz. Ha nincs növényzet porolósabb és olyan mint a sivatag. Here is kiég, vaddohányt az sem nyomja el.
150-ért elég drága a tolós fűnyíró mikor 40-ért is van... és ezekszerint az is kevés.
Egy használt alternáló kasza lenne jó neked
1 méteres vágásszélesség, önjáró, nagy kerekek elmennek mindenhol. Aztán később vehetsz hozzá utánfutót is akár és traktorozhatsz is vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!