Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fűnyírót benzinest milyen...

Fűnyírót benzinest milyen vegyek 5000m2-re ami nem megy tönkre a sok használattól?

Figyelt kérdés
Feltétlen briggs motorost vagy már az sem a régi és tökmindegy milyet veszek...?
2021. szept. 4. 13:45
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
Oda már kistraki kell, ha nem akarod a fél nyarat fűnyírással tölteni.
2021. szept. 4. 14:01
 2/28 mindentudó99 ***** válasza:
Csak ugye a traktor nagyon drága. De ha sima tologatós kell vegyél egy Briggs motoros Mcullochot
2021. szept. 4. 14:11
 3/28 anonim ***** válasza:
5000 m2 rengeteg kézi tologatóssal még akkor is ha önjáró. Kis traktorral legalább 2 óra munka, ami azt jelenti, hogy tologatóssal 4x annyi = 8 óra!
2021. szept. 4. 14:26
 4/28 anonim ***** válasza:

Kézzel tolóst semmiképpen se, hacsak nem maratonfutásra edzel, legalább önjárós legyen. Viszont még azzal se nagy öröm ilyen nagy területet nyírni, jobb lenne egy használt ráülős.

Régebben a Honda motor volt a legjobb nálunk a nem nagyon drágák közt, most már az is Kínában készül, és bár újonnan ugyanolyan megbízható, de nem tartós.

Ilyen nagy területre mindenképpen drága, 300 körüli fűnyírót érdemes venni, ha azt akarod, hogy sokáig tartson. De mivel nagy a terület, ezért még a drágáknál sincs rá garancia, hogy kitartanak 10 évig, vagy akár csak 5-ig. Mivel hiába jók, ha éjjel-nappal használva vannak. Úgyhogy mégiscsak érdemes elgondolkodni ugyanennyiért egy nem sokat használt ráülősön, mert az töredéke idő alatt végez a területtel. Vagy 500 körül már újat is lehet venni.

2021. szept. 4. 14:37
 5/28 anonim ***** válasza:
Hirtelen kiszámoltam: még ha 50cm-set is veszel egy fűnyírás az 10km!!! Gondold meg.
2021. szept. 4. 14:46
 6/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Sajna nincs keret traktorra semmiképp, a használt meg annyira sem bírná mint egy új tologatós túlhasználva.

Minden nap 2 óra akkor én is bírom. De a bünti elkerülése a cél.

Már is így gondolom, hiába honda vagy briggs, nem biztos hogy tartósabb mint egy noname "4 ütemű OHV" motor..

Erre gondoltam:

[link]

2021. szept. 4. 15:43
 7/28 anonim ***** válasza:
Miért nem kultúrnövény van fél hektárnyi területen?
2021. szept. 4. 15:57
 8/28 mindentudó99 ***** válasza:
Ha a büntetéstől tartasz és nem gond ha nem szép gyep van akkor legyomírtózni a legegyszerűbb legolcsóbb megoldás. Két havonta. Pár ezer egy háti permetező
2021. szept. 4. 16:03
 9/28 anonim ***** válasza:

Hát, ilyen igénybevétel mellett ez nem biztos, hogy 2 évnél többet kibír.

Ráülőssel 2 óra alatt meglenne az egész.

Oké, azt megértem, hogy nincs pénzed, de azt meg te értsd meg, hogy normális gépet, ami ennyi használatot kibír, és még érdemi munkát is végez, nincs 150-ért újonnan.

Viszont ha csak a büntetést akarod elkerülni, akkor nem kell neked szép gyep, amit fűnyíróval csinálsz, hanem csak nagy gaz ne legyen. Mivel fűnyíróval legalább kétszer olyan gyakran kell vágni, mint fűkaszával vagy gazvágóval. A lengetős (damilos) fűkasza ekkora területen már jó erőnlétet kíván, szóval ez se igazi, ezért én a helyedben egy önjárós gazvágót vennék, amivel 4 alkalommal elég évente végigmenni a területen, hogy kinézzen valahogy.

Vagy akár ki is lehetne adni, vagy legalább ingyen odaadni valakinek használatra, hogy ne neked kelljen vele dolgozni. Ha már nem adod el.

2021. szept. 4. 16:21
 10/28 anonim ***** válasza:

gyomírtózni semmi esetre sem..a zöldek biztosan feldobnak.

Traktort akartam javasolni, pedig nekünk csak 2000nm a füves nyírni való. Próbáltam tologatóssal, hamar feladtam.

Javaslom add át egy olyan gazdáak a lehetőséget, aki az állatainak boldogan lekaszálja, mert mégsem út mellett van.

Lehet kölcsönözni trakeszt.

2021. szept. 4. 16:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!