Budai vagy pesti lakótelepek?
Egyszerűen nem értem, miért mondja az emberej egy része, kb fele jobbnak a budai lakótelepeket. Másik részük szerint itt is, ott is van jobb és rosszabb is.
Szerintem Buda zöldebb rosszabb infrastrukturával, de romlik a közbiztonsága, Pestet pedig kipucolják.
Amúgy van jobb, rosszabb, itt is, ott is.
Igen, kb. ez a lényeg: az emberek kb fele Budát tartja jobbnak, kb fele a pesti részt, de van aki azt mondja,hogy itt is, ott is :)
Na, ezért fölösleges ez a kérdés, mindenki ott éljen ahol jól érzi magát.
Valahogy a pestieket jobbnak tartók nem nézik le Budát, nem tartják objektíven rosszabbnak, veszélyesebbnek, élhetetlenebbnek, nem fröcsögnek.
Míg akik a budaiakat tartják jobbnak azok...
"Valahogy a pestieket jobbnak tartók nem nézik le Budát, nem tartják objektíven rosszabbnak, veszélyesebbnek, élhetetlenebbnek, nem fröcsögnek.
Míg akik a budaiakat tartják jobbnak azok..."
Ez pont, hogy egy szubjektív vélemény (az, hogy te mit gondolsz az olyanokról, akik pestieket tartják jobbnak vagy a budaiakat tartják jobbnak).
Nem várhatsz objektív tényeket (mert nem azt kérdezted, hogy melyik kerületben követtek el több betöréses lopást - ez objektív lenne, ha feltételezzük, hogy a bűncselekményeket mindenhol felveszi a nyilvántartásba), ha véleményt vársz. És nem lehetsz objektív, ha neked szubjektív véleményed van dolgokról.
A jelzőid (veszélyes, élhetetlen, fröcsög) is szubkektív kifejezések (= más nem gondolná, hogy az, aki azt írja, hogy sokkal jobb a budai oldal az fröcsög).
Tehát ha szubjektív véleményt vársz (tehát nem csak ellenkezni akarsz és bebizonyítani másoknak, hogy nincs igaza, hanem tényleg a véleményére vagy kíváncsi), akkor itt van egy: a budai oldal sokkal jobb. Jobb lakóközösség, több zöld, kevesebb rosszarcú.
Ha objektív adatot vársz, akkor kérdezd azt.
Ha nem is akarsz kérdezni, mert tudod, hogy szerinted a pesti oldal jobb, akkor hajrá, élj ott.
A héten mentem végig az Etele úton, múlt héten jártam Rákospalotán. Hát, azért az utóbbi lényegesen tisztább, nyugisabb volt, rendezettebb emberekkel és nagyjából ugyanolyan zöld. Több térfigyelő kamerával (rendőr nem állhat minden sarkon, de amúgy járőröket is Pesten többet látni) -- az autólopási statisztikák már tükrözik ezeket.
Sokszor budaiak szólják le durván a mi otthonainkat, durva jelzőkkel, egész kerületeket általánosítva, Budával összehasonlítva, hogy a mi otthonaink sehol sincsenek hozzá képest.
Jobb esetben minket azért nem szólnak le... Pedig egyébként a közlekedési morál és a boltban viselkedés fényévekkel jobb nálunk, bár ebbe nem mennék bele, én magam se szeretnék még jobban általánosítani azzal, hogy ebbe belemélyedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!