Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A pesti kerületek rehabilitáci...

A pesti kerületek rehabilitációja, bekamerázása Budára kergeti a problémát?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a romákra, de nemcsak rájuk természetesen, hanem a balhésabb, alkoholista magyarokra, a beilleszkedni nem is vágyó hajléktalanokra...

Mintha a XI. kerület pl. romlana sajnos...

2017. dec. 15. 19:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem abszolút területfüggő. Nem gondolom, hogy ez okozná. Nemtudom jártál e rehabilitált területen, én továbbra sem költöznék ilyen környékre. Azért mert van portása a társasháznak és be van kamerázva, még be lennék tojva hazafelé.
2017. dec. 15. 21:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én is egyértelműen azt vettem észre, hogy romlik a 11. kerület.

Hozzánk a folyosóra egy drogdíler gyerek költözött, a kutyája megharapott több ember, a "haverjai" napi szinten tesznek kárt a közös dolgokban, leszaggatják a csengőt, betörik az üveget. A srác néha dührohamot kap és szétrugdossa a közös részbe kitett virágokat. Konkrétan a ház előtt árulja az anyagot. A rendőrök meg időnként kinéznek hozzá aztán semmi.

Az utcán meg szinte folyamatosan hajléktalanokba botlok. Sajnos van egy szelektív gyűjtő a ház előtt, ami úgy vonzza őket mint legyet a szar. Nem egyszer kellett rendőrt hívni mert hétvégén egész nap üvöltöztek.

2017. dec. 16. 07:27
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

Viszont a Pesti oldal sem jobb.

A belváros is hiába be van kamerázva, napi szintűek az atrocitások. 6. kerületben mindennaposak a részeg randalírozók, verekedések, késelések is. Mikor Belvárosban dolgoztam, akkor szinte heti rendszerességgel jött a rendőrség elkérni az építkezésünk kamera felvételeit mert szemben buli hely volt és mindig volt valami balhé. Az éjszakai őr konkrétan szemtanúja volt egy leszámolásnak is, ahol 3-4-en késeltek halálra egy embert.

Népliget, Hős utca, Kőbánya környékén meg saját szememmel láttam a villamos megállóban fetrengő, magukból kifordult, bedrogozott embereket.

Én alapvetően azt veszem észre, hogy az emberek tele vannak gyűlölettel, feszültséggel. Ezek mellé még primitívek is. Napi szinten a "fehér" gyerekek is bömböltetik cigányhifiként az iPhone-t, vagy szétrúgják a villamost. Mindenki ordít mindenkivel, mindenki úgy szól oda a másikhoz hogy "Anyád".

2017. dec. 16. 07:34
 4/7 A kérdező kommentje:

1.

Én amúgy a 8. kerületben lakom, bár ez a szűkebb környék sosem volt rossz. Most be van kamerázva itt is minden.

Rend vab, fegyelem.

Minimális számban hajléktalan, ők is mind csendesek, nem bántanak senkit.

Kisebbségit hetente talán látok, de csak a bőrszínük különbözteti meg őket, csendesek. Ja, és ez NEM a Palotanegyed. (Mondjuk tisztaság, az nincs és a füvet is derogál nyírni, tavasszal és nyár nagy részén derékig érő gaz és kóró volt a környékünkön - és máshol is a nyócban- közte szeméttel)

Nyilván a 8. kerület belsőbb, rossz hírű részein még sok kisebbségi van, de mégis évről-évre nagyobb a rend, csend van. Pl. az Orczy út lassan már-már úri környék. Én néha már-már különbnek érzem a 11. kerületnél, holott az a kerület igen szimpatikus, szép, zöld, jó a közlekedés, de mintha kitolódna a probléma: a hangoskodók, a hajléktalanok (a beilleszkedni kevésbé akaró része), a romák stb-stb.

Budának se ártanának a határozottabb rendőrök, a kamerázás...

2. Hát kitartást... Reméljük, így vagy úgy eltűnik onnam. :( 3. válaszod végével egyetértek!

2017. dec. 16. 22:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

1 vagyok. Én a 9. kerületben laktam egy darabig, új építésű lakóparkban.

Na arra mindent mondanék, csak azt nem, hogy barátságos környék. A háznak volt biztonsági szolgálata és be volt kamerázva, de egyszer-kétszer gyalogoltam haza éjszaka a Ferenc körútról és nem mondanám, hogy jó érzések voltak bennem. Nagyon tudni kell mely utcák a tabuk és mik a nagyon gázosak. Hiába épült két putri közé egy-egy normálisabb ház rehabilitálás címmel, én biztosan nem vennék egy ilyen utcában lakást.

Szerintem alapvetően az a baj, hogy egyre többen várják a megváltást Budapesttől, özönlenek az emberek a fővárosba. Akármilyenek is.

Egyébként én a nyolckerben sem látok durva negatívumot, azt leszámítva hogy az emberbe gyógyított előíteletek miatt fél a tömegesen jelenlevő c típusúaktól. Egy jó barátnőm 6 éve lakik a Práter utcában és sosem érte semmilyen atrocitás. Ha vita van is egymást gyilkolják ezek... :)

2017. dec. 17. 00:09
 6/7 A kérdező kommentje:

Azért nekem életem során egyszer-egyszer volt dolgom pl a Nagyfuvaros utcában, többek között mert a szakrendelőnk is ott van.

Hát a kisebbségiek rá se néznek az emberre.

És igen, ha vitáznak, úgyis egymással van bajuk, egymással vitáznak.

2017. dec. 17. 10:24
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül Budára, inkább az olcsóbb, külsőbb helyekre: Csepel, Soroksár, 10. kerület(!), Pesterzsébet. Abban lehet reménykedni, hogy némileg szétszóródnak a balhés alakok, bár abból a szempontból talán még rosszabb, hogy több környék kezd amortizálódni.

Amit Fat@l_3rror ír a közvetlen lakókörnyezetéről, az én szememben már a gettó mélye, csak úgy tűnik, szerencsére még nem öltött tömeges méreteket. Egyébként tapasztalatom szerint a legtöbb kerületben megvannak azok az utcák, amelyek kerülendők, és azok, amelyekben "soha" semmi probléma nincs.

2017. dec. 17. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!