Budai vagy pesti lakótelepek?
.. de miért nem, ha egyszer úgy gondoljuk.
Tudod, ez az oldal arra való, hogy kérdéseket tegyél fel, arra nem, hogy vitatkozni akarjál (azért lehet jelenteni is a kérdezőt).
Kb olyan szinten vitatkozol, hogy
K: Melyik a szebb szín, a piros vagy a kék?
V: A kék. Imádom nézni az eget ami szintén kék.
K: Márpedig a piros. A pipacs is piros és az a legszebb.
Oké, értjük, neked Pest. Hajrá, élj ott.
Neked a budai lakótelepek jobbak. Ettől nem lehet kijelenteni se azt, hogy biztonságosabbak, se azt, hogy tisztább, se azt, hogy jobb a lakóközösség.
Mondjuk ott nőttél fel, vagy szereted a hegyeket, azért jobb neked.
Vagy nézd végig pl az újhegyi és a kelenföldi lakótelepeket nyitott szemmel és nyugodtan legyél kritikus.
Megmondom csak a közlekedés miatt nem vágnám rá, hogy csakis az újhegyi.
Jó, igen, mert engem kötnek hozzá emlékek, nekem jobban tetszik.
De objektíven se a budai a jobb.
A bűnügyi statisztikák általában Pesten jobbak.
A zöldfelületet nem tudom, hogy mérik, de talán nem is érdekel, mert van, hogy fákkal szegélyezett utcás, csupa parkos és előkertes majdnem külvárosi városrésznél kisebb értéket ad, mint a Nagykörúton belül, kisebb parkocskákkal és néhány fával. Bár, ha a Dunát beleszámítjuk, biztos...
Ha valaki bűnügyi adatokkal érvel, akkor az nem érdekli az embereket, mert csak statisztika, aminek nem lehet hinni...
Ha alkoholistákkal, drogosokkal, hajléktalanokkal, romákkal, nem különbül viselkedő nem romákkal és kosszal érvelünk:
Pest esetén: igen, az egy borzasztó, kerülendő környék;
Buda esetén: mi gondod velük? Normális vagy, ilyesmik mindenhol vannak?
Ezek után ne tartsuk sznobnak a budaiakat... hát köszönjük!!!
Azért néha a statisztikának is lehet hinni, én pl. hiszem,hogy a bűnügyi statisztika valós képet mutat. Kiindulási alapnak mindenképpen.
Kérdező, senki nem akar átcsábítani Budára. Maradj Pesten, Te ott érzed jól magad -ahogy kiolvasom a soraidból- és ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!