Budai vagy pesti lakótelepek?
Szerintem ár/érték arányban jobb a pesti oldal.
Viszont sokan úgy érzik, hogy többek az által, hogy ők budaiak és nem pestiek.
Én is jóval jobb ár/érték arányúnak tartom a pestieket, ugyanannyiért azért a legtöbb helyen jobb minőségű lakást kapni.
Amit első írt, azt néhány esetben én is tapasztalom.
Az érdekel, hogy a lakóközösség, belső (lépcsőház) és külső (parkok, közterületek) tisztaság, hangoskodás, (rosszabb) romák aránya, autólopás, autófeltörés, egyéb közterületen elkövetett bűncselekények, drogosok (akár a házban) - ezekben tényleg jobb Buda?
Buda tényleg zöldebb?
Mindenben jobb Buda. Szerintem ár/értékben is (nyilván én jobban értékelem az árban Buda előnyeit, mint az aki fordítva gondolja).
Talán Békásmegyer nem a legjobb választás Budán a lakóközösség szempontjából, szinte minden más budai lakótelep jobb mint a pestiek.
Dél-Budán is több lakótelep is hagy kívánnivalót maga után, nem?
Konkrétan a gazdagrétin és esetleg az őrmezőin kívül mindről olvasni rosszakat, és én már láttam mérhetetlen koszt, firkákat, romákat, kis arányú felújított panelházakat, olvastam autólopásokról, de úgy, hogy Facebook-on, láttam olyan parkokat, amik a Népligettel vetekednek. :D
Kérdező, akkor miért is tetted fel a kérdést?
Ahogy írod, Számodra Pest.
Ez örök kérdés...van aki Pest párti, van, aki Buda.
Én pl. Buda mellé teszem le a voksom.Levegősebb, kulturáltabb környék.Az ingatlanok értékmegőrzők, főleg az egyetemek közelségében.
Biztos van, de én nem láttam még a budai oldalon annyira lepusztult, drogosokkal/alkoholistákkal teli területet, és bár falfirkát igen, de közel sem annyit mint a pesti oldalon.
Továbbra sem értem miért tetted fel ezt a kérdést. Ha azért,hogy ócsároljuk Budát,hát akkor rajta, vannak szépszámban olyanok akik kevésbé kedvelik a fővárosnak ezt a részét.
Persze, olyan nincs,hogy az összes drogos/hajléktalan/lumpen elem Pesten él, és olyan se,hogy aki a kézügyességét akarja fitogtatni csak a pesti lakótelepeken teszi ezt.
Mindkét városrésznek vannak jó/élhető és kevésbé élhető részei. Ki hová vágyik és ki mit tud megfizetni.
Ha sétálni kell "csak" szívesen teszem a pesti részen is, legalább annyira, mint a János-hegyi kilátóhoz vagy a Normafához.
Lenne olyan hely a pesti részen is ahol szívesen élnék, de inkább Buda. Részemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!