Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Csepelen hogy-hogy nem szállta...

Csepelen hogy-hogy nem szálltak el (annyira) az árak?

Figyelt kérdés
Ne értsetek félre, ennek örülni lehet. Ugyanakkor nem látom rosszabbnak a kerületet a többinél. Bűnözési statisztikák alapján pláne nem.
2018. febr. 17. 17:27
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
9%

Mert Csepel vidék. XXI. kerület, tehát még nemrég csatlakozott a fővároshoz.

Gyakorlatilag autóval vagy vonattal (HÉV-vel) tudsz csak kimenni. Az első megállóig egy vonatmegálló, nem tudsz kisétálni vagy ilyesmi. Hosszan egy nagy pusztaságon vonatozol át, mire kiérsz.

És akkor menj ki és nézz körül... pár száz méteren belül putrisorhoz érsz, elég elhanyagolt kisvároska, nem forgalmas. Szem kell hozzá, hogy kiszúrd az ingatlan.com-os hirdetésekben, hogy előnytelen házikót nézegetel kvázi olcsón.

Én is nézem, azért mondom.:)

Bejártam autóval a releváns, belvároshoz legközelebbi környéket. Ne statisztikát nézz, menj ki oda.

2018. febr. 17. 17:37
 2/28 A kérdező kommentje:

Jó, tény, hogy nem laktam ott, de már voltam, autóval, kerékpárral, HÉV-vel, sőt, busszal is Pesterzsébetre át.

Semmivel se rosszabb a tömegközlekedése, mint a III. kerületnek, a XIII. pl angyalföldi részének, a XI. kintebbi részének (Albertfalván és Kelenföld déli részén pl mi van? irtó lassú villamosok és ennyi).

Sok hangulatos része van, nagyon zöld és úgy tapasztalom, hogy a helyiek szeretik. Van pár ismerősöm onnan, leszólni nem hallottam az otthonukat, ellenben látszik, hogy szeretik. Dicsérik a lakókörnyezetüket, hogy zöld, ott a Duna és HÉV-vel könnyen bent vannak a belvárosban. Az a HÉV bemegy ráadásul a Boráros térig, nem a Közvágóhídnál rak le.

A HÉV vonala mellett az nem annyira putrisor ám. ;) A XI. kerületben például a múltkor találtam egy komplett borsodi falu részletet. Hangulatos volt, de ténylegesen Kelet-Magyarország jutott róla eszembe és az, hogy nem szívesen keverednék oda egyedül sötétedés után.

2018. febr. 17. 17:45
 3/28 anonim ***** válasza:
31%

Jó, mutass pár hirdetést, ahol nem elszállt ár van szerinted, és megmondom, miért annyi.:)

Azon kívül persze, hogy vidék.

A többi kerületben 300 méterenként van busz- és villamosmegálló, a belvárosból is besétálható, városi környezet.

2018. febr. 17. 17:59
 4/28 anonim ***** válasza:
33%
A XIII. kerület az konkrétan a belváros, csak szólok.:)
2018. febr. 17. 18:00
 5/28 anonim ***** válasza:
66%

"Albertfalván és Kelenföld déli részén pl mi van? irtó lassú villamosok és ennyi"

4-es metró.

2018. febr. 17. 18:01
 6/28 anonim ***** válasza:
32%

"Albertfalván és Kelenföld déli részén pl mi van? irtó lassú villamosok és ennyi"

És a Kelenföldi pályaudvar.

Vidékiek ott szállnak le, mikor beérnek a fővárosba...

2018. febr. 17. 18:01
 7/28 anonim ***** válasza:
26%
Meg Buda mindig is drága, elit rész volt.
2018. febr. 17. 18:02
 8/28 A kérdező kommentje:

Albertfalva hangulatos, nem akarom bántani, de hol van ott a 4-es metró?

Ha Csepel vidék, akkor.... A XVI. kerület, Centenáriumi lakótelep? Az is nagyon kedves, az ember első látásra imádja, nade annyira kint lakótelepen lakni?

Jó, ott nem tudok ingatlanárakról, csak viszonyításképp írtam.

Angyalföld a 14-es vonalán kintebb, Gyöngyösi utca magasságában példának okáért nem belváros.

2018. febr. 17. 18:17
 9/28 anonim ***** válasza:
36%
Nem a közlekedésről van szó elsősorban, nem a közlekedés dominálja az ingatlanárakat. Hanem amint mondtam, a kerületszámok sorrendjében csatlakoztak Budapesthez. III. kerület 1872 óta Budapest, Csepel meg az imént, ezért vidék, és csak vonattal mehetsz oda vagy autóval. Ez elég speciális, Bp. más kerületére nem igaz, és jellegében is kisváros, szóval nem tudom jobban magyarázni. Külön van Budapesttől valamilyen szempontból. Bp-en belül van 200 E-s nm-ár meg 3 milliós is, attól függetlenül, hogy belekevered-e Csepelt vagy sem, Csepelen 400-450 000 / nm, szóval nem lóg ki igazán. Amennyire kilóg, azt indokolja az, amit írtam. Ennél többet csak úgy általánosságban nem lehet mondani egész Csepel vs. egész Bp viszonylatban, csak ha mutatsz egy konkrét ingatlant.
2018. febr. 17. 19:04
 10/28 A kérdező kommentje:
Az árat befolyásolja, hogy mikor csatlakozott? Amúgy a kisvárosi jelleg inkább előny. Tényleg van neki amúgy.
2018. febr. 17. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!