Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy lesz nekem valaha is...

Hogy lesz nekem valaha is kertes házam amikor 20 M felett vannak már az árak?

Figyelt kérdés

Hogy a viharba lehet ennyit kifizetni ha nem keresek 1 milliót havonta?

Még fiatal vagyok, lehet nem látom át jól a dolgokat, de sokat gondolok a jövőmre, és jelenleg azt látom hogy egész életemet panelban fogom leélni, annak ellenére hogy piacképes szakmát tanulok. Átlagember számára ma már a saját lakás álom?

2017. nov. 25. 09:51
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

20 millió nem is sok, én egy kis garzonban lakom Pesten, az ér ennyit :-)

Ne csüggedj, a dolog megoldható: egyrészt takarékoskodni kell: pl. lakáskassza kezdetnek jó. Másrészt reméljük, nem egyedül kell megoldanod, lesz egy párod is előbb-utóbb. Harmadrészt teljesen váratlan helyekről is jöhet pénz: pl.oldalági örökség, valami jól sikerült befektetés, stb.

Ha piacképes szakmád van, jól fogsz keresni és könnyebben tudsz takarékoskodni. A pénzt pedig nem a cihában kell tartani, vannak jó befektetési lehetőségek.

2017. nov. 25. 10:01
 2/20 anonim ***** válasza:
77%
A panel a tied?
2017. nov. 25. 11:31
 3/20 anonim ***** válasza:
90%
esélytelen (nekem is)
2017. nov. 25. 13:07
 4/20 anonim ***** válasza:
83%

Igazakat írtak előttem.

Ha még egyedül vagy minek vennél házat? Mi is gondolkodtunk rajta, de inkább egy szép, egyszerű lakásban állapodtunk meg, amit kevesebb hitellel meg tudunk venni, és hamar ki tudunk fizetni.

Ha már van egy lakásod, nem kell örök életre ott laknod... eladhatod, és annyival több önerőd lesz. Mindenki így csinálja (kivéve a nagyon gazdagokat :)).

Nyugodj meg, a házárak pár év alatt lemennek a béka sejhaja alá megint, mert boldog-boldogtalan CSOKot vesz fel, a válási ráták meg 50%on vannak. Akkor majd mindenki keresi a jó kis lakásokat megint.

Egyébként meg gondolkodj el a hitelen. Nem, ne 80%nyi hitelt vegyél fel, legyen több önerőd, hogy felelősségteljes döntést tudj hozni. Egy jó független hiteltanácsadó el tud igazítani ezekben.

A hitel nem felelőtlen embereknek való (pedig most is sok olyan ember veszi fel, akinek még nem kéne...)

2017. nov. 25. 14:13
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha azt írod, panelban fogsz megöregedni, akkor a panel már megvan?

Csak mert jelenleg a panelek ára irracionűlisan magas.

Aránytalanul többet kérnek egy panelért, mint egy kertes családi házért.

Itt nálunk, Debrecenben 14 millió körül kezdődnek a panel lakások.

Egy picit kimész a városból, külterületre, vagy vmelyik közeli kistelepülésre, és 6-8 millióért már lakható házikót kapsz. Lehet nem újépítésű vagy felújított, de lakható, és idővel alakíthatod.

Ezek a kistelepülések 15-25 km-re vannak a várostól, 15-30 perc alatt bent vagy a munkahelyeden.

NAgyon sokan költöznek ki, mert olcsóbb az élet, meg uanakkora ház a városban 2x annyiba kerül. Ja, és a városban van 300 nm telked, a szomszéd a szádban van, de ha kijjebb mész, fele annyiért már 800 nm-t kapsz.

Rokonom 9 millióért vett Pesttől 40 km-re egy felújítandó Kádár-kockát. Szerintem bent ugyanez 30 milla lett volna. Úgy, hogy még költeni kell rá. Ő ezt felújította. Pestre jár egyébként dolgozni, kocsival. De Pest felé ez a 40 km nem távolság, szerintem hamarabb ott van a munkahelyén, mit az, aki városon belül csak pár km-re lakik, de kínlódik a dugóban.

Amúgy visszatérve az én lakhelyemre, 15 km-re Debrecentől már 5-6 millióért kapsz házat, ami kezdetben elég 2 embernek is. Tehát ha lesz (van) párod, akkor is elfértek, idővel meg lehet hozzáépíteni 1-2 szobát, ha lesz gyerek, de lehet az még 10 év múlva lesz.

2017. nov. 25. 16:21
 6/20 anonim ***** válasza:

Gondolom nem pesti árakra gondoltál, mert itt egy lakás kerül ennyibe ma már.

Mi örültünk, hogy 16-ért hozzájutottunk egy számunkra megfelelő lakáshoz nemrég Budapest vonzáskörzetében (autóval 15 perc a belváros).

Ketten sokkal könnyebb, ez tény. Jól keresünk viszonylag, de a kettőnk fizuja sem éri el a párommal az általad emlegetett szintet.

Némi alap tőkénk volt, a maradékot hitelből álltuk és kötöttünk mellé 4 lakástakarékot is. Megpróbáljuk mihamarabb kinyögni a tartozásunkat és ha már nem férünk, akkor megyünk tovább. Akkor remélhetőleg már családi házba. Ennek az árából és megtakarításból és/vagy ismét némi hitelből.

Szerintem az első lakás vásárlásnál az embernek meg kell alkudnia az igényeivel, ha nem végtelen a pénztárcája. Mi is így tettünk. Elfogadtuk, hogy nincs keret családi házra, sem a kiszemelt közeli településre. Ez van. Bízunk benne, hogy ugyanannyira otthonunknak fogjuk érezni ezt a települést is.

2017. nov. 25. 20:42
 7/20 anonim ***** válasza:
Ha nem csak Bp-ben gondolkodsz, akkor ennek az összegnek akár a feléért is vehetsz viszonylag normális házat jó helyen. Ha a panel a tied, ráadásul Bp-n van, akkor ha azt eladod, vidéken kb kacsalábon forgó házat vehetsz belőle, ahogy írták, tényleg irreálisan magasan vannak most a panel árak.
2017. nov. 25. 23:58
 8/20 anonim ***** válasza:
Itt kint a Dunakanyarban is felmentek az árak, 4-5 éve még 14-15 millióért szép kis házat lehetett venni, 5-600 m2-es telekkel, csatorna, internet, fűtés (elektromos vagy gáz, esetleg kandalló) mindben van. És ma már 28-30 millió ugyanaz.
2017. nov. 29. 23:12
 9/20 anonim ***** válasza:
54%

"amikor 20 M felett vannak már az árak?"

Azért azt tegyük hozzá,hogy ez erősen környék és régiófüggő.Itt ahol én lakom (alföldi kisváros) ennek az összegnek a FELÉBŐL 2 szintes,klímás,hőszigetelt családi házak közül válogathatsz tucatszám.

2017. nov. 30. 13:34
 10/20 anonim ***** válasza:
Utolsónak: munka meg sehol? Ezért is olyan olcsó.
2017. dec. 1. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!