Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Manapság hogyan lehet házhoz...

Manapság hogyan lehet házhoz jutni? Miből lehet milliókat szerezni?

Figyelt kérdés
27 évesek vagyok a párommal van egy két éves kislányunk és házat szeretnénk venni, 15-20 milliósat (nálunk ennyiért lehet kapni egy egy családi házat kis udvarral és semmi extrával) Szüleim nincsenek, szóval nem támogat senki... Ötletem sincs hogyan tudnék így házhoz jutni ha havonta max 20 ezret tudunk félretenni és nem élünk nagylábon :( Már annyit gondolkoztunk/álmodoztunk hogy miben lenne úgy pénz de... Ismerősöknek is csak úgy sikerült házhoz jutni hogy szülők segítették őket, vagy nem becsületesen...

2016. ápr. 10. 17:08
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
80%

hát ez az, leírom, hogy igenis lehet olcsóbban kapni, meg hogy nem kell bent a városban, erre lepontoz.

igények, azok vannak...

nincs autó? és? tán mindenkinek van?

ott a busz, a vonat. milliók járnak vele, millióknak megfelel napi szinten.

de úgy látom, nagyon el vagytok kényelmesedve, mindenben csak a kifogást keresitek.

99 óta lakom falun, azóta be tudok járni dolgozni busszal, nem esett le a gyűrű az ujjamról.

de keresgélj csak nyugodtan 20 millió körül.

meg fikázd az országot, mert biztos az állam a hibás, véletlenül sem ti.

nem az a baj, hogy nem volt szülői segítség, hanem hogy a semmire olyan nagy igényeitek vannak, aztán meg panaszkodtok, hogy nem megy.

kicsit le kéne szállni a földre, a realitások talajára.

ha nekem egy 20 éves, 200 ezres Opelre sem telik, akkor nem fogom nézegetni a 30 milliós Posche-t, mert nem engedhetem meg magamnak. Álmodozni lehet, de nem mesélem el másoknak, mert hülyének néznek, meg kiröhögnek. Megveszem idővel a 200 ezres 20 évest, és igenis büszke vagyok rá, mert egyedül oldottam meg, nem szidtam érte senkit, és milyen meglepő, ez is elvisz A-ból B-be, és nem is ekrül sokba! Igaz, rajoskodni nem lehet vele, de nem is ez a cél.

Nos, akinek az a célja, hogy áradozzon, hogy neki 20 milliós háza van, az így járt. Sokaknak meg inkább az a céljuk - helyesen - hogy vegyenek egy kedves kis házat, felújítandót, amit majd idővel rendbe tesznek. Évek múlva kibővíteni is lehet. Közben van hol lakni, és a sajátodat fizeted, nem a másét.

De zárjuk is le, nézegesd a 20 millás hirdetéseket, és ácsingózz tovább.

2016. ápr. 11. 07:20
 32/37 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, ha a félretett pénzetek csak a járulékos költségekre elég, akkor ti nem régóta takarékoskodtok. 3 millióért ( ha a 600k csok az önrész) sehol nem kaptok jó állapotú, jó helyen lévő házat (még egy üres telket sem), és ezért nem az országot kell szidni.

Igyekezz visszamenni dolgozni, és tegyetek félre minél többet. Van még 4 évetek, az alatt össze tudtok gyűjteni elegendő tőkét.

Azt még esetleg megpróbálnám, hogy ki lehetne-e venni albérletbe, jelenlegi áron elővásárlással a jobbik házat kb. annyiért, mint most a lakbéretek, azzal, hogy 3-4 év múlva fizetitek ki a vételárat. A tulajnak úgy látom, nem sürgős ( valszeg örökség), kicsi az esély, de egy próbát megér. Ügyvéddel kell mindenképp szerződést kötni, ha mégis belemegy.

2016. ápr. 11. 08:58
 33/37 A kérdező kommentje:
Senkit nem pontoztam le... Nem tudunk falura költözni a párom munkahelye miatt ( nem állják a bérletet, és időre sem érne be) ezt már korábban leírtam... Normális házat szeretnénk venni mert ha fel is sikerülne venni a hitelt akkor már felujításra nem futná... Ráadásul egész életemben fizetni kell, akkor ha lehet normálisat vennénk.Tehát maradunk a segg.nkön és spórolunk más megoldás sajnos nincs talán még külföld...
2016. ápr. 11. 13:54
 34/37 anonim ***** válasza:

A 4. oldalnál tartunk azt magyarázva neked, hogy ha visszamész dolgozni, pláne jobban fizető munkahelyre, és nem 20 milliós házban gondolkodsz, akkor NEM kell egész életedben fizetnetek. Most a nudli gyesből és a párod fizetéséből éltek, lakbért is fizettek (gondolom, hiszen az önkormányzati lakás sincs ingyen), mégis tudtok félretenni, számold ki, mennyivel többet sikerül, ha te is dolgozol.

Egyébként meg az ember addig nyújtózzon, ameddig a takarója ér, ha tovább szeretne, nagyobbra kell szabni a takarót. Tulajdonképpen el tudnék menni minden évben Balira vagy a Seychelle-szigetekre nyaralni, csak akkor egy fillér megtakarításom se lenne, se saját, tehermentes házam.

2016. ápr. 11. 14:29
 35/37 anonim ***** válasza:
Egyszeruen nem hiszem el, h videkrol nem lehet berni munkaba. Szet se nezztek videken, minden megyszekhely korul Van vagy 20 kisvaros, honnan tudod, milyen a kozlekdes? Be lehet erni, csak akarbi kell. De ugy latom, csak haritasz es a kifogasokat keresed. Persze egyszerubb a konnyebb utat valasztani es panaszkodni, ahelyett, h tennetek valamit a sajat boldogulasotokert. Az osszes muszakos munkarendgez Van joforman mindebhonnan kozlekedes, csak nektek derogal tomegkozlekedni. Olcso haz kene, de jo helyen, jo allapotban, de fizetni azt nem tudsz. Majd bilibe log a kezed. Anyam volt ilyen, jatszotta a nagyasszonyt, a semmire. Nem kellenek a nagy szavak, hogy egesz eletedre eladosodsz. Nem kell az elso hitelbe beleugrani, meg olvasatlanul alairni mindent. En 15 evre vettem fel, meg hatravan 12-13. Azert remelem, nem 15 ev az egesz eletem...
2016. ápr. 11. 15:44
 36/37 anonim ***** válasza:

Telefonról írtam, most látom csak, tele van hibával.

Azért a mondandóm kihámozható.

Van, amikor a nagyravágyás pozitív értelmű szó, de most nem. Nagyon is negatív.

Rátok illik a mondás, miszerint "aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli".

Kb. semmitek nincs, de egy szerényebb, kisebb, felújítandó ingatlannal nem elégedtek meg, egyből a drága belvárosi kéne.

Ti tudjátok.

Az nem baj, ha az ember ambíciózus, de azért ne távolodjon el a földtől.

Szerintem nagyon is becsülendő és dicséretes, ha egy segítség nélküli, negyvenes évei elején járó párnak van egy hitelmentes ingatlana.

Persze 30 évre is felveheted a drágább házra, na akkor 60 évesen is fizetni fogsz. Eldöntöd, mi éri meg.

2016. ápr. 11. 17:39
 37/37 A kérdező kommentje:
Én a várostól 20 km-re laktam, a párom 3 műszakban dolgozik, tehát nem érne be időre és a bérletet sem állják! Miért? Mert van a helyére 20 másik jelentkező, akit 2 perc alatt felvehetnek helyette... Még inkább várunk és jól átgondoljuk hogy mibe ugrunk bele... Megbecsüljük amink van, de mivel egy életre tervezünk és a gyerekünk is ihatja a levét (mint ahogy én is a szüleim miatt) Ezért elkapkodni sem akarunk semmit, szerencsére még van 4 évünk, köszönöm a válaszokat!
2016. ápr. 11. 21:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!