Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Manapság hogyan lehet házhoz...

Manapság hogyan lehet házhoz jutni? Miből lehet milliókat szerezni?

Figyelt kérdés
27 évesek vagyok a párommal van egy két éves kislányunk és házat szeretnénk venni, 15-20 milliósat (nálunk ennyiért lehet kapni egy egy családi házat kis udvarral és semmi extrával) Szüleim nincsenek, szóval nem támogat senki... Ötletem sincs hogyan tudnék így házhoz jutni ha havonta max 20 ezret tudunk félretenni és nem élünk nagylábon :( Már annyit gondolkoztunk/álmodoztunk hogy miben lenne úgy pénz de... Ismerősöknek is csak úgy sikerült házhoz jutni hogy szülők segítették őket, vagy nem becsületesen...

2016. ápr. 10. 17:08
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Jó szakmával találtok más munkahelyet, ezen nem aggódnék, ahol ilyenek az ingatlanárak, az nem véletlenül van így. És nem kell feltétlenül városban gondolkozni, vagy pont abban, ahol most vagytok, legyetek kicsit rugalmasabbak.

Nyugati határszélen, megyeszékhelyen élek, itt is van ház 60 millióért, meg 13-ért is, bent a városban. Az olcsóbbak között akad lerobbant, meg akad kis (60-70 nm) alapterületű, 2-300 nm telekkel, jó állapotban, egy tisztasági festés után költözhető. (Tesómék keresgéltek, azért is vagyok képben.) 6-10 km-re a várostól, jó közlekedéssel újszerű állapotú házat is ki lehet fogni 12-13 millióért, munkát meg csak az nem talál, aki nem akar. Ezért fogadom erős kétkedéssel, amit írsz, saját példámból kiindulva pedig pontosan tudom, hogy nem igaz az állításod, hogy csak családi segítség/csalás/lopás útján lehet otthont teremteni nálunk.

Persze bele is lehet süllyedni a világfájdalomba és az országgyalázásba, adekvát cselekvés helyett, csak abból sose lesz házatok.

2016. ápr. 10. 18:21
 22/37 anonim ***** válasza:
36%

Nem kamu, de azt hiszel, amit akarsz.

Igen, iJesztő ez az egész, és őszintén örülök, hogy mi nem ilyen helyzetben vagyunk. Nektek, és ahogy sokaknak is, marad a 25-30 évnyi törlesztés. Nem csoda, hogy sokan félnek a hiteltől.

Akinek van pénze, jó fizetése, biztos állása, annak a hitel befektetés.

Aki gyakorlatilag hónapról hónapra él, annak pedig egy mumus, és ez abszolút érthető.

Kemény meló, sok évnyi törlesztés. Így tudtok csak házhoz jutni. Vagy loptok és vállaljátok a kockázatot.

2016. ápr. 10. 18:23
 23/37 anonim ***** válasza:
36%

Ja egyébként nem tudom milyen kisvárosban éltek.. Én laktak Szolnok, Székesfehérváron is..ezek nem annyira kis városok, de még itt is lehet jóval olcsóbban házat venni.

Találhatnátok 10 millióért is, igaz, abban lehet hogy szükség lesz a festésre.

2016. ápr. 10. 18:25
 24/37 anonim ***** válasza:
65%

"Komolyan ennyire szar világ van itt Mo-n

nem hiszem, hogy a világ lenne szar, felesleges bárkit vagy bármit okolni.

nekem 0 szülői segítségem volt, nem hogy a nulláról, hanem a mínuszból indultunk a párommal, mert az agyvérzést kapott anyját is segítettük.

közel sem kerestünk jól, én akkor 120 körül, ő jó ha 80at hazahozott.

úgy vettünk fel lakáshitelt, és vettünk egy 2 szobás családi házat, hogy egy fillérünk sem volt. ma már lehet neccesebb, mi azt csináltuk, hogy többet írtunk a szerződésbe, mint amennyi a ház volt, és beleírtuk, hogy azt a különbözetet már átadtuk kp-ban az eladónak. így a bank megadta a másik részét hitelként, ami valójában a ház teljes ára volt. de ehhez nyilván kell egy olyan eladó is, aki ebbe belemegy.

nekünk mindkettőnknek érettségi + szakma van. közepesen keresünk vele.

amit mi megoldottunk okosba, azt ti 27 éves korotokra összeszedhettétek volna lakáskasszával, havi 20 ezer pont elég. már meg is lenne az önerőtök.

a 15-20 milliót túlzásnak tartom, talán itt a baj.

mi falun vettük ezt a házat, és most tudod, mennyiért veszel falun? 5-6 millióért! nem viccelek, ennyiért 2-3 szobás házat lehet kapni, sőt jó állapotú házat, csak ki kell jönni a városból. a közlekedés normális, kisgyerekkel sem elviselhetetlen. sokan csinálják nap mint nap.

15 km-re vagyunk a nagyvárostól, ahol dolgozunk, fél óra a buszút. sokan ennél többet utaznak, nekem napi 1 óra összesen.

miért kell 20 milliós házat nézni, ha semmi pénzetek nincs? miért nem elég a 6-8 milliós, amit majd szép lassan a saját képetekre formáltok. Mert "nálunk ennyiért lehet kapni"? Lehet kevesebbért is, ebben biztos vagyok. csak lejjebb kell adni az igényekből, ha egyszer nincs pénz. És persze a "nálunk": nem lehet egy kicsit odébb menni? nem az ország másik végére, csak a szomszéd városba, vagy ki vidékre?

Máris nem "kis udvar" lenne, hanem több száz nm a gyereknek, egy kutyának, saját mászókák, veteményes, stb.

5-10-15 km még egy nagymamának sem lenne megterhelő.

Szóval igen, nehéz. De nem lehetetlen. Ha most, 27 évesen elkezdtek takarékoskodni, egy kis házikót simán tudtok venni 30 éves korotok körül vidéken.

2016. ápr. 10. 18:28
 25/37 anonim ***** válasza:
24%

úgy látom, más is épp ezt vetette fel, amíg én írtam a hozzászólásom.

leírnád nekünk, melyik ez a kisváros?

szétnéznék ingatlanügyben, hogy tényleg nincs-e semmi lakható 15-20 milla alatt.

2016. ápr. 10. 18:33
 26/37 A kérdező kommentje:
Házrészek vannak (közös udvaros) 6-8 millió vagy panel lakás 7 millától felfelé! Én mindenképpen városon belül szeretnék maradni mivel nincs autónk, ráadásul olyat szeretnénk venni amire nem kell sokat költeni főleg ha már egész életünkben fizetni kell! Kiskunfélegyháza
2016. ápr. 10. 21:16
 27/37 A kérdező kommentje:
Vidékre nem szeretnénk költözni, munkalehetőség nulla.. Ráadásul a párom utiköltségét sem állná a munkahelye, sőt be sem érne időre...
2016. ápr. 10. 21:19
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

Ez csak az első oldalról, kb. 2 perc alatt...

2016. ápr. 10. 21:28
 29/37 A kérdező kommentje:
Ezeket már láttuk az 1. Az cigánysoron van (oda inkább nem szeretnénk) a 2.-ra sokat kellene költeni mert annyira magasak a plafon és üveges az egész hogy kályhával is fűteni kellene! Ráadásul még annyi hitelt sem kapnánk mivel önerőnk a csok lenne csak és a bank csak a 80%-ot állja, a lakáskasszánk lenne elég az ügyvédre/papírokra/illetékre! Szóval még várnunk kell és gyüjtögetnünk :/ Azért akartam mostanában nézelődni ingatlan ügyben mert 3-4 év múlva sztem még drágább lesz...
2016. ápr. 10. 22:08
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ha egy 7,8 milliós házat, amiből még alkudni is lehet (a hirdetés szövege elég egyértelmű) a város közepén nem tudtok megvenni, akkor ne arra panaszkodj, hogy 15-20 miskába kerülnek a házak. Mégis mennyiért akarnátok vásárolni?:-) Erre még úgy 3-4 milliót rádobva (kicseréltetném a fűtést központira, a nyílászárókat, üvegezéseket hőszigeteltre, plusz álmennyezet, esetleg egy külső szigetelés, színezés, belső festés, konyhában, előtérben, fürdőben burkolatcsere) egy szuper, olcsón fenntartható, kényelmes házatok lenne. Nem kell egyszerre mindent megcsinálni, az elsődleges az, amivel hosszútávon költséget lehet megtakarítani (szigetelések, fűtéskorszerűsítés.) Ha ügyeskezűek vagytok, sok mindent meg tudtok oldani házilag, belmagasság csökkentéséhez pl. nem feltétlenül kell mesterember, festéshez, burkoláshoz sem, ha az alap jó.:-)
2016. ápr. 10. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!