Ti hogy jutottatok saját házhoz/lakáshoz?
22 évesen kerültünk össze párommal,albérlet.
Havi 100-150ezret tettünk félre 5 évig,így vettünk egy 7 milliós lakást.(össz bevételünk 250-300 között mozog)
Ide született a lányunk,28 évesek vagyunk.
Most is sikerül félretenni,4-5 év múlva talán le tudjuk cserélni eg kertes házra.
Hát mi sehogy. A férjemmel mi albérletben lakunk.
A nagyanyámék 10 év alatt apránként építették a házat, a hetvenes évek végére lett kész, de csak a telekre volt hitel. Hát igen, akkor még lehetett így is, két szakképzetlen fizikai munkásnak is!
Anyáék úgy vettek lakást, hogy a nevelőapám szüleinek háza lett eladva, abból a része kitette a lakás 2/3-át, a többi hitel és a lakás lett egyben a jelzáloghitel fedezete is.
A nagynéném nulla önerővel vett fel hitelt, és szintén a megvásárolt ház egyben a jelzáloghitel fedezete.
Nekünk meg semmi kilátásunk még hitelre sem, férjem BAR-listás önhibáján kívül, én meg nem kapnék semmiféle hitelt gyesre.
A helyedben felkeresnék egy brókert, vagy magam hasonlítanám össze az összes létező hitelkonstrukciót, a jövedelmem arányában, a kamatokat, futamidőt tekintve.
Olyan bődületes nagy különbség nincs a hitelek között, főleg, hogy kb. 20 évre felveszed, közben változhatnak dolgok, stb.
A Fundamentás hitel elvileg jó szokott lenni.
Én most vettem lakást, 27 évesen. Hogy hogyan jött össze? A legnagyobb részét eddig összespóroltam, a másik jelentős része pedig Fundamentás, illetve banki hitelből jött össze. Emellett a szüleim is segítettek egy 4 éve indult, most lejárt megtakarítással.
Én azt tapasztaltam, hogy a legjobban az előtakarékossági és Fundamentás hitellel jársz – a bankoknál nagyon magas a THM.
Spórolással.
Nekünk 5 millió forint önerőnk volt, 1 millió forint hitelt vettünk fel, az FHB banknál. Számunkra ők nyújtották a legkedvezőbb ajánlatot.
Így mi 10 évre vettük fel, havi 14764 Ft fizetünk, forint alapú.
Hát csak én úgy gondolkodtam, hogy ha felveszem a 3.2 milliós Fundamenta hitelt, utána azonnal nyitnék egy új 4 éves megtakarítást, és mint már régi ügyfél lojalitás hitellel felvehetném a szerződéses összeget, ami ugye megintcsak 3.2 millió, tehát az már 6.4 millió lenne, elég lenne, és ennek a havi törlesztője összesen mindennel együtt olyan 60 ezer körül lenne, de akkor ez szerencsére pár év alatt le is telik.
De előbb beszélek majd azzal, akinél kötöttem a Fundamentámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!