Párommal anyósnál lakunk, a házhoz tartozik egy műhely is. Apárom a műhely egy részét (részletesen lent írom), rám akarja majd íratni. Örülnétek ti is ennek? Hogy fogadnátok ezt?
hát én biztos nem fogadnám el. ha annyira akarja a párod, hogy legyen ingatlan a neveden,akkor vegyetek ketten közösen egy lakást.de ez így elég pofátlanság, hogy a családi ingatlanból íratná rád. ha van egy kis esze a tesójának meg az anyukájának,nem is hagyják.
bár ez az én véleményem. èn anyósèkhoz se költöztem volna.
Lehet,hogy maradi vagyok,de nem lenne pofám a párom családjának a tulajdonából ilyent elfogadni. Főleg úgy,hogy "csak" a párod és nem a férjed.
Nem érezném magam tőle boldognak,hogy kaptam egy kis részt a műhelyből,úgy,hogy semmit nem tettem érte és nem is dolgoztam meg érte.
Egyébként meg a párod,ha annyira Rád akar íratni belőle egy részt,akkor miért nem a sajátjával teszi azt?
Aztán majd ha külön mentek,nézegethet....
Ha az anyósod lnnék, ez fel sem merülne bennem, mint opció, és ha a fiam sezretné, akkor ő sem! kapná meg a műhelyt.
Miért? Mert lehet, hogy x éven belül szétmentek, és örökösödésnél, hagyatéknál, stb. (válás akár) piszok macerás a dolog rendezése... kivásárolni téged, ha el akarom adni a telket, nem lehet, miattad.
Gesztusnak szép, de semmi értelme, a párod ne anyjáéknál legyen nagyvonalú, hanem önálló dolgot akarjon.
"Párom felhozta azt,hogy a tesójára eső műhely részt jó lenne átvenni,"
EZt most nem értem. Élnek a szülei, tehát egyelőre semmilyen tulajdonjoga nincs az ingatlanra. A szülők akár el is adhatják a házat, ki tudja mi lesz még az életükben.
Másrészt a párod miért akar rendelkezni a leendő feltételezett örökségével.
Minek ingatlan a neveden ilyen formában? Rá akar majd beszélni, hogy jelzálog hitelt vegyél fel?
Nem kerek nekem ez az egész.
Másrészt a párod miért akar rendelkezni a TESTVÉRE leendő feltételezett örökségével.
BOcsi, kimaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!