Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Manapság hogyan lehet házhoz...

Manapság hogyan lehet házhoz jutni? Miből lehet milliókat szerezni?

Figyelt kérdés
27 évesek vagyok a párommal van egy két éves kislányunk és házat szeretnénk venni, 15-20 milliósat (nálunk ennyiért lehet kapni egy egy családi házat kis udvarral és semmi extrával) Szüleim nincsenek, szóval nem támogat senki... Ötletem sincs hogyan tudnék így házhoz jutni ha havonta max 20 ezret tudunk félretenni és nem élünk nagylábon :( Már annyit gondolkoztunk/álmodoztunk hogy miben lenne úgy pénz de... Ismerősöknek is csak úgy sikerült házhoz jutni hogy szülők segítették őket, vagy nem becsületesen...

2016. ápr. 10. 17:08
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
14%
csalás,lopásból lehet sok pénzhez jutni. munkával kevés pénz jön,azért csorók a melósok,sajnos ez mindig is így volt.látod a mészáros földesúr is ,orbán királyunk barátja egyszerű víz szerelő munkával nem élt annyira nagyon mint mikor a királyunk elkezdte feltölteni.azóta már nem munkás a szélhámos,egy riportba hallottam azt mondta 5milliárdra vett földet. na? mikor sporolsz 5 milliárdot? de az egész falúcskád munkásemberei összetudnak hozni egy életen át 5milliárdot? látod mészáros földesúr pár év alatt igen,de nem munkával!
2016. ápr. 10. 17:26
 12/37 anonim ***** válasza:
62%

Utolsó..nem kell milliárdokban gondolkozni.. a politikusokat és a haverjaikat teljesen felesleges idekeverni.

Meg lehet keresni az árát tisztességes munkával, de olyan szakma kell hozzá, ami megfelelő fizetést biztosít. Nem véletlenül választottam 18 évesen az informatikát.

2016. ápr. 10. 17:28
 13/37 anonim ***** válasza:
24%
Kérdező, ti mivel foglalkoztok? Nincs előrelépés a szakmátokban?
2016. ápr. 10. 17:29
 14/37 A kérdező kommentje:
Nekem érettségim van és egy szakmám, de tovább szeretném magam képezni. A páromnak 3 szakma és jövőre érettségi! Jelenleg gyesen vagyok. Most próbálom majd meg a kislányom bölcsibe adni aztán melót szerezni és többet félretenni.
2016. ápr. 10. 17:31
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de nem értem az "ennyire szar világ van Magyarországon" típusú siránkozásodat. Ha mindkettőtöknek van jó szakmája, olyan környéken, ahol egy ház minimum 20 millió, az azt jelenti, hogy 3,5-400 ezer forint havi jövedelmetek kéne, hogy legyen, amiből egy gyerekkel minimum egy havi százast félre lehet tenni. 4 évig még önkormányzati lakásban lakhattok, és nem egy albérletben, ahol bármikor kirakhatnak vagy duplájára emelhetik a lakbért. Ha ebből a pénzből nem tudtok lakáskassza mellett, minimális hitellel első körben egy kisebb lakást venni, aztán tovább gyűjtögetve pár év múlva házat, akkor nem az országgal van a gond.

Egyébként gazdagabb országra sem jellemző, hogy egy fiatal szakmunkás pár, gyerekkel hipp-hopp, két év alatt összerak egy családi házra valót.

2016. ápr. 10. 17:43
 16/37 anonim ***** válasza:
37%
12# kiskomám ,amiért választottál egy szakmát attól még nem fog letérdepelni eléd a világ.helyezkedni is kell a mai világban nem elég a tudás.18 évesen még azt hiszed sajtból van a kerítés. a politikus példa a kontraszt miatt kell.anyít informatikuskodhatsz,hányásig, akkor se tudsz összehozni annyít mint egy beültetett,megélhetési bűnözőpolitikus.
2016. ápr. 10. 17:44
 17/37 anonim válasza:
27%
Nézd. Sehol sem fogsz venni csak úgy sec perc lakást. Az tény, hogy Mo-n rosszabb a helyzet, mint egyes nyugati országokban, de ott sincs kolbászból a kerítés. A barátom pl. külföldi és átlag feletti fizuval még ő is albérlő. Nyílván neki gyorsabban össze fog jönni (még nem döntött, hogy pontosan hol szeretne élni), de ott sem olyan egyszerű.Nem mindenkinek vannak jómódú szülei, hogy adjanak néhány millát kezdésnek. Az egyik ismerősöm a feleségével és két kicsi gyerekkel kiment Németországba. Most ott járnak suliba a gyerkek, az ismerősöm melózik a felesége még nem. A havi 20 ezerrel nem fogtok tudni házat venni az biztos. Viszont ha kimentek külföldre, akkor ott jobban lehet gyűjtögetni, hogy Magyarországon vegyetek majd házat. Szóval úgy előbb össze fog jönni az biztos.
2016. ápr. 10. 17:45
 18/37 anonim ***** válasza:
52%

27 éves vagyok 350ezres nettó fizetéssel, a párom szintén informatikus 580ezres nettóval és vállalkozással.

Senki se várja, hogy a világ elé térdepeljen, viszont nem is akartunk szopni egész életünkben. 18 évesen láttuk a képességeinket, tudtuk mit szeretnénk elérni és annak megfelelően választottunk.

A politikusok életszínvonalára pedig semmi szükségünk. Soha nem volt célunk a milliárdos bevétel, bőven elég nekünk az az életszínvonal, amit a meglévő fizetésünkből tudunk hozni.

2016. ápr. 10. 17:48
 19/37 anonim ***** válasza:
50%

A probléma a külfölddel, hogy oda nem lehet csak úgy kimenni a semmiből.. Kell ismerős, kell előre munka vagy kell a tartalék, amíg nem találtok munkát. A nyelvtudásról nem is beszélve.

Szóval én nem javaslom, hogy csak úgy kimenjetek.

Próbáljatok találni egy jó szakmát, ha még úgy is képezni szeretnétek magatokat és akkor talán.. de akkor sem tudjátok egyből a 15-20 milliós házzal kezdeni.

Mi most nézünk lakást ennyiért, és egy része így is hitel lesz.. Aztán később ha sikerül összehozni egy újabb alaptőkét, akkor veszünk házat és a lakást kiadjuk, ha nem sikerül eleget összeszedni, akkor eladjuk a lakást.

Szóval nem akarlak elkeseríteni, de nulla segítséggel és érettségivel nem fogtok házat venni. Ilyen áron legalábbis biztos nem.

2016. ápr. 10. 17:53
 20/37 A kérdező kommentje:
18-as bárcsak igaz lenne amit írtál... Kis városban lakunk, 15-20 millió egy jó állapotú családiház kis udvarral, a párom fizetéséből és a gyesemből élünk 3-an azaz 180 ezerből de ebből rengeteg a kiadás ami nálunk luxus: tv, internet, telefon,mosógép törlesztés, 300 ezer hitel törlesztés, lakáskassza tehát koppra ki vagyunk számolva hó végére. Spórolunk ahogy tudunk, de a gyerekemen nem.. Most ha minden igaz el tudok én is helyezkedni és többet tudunk félretenni főleg ha kifizettük a hitelt stb... Nem sajnáltatom magam, mivel vannak tőlünk sokkal rosszabb helyzetben élők is, mindent megbecsülünk... De az is durva hogy ha össze is jönne a hitel akkor 25-30 évig fizethetjük majd és ha valamelyikünk meghal, vagy elveszítjük a munkahelyünket akkor azonnal utcára tesznek. Kicsit ilyesztő szerintem.. Szeretnék többet félretenni vagy külföldre is kimennénk már csak jöjjön össze valami :( de úgy látom 5 megoldás van:D öröklés/szülők/külföld/lopás/szerencse
2016. ápr. 10. 18:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!