2025-ben ha pukkan az ingatlanlufi, mihez kezdesz ?
Figyelt kérdés
dec. 29. 21:41
31/38 anonim válasza:
30 : azert ha jól emlékszem vissza 2 év alatt összesen volt 30 % + inflacio . Mivel annyit nem mentek az árak real erteken azért volt csökkenés. Plusz a forint is gyengült elég sokat mellette. Aki Euróban, dollárban számol egy befektetesnel , pláne real erteken az sztem nem feltétlenül látja annyira hu de magas száguldásnak azt a pár évet.
32/38 anonim válasza:
Persze olyan is van aki nagyon örült ( évi 15 % koruli inflanal ) még zuhanó forintnál nőtt a lakása értéke forintban 10-15 vagy akárhány százalékot. Mondjuk én boldogabb lettem volna ha ez az esemény külföldön vett lakasbefektetőként ér de hát mindenki más persze.
33/38 anonim válasza:
29: Neked és az ismerőseidnek hol van addig a pénze, amíg vártok?
És mire vártok?:)
34/38 anonim válasza:
33: Állampapírban és alacsonyabb kamatra várunk, mert 40-50 milliót kéne felvenni és ott már húzós, ami vissza kell fizetni.
35/38 anonim válasza:
34: Szerintem a 40-50 M is nagyon húzós, válasszatok lényegesen olcsóbb ingatlant!
36/38 anonim válasza:
Volt alsó hangon tavaly 30% infláció. Ne a kamu KSH-t nézzük... Idén is volt vagy 10-15%-ék. Ugye azt senki nem gondolta, hogy nem fog a lakásárakban lecsapódni idővel... Sajnos ezek az árak nem fognak visszamenni. Tegyük fel hirdetsz egy lakást a fővárosban. Te árulod 40 millióért. Ugyanolyanokat 50 millióért árulnak. És nem emeled te is az árat, hogy tovább lépj a 70-80 milliósra??? Puszira adsz a vevőnek 10 milliót. És utána még sokkal több hitelt kell felvenned a továbblépésre.... Akkor inkább nem adnám el olcsón a lakást.... Ezért van olyan kevés lakás a piacon. Monopoly pénz jelenleg a forint...
37/38 anonim válasza:
Ezért tőzsdézek, több mint 10 éve euróban és dollárban van csak befektetésem, hülye leszek ingatlanokkal szarakodni.
38/38 anonim válasza:
37 : nekem is vannak forint alapú befektetéseim és volt is jopar már régebb óta. De, ilyen forint pályával már nekem is egyre kevésbé tetszik, valami euro alaput keresek inkább jó eséllyel a jövőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!