Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Jó ötletnek tűnik megvárni Az...

Jó ötletnek tűnik megvárni Az ingatlanlufi kidurranását, pontosabban közvetlenül előtte eladni egy lakást és az alján visszavásárolni egy nagyobbat?

Figyelt kérdés
2022. jún. 1. 14:55
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
94%

Ötletnek jó, de senki nem tudja mikor van a csúcs, és mikor van a gödör.

Könnyen belefuthatsz abba, hogy eladod az ingatlant és az infláció felemészti a pénzedet.

2022. jún. 1. 15:03
 2/22 anonim ***** válasza:
97%
10 éve arra várnak az emberek, hogy kipukkanjon az a lufi és mindig további drágulás a vége.
2022. jún. 1. 15:12
 3/22 anonim ***** válasza:
81%

Igen.

De ugye a saját pénzeddel játszol, ez egy kockázatvállalás, lehet, hogy nem jön be.

Pl. nem biztos, hogy eltalálod, hol van az árhullám és mikor van az árvölgy.

2022. jún. 1. 16:43
 4/22 anonim ***** válasza:
53%

Tekintve hogy nincs "lufi" így erre a kérdésre nem nagyon lehet értelmeset válaszolni.

Hiszen nem lufi van, hanem infláció, drágulás.

Minden drágul az alapvető élelmiszerektől a benzinen át az ingatlanokig.

Nyilván ha egyik nap eladsz valamit 10 pénzért és másnap 2x nagyobbat és 2x jobbat vehetsz abból az X pénzből akkor jól jártál. Ez működik papíron, a való életben meg olyan mint megnyerni a lottó 5-öst.

2022. jún. 1. 16:46
 5/22 anonim ***** válasza:
78%

Még ezt elmondom:

" megvárni Az ingatlanlufi kidurranását, pontosabban közvetlenül előtte eladni "

Már a befektetők 2019 vége óta adnak el, többen, mint vesznek.

Én tavasszal adtam el.

Már csak az vesz, akinek 1. muszáj, 2. aki azt sem tudja, eszik-e vagy isszák az ingatlanpiacot, csak az infláció elől ide menekíti a pénzét, 3. aki azt sem tudja, eszik-e vagy isszák az ingatlanpiacot, csak azt hiszi, hogy az áremelkedés állandó jelenség.

Illetve ezeken a 2-2,5-szeres árakon csak ők vesznek.

Hetek óta nem látok normális árat, de normális ingatlant se azon a területen, ahol nekem kéne.

2022. jún. 1. 16:46
 6/22 anonim ***** válasza:
55%

5.

Azt én még hozzátenném, hogy pénzmenekítésnek az ingatlan csak akkor jó megoldás, ha ezt hitel nélkül, - vagy minimális hitellel tudja megtenni az illető, máskülönben tud buktató lenni, főleg, ha az összes vésztartalékát az ingatlanba öli. Ha bedől a gazdaság, egyrészt nem fogja tudni eladni senkinek, de jóllakni a fallal se fog tudni.

Ha lenne saját ingatlanom, ami hitelmentes és eladnám, akkor jelenleg csak azért tenném meg, hogy abból a pénzből elkezdjem kiépíteni a külföldi életemet. Ez lehet nagyon elkeseredett kommentnek tűnik, de én az elkövetkező 10-20 évben semmi jót nem remélek ettől az országtól és legnagyobb félelmem, ha gyerekem/gyerekeim lesznek egy normális iskolába se fogom tudni beirtani, mert konkrétan nem lesz olyan szakképzett tanár aki egy Pitagoras-tételt el tudna neki/nekik magyarázni.

2022. jún. 1. 18:48
 7/22 anonim ***** válasza:
23%

"Én tavasszal adtam el."

Ügyes vagy.

Azóta minimum havi 1 milliót buktál.

Ha valami jobb helyen volt a lakás, akkor jóval többet.

2022. jún. 1. 18:48
 8/22 anonim ***** válasza:
28%

Felesleges szerintem ezen gondolkodnod, pár szép intézkedés és Orbitron bejelenti a teljes statáriumot, mert ugye mindenkivel is harcban állunk, majd a vészhelyzetre hivatkozva szépen megtörténik a magántulajdonok államosítása.

Ne legyen illúzió affelől, hogy a családtámogatásos pénzpumpák nem beetetések voltak - tekintve, hogy a magyar emberek jelentős része pénzügyi analfabéta, sokan voltak olyanok, akik ígéretre vették fel az összes létező hitelt (szülők hármat, szülök ötöt, de igazából még egyszer sem vizsgáltattam ki magam, hogy nemzőképes vagyok e), amint kicsúsznak a teljesítési hitelből büntetőkamat + piaci kamatozás, majd szépen jönnek a behajtó cégek és az állam nyomott áron felvásárolja a túlárazottan megvett lakásokat.

2022. jún. 1. 18:53
 9/22 anonim ***** válasza:
43%
Nyugodtan le lehet pontozni, ettől még továbbra sem ingatlan lufi hanem infláció van... :D
2022. jún. 1. 19:40
 10/22 anonim ***** válasza:
46%
7: 1 hónapja fizették ki, 1 hete volt az átadás, és 2 érdeklődő telefon volt azóta összesen, korábban összesen 5 lakásnéző volt 4 hónap alatt, szóval én nem hiszem.
2022. jún. 1. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!