Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Jó ötletnek tűnik megvárni Az...

Jó ötletnek tűnik megvárni Az ingatlanlufi kidurranását, pontosabban közvetlenül előtte eladni egy lakást és az alján visszavásárolni egy nagyobbat?

Figyelt kérdés
2022. jún. 1. 14:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
7: A következő ingatlanra már kifizettük a foglalót, szóval ha nincs meg az eladás a tavasszal, akkor azt buktam volna.
2022. jún. 1. 19:55
 12/22 A kérdező kommentje:

Na egy pillanat, a nyolcas válasza teljesen más felé terelte a témát. Ez most nem panasz hanem elgondolkoztat.

Érdemesebb eladni a lakást most és a vagyont valami olyanba rakni ahonnan a kormány nem tudja elvenni? (most nem akarom a kripto felé terelni, de igazából mást nem tudok, ötletek érdekelnek) És inkább bérelni mert akkor lehet hogy minden hónapban elvész ugyan a bérleti díj de az egész vagyont nem lehet elvenni?

2022. jún. 2. 03:45
 13/22 anonim ***** válasza:
56%

Nem tudhatod, hogy mit hoz a jovo. Jelenleg amilyen a kormanynak kifele a kommunikacioja en nem ereznem magamat biztonsagban, ha az osszes vagyonom egy helyen csoportosulna, es az bizonyos helyzetekben nehezen hozzaferheto. Ez igaz az ingatlanra, mert ha beut a car, esetleg meg ki is vagnak minket az EUbol, akkor hirtelen nem fogod tudni kinek eladni. A mellettunk levo haboru es az energiavalsag sem kecsegtet tul sok joval. En iden akartam venni ingatlant, most gyult hozza annyi, hogy mininalis hitellel tudnek jo helyen lakast venni, de ezek miatt en peldaul nem fogok. Egy reszet betettem allampapirba, masik reszet pedig 2 kulfoldi tokebe.

En mondjuk nem feltetlenul vagyok a kovetendo pelda, ha te peldaul itthon kepzeled el az eletedet. Az utobbi fel evben egyre kevesbe vagyok benne biztos, hogy kifizetodo itthon leelni egy eletet.

2022. jún. 2. 11:51
 14/22 A kérdező kommentje:

Na de az állampapírt még könnyebb is elvenni mint a maganlakast államosítani, nem?

Meg a kripto se feltétlenül olyan jo otlet, főleg hogy ep most derült ki a stablecoinrol a gyakorlatban is hogy nem is olyan stabil, mint ahogy hangzik...

Mindenesetre az irasodbol két szót érzek ki nagyon:. Diverzifikáció és mobilitás.

2022. jún. 2. 13:00
 15/22 anonim ***** válasza:
56%

Hogyha erzed, hogy kezd osszeomlani minden, akkor az allampapirodat meg mindig kevesebb veszteseggel tudod kivenni, mint peldaul ingatlant eladni.

Remeljuk erre nem fog sor kerulni, de jobb felni mint megijedni. Maskulonben pedig nem tudom hany eves vagy, en viszonylag fiatal es a nemzetkozi esemenyek miatt nagyobb biztonsagban erzem magam ha mobilabb vagyok vagyon ugyileg.

2022. jún. 2. 13:14
 16/22 A kérdező kommentje:

Én aránylag idős vagy de nem túl idős, azonban én meg a korom miatt jutottam arra hogy ami nem tartok valószínűnek, az megtörténhet.

Így hiába nem hiszem hogy Orbán elveszi a megtakarításokat azt már elhiszem hogy amit nem hiszek az megeshet.

Ezért is hozom fel folyton a kriptót, mert míg az állampapírt elvehetnek úgy hogy soha többé nem kapjuk vissza addig a kriptonál esélyesebb egy olyan krakk, ahol évekre minuszba megy aztán meg a többszörösére...

2022. jún. 2. 13:43
 17/22 A kérdező kommentje:

Az egyes véleményével meg az a kérdés merül fel ha jelenleg eladók egy lakást azért hogy máshol vegyek, akkorennyire gyorsan érdemes lebonyolítani?

Pl. Két hónap kpben tartás mennyire veszélyes?

2022. jún. 2. 13:45
 18/22 anonim ***** válasza:
En azt csinalnam, ha az ingatlanodon kivul nincs mar megtakaritasod (ertem itt az alatt, hogy legalabb a mostani munkadnak megfelelo 1 eves fizetes), akkor az eladott ingatlanbol vennek olcsobbat es maradek osszeget pedig befektetnem masba, ami nem ingatlan.
2022. jún. 2. 14:15
 19/22 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nem jó ötlet. Ez nem tőzsde, köze sincs hozzá.

Tőzsdén sem tudják sokszor jól eltalálni az aljat és a tetőt, és sok minden közbejöhet, de ott legalább van technikai analízis, itt nincs semmi.

Plusz az ingatlanpiac sokkal lassabban reagál, lehet már rég fogy a kereslet, de kínálati oldalon még mindenki próbálja ultra drágán eladni a szarját, és senkinek nincs fogalma arról, hogy mikor fog esni.

Most is már igazán plafonon voltak felénk az árak, nehezen is mentek el az ingatlanok, jött a háború, 2-3 hónap alatt elkelt minden szar.

Esélytelen eltalálni mikor fordul az ingatlanpiac, pláne, hogy hány éve 99% ban biztosak az emberek, hogy mindjárt fordul :D

2022. jún. 2. 16:44
 20/22 anonim ***** válasza:
Premium magyar állampapír mindig az előző évi hivatalos infláció + 1,5 százalék kamat prémiumot fizet. Szoval jövő év elejétől elég jó kis százalékot ad, joval jobb lesz mint egy ingatlan sztem.
2022. jún. 6. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!