Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Más is van itt, aki úgy...

Más is van itt, aki úgy döntött, hogy nem vesz lakást és inkább albérletben élne akár élete végéig?

Figyelt kérdés

Egy részem vágyik a lakásra, másik részem nem. 28 éves vagyok, anyagilag nem lenne probléma, 5 év múlva meg tudnám venni hitel nélkül, vagy minimális hitellel, ha drága lakást akarok.

De eleve sokat utazok (vidék és Pest között, igazából két helyen lakok egyszerre), világot akarok látni, gyereket nem szeretnénk párommal.

Van más is, aki hasonló helyzetben van és úgy döntött a pénzét inkább másra költi majd?

dec. 10. 12:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek lehet vannak testvérei, így nem egyedül örökli majd a szülői házat. Fél vagy harmad résznek az árán nem biztos hogy tud venni saját ingatlant.

Én azért is vettem saját házat mert az albérlet árakat nem valószínű hogy majd nyugdíjasként ki tudom fizetni, de a hitel addigra már ki lesz fizetve.

dec. 11. 04:10
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Számomra ez nehéz döntés. Most albérletben élünk párommal, szóval más zsebét tömjük..

Valószínűleg az anyagi helyzetem nem fog változni, úgyhogy nyugdíjas koromban is elleszek. Lehet a lakás mellett döntök, csak a kérdés, hogy mikor vegyek..

Őszintén szólva az öröklés engem nem érdekel. El is költöztem Pestre. Ha lesz lakásom, saját lesz.

dec. 11. 09:49
 13/14 anonim ***** válasza:

Én nagyon szeretnék venni egy kis garzon, de esélytelen. Pedig évek óta gyűjtögetek. Így marad az albérlet egyelőre, pedig annyira szeretnék már egy sajátot. Már több, mint 10 éve lakok albérletben, sajnos nem volt más lehetőségem, híd alá meg csak nem mehetek. De nagyon zavar, hogy sosem lesz az enyém és csak mennek rá a súlyos összegek.

Egyszer talán ha megélem, 50 évesen tudok venni egy kis garzont, bár amilyen ütemben drágulnak az ingatlanok, még az se biztos. Főleg időskorban/vagy betegség esetén lesz nagyon fontos, hogy legyen egy saját lakása az embernek. A nyugdíj az semmire sem lesz elég, már ha lesz egyáltalán.

Amíg dolgozik az ember és havonta ki tudja a bérleti díjat fizetni+mellette félretenni valamennyif, addig nincs nagy baj. De nyilván sokkal jobb, ha van saját.

dec. 13. 23:24
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Jelen! Ma már ott tartunk, hogy Budapesten 45 millió alatt már csak a putri van. Hiába keresek nettó 800 ezret, albérlet mellett nehéz annyit félretenni, hogy belátható időn belül egy normális lakáshoz meglegyen a 15 milliós minimális önerő + illeték + bútorok stb.. majd öröklök öregségemre úgyis, szóval chill
jan. 12. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!