Jó ha elmegyek Lakás vásárlás előtt albérletbe hogy megtudjam,hogy élnék meg a fizetésemből ?
Figyelt kérdés
Most még szüleimmel élek és örököltem önerőt. Azt tudom hogy a bank max 50% tudja megterhelni fizetésem. Viszont azt nem tudom hogy ha felvenném a hitelt mennyire tudnák megélni. Ezért arra gondoltam elmegyek/elmegyünk barátnőmmel albérletbe és ott megtapasztaljuk. Ez jó ötlet szerintetek? Sajnos 1 szobásat tudnák budai részen venni vagy pesten már 2 szobásra is futná. Szívesén élnék budán csak arra 1 szobás lakás hitelezés mellett nem tudnák majd a barátnőmmel gyereket vállalni nem férnénk el. Pesti oldalon főleg a külsőbb részkre,vagy arra felé tudnank költözni ahol mar vannak rosszabb arcu fazonok.Tudom 2 embernek könnyebb lenne lakást venni de még alig éltünk együtt.okt. 6. 11:41
1/16 anonim válasza:
Nem ugy tunik, hogy surgos lenne el/osszekoltoznotok. Egy masik lehetoseg venni egy lakast, berbeadni es meg 1-3 evet elni szuloknel, sporolni-gyujtogetni. Ezido alatt gyurj ra a fizud novelesere, asszony is.
2/16 anonim válasza:
Ja es en nem mennek alberletbe "probaidore", legalabb 2 millio forintot lehuzol a klotyon /ev.
Maradj meg a szuloknel, es figyelj nagyon a penzugyekre.
3/16 anonim válasza:
*tudnék...
szerintem aki nem tud annyira használni egy excelt, meg a fejét, hogy leüljön összeírja, hogy adott életvitel mellett milyen napi kiadásai lennének az nem hogy albérletre, vagy lakáshitelre ne ácsingózzon, hanem gyerekre aztán pláne.
Ahogy előttem írták, elmész albérletbe csak azétr, hogy kidobj egy halom pénzt
4/16 mindentudó99 válasza:
Még ilyen marhaságot se hallottam. Ezért albérletet kivenni. Kiszámolod mennyi lenne az albi plusz rezsi és félrerakod . Maradékból meglátod ki jössz e. Lakást mindenképp egyedül vedd
5/16 anonim válasza:
Ha a barátnőd veled megy, közben fizeted a hitelt és együtt éltek abban a lakásban, és a jövőbem összeházasodnátok, onnantól úgy számolodik, hogy a fele tulajdonjogot megszerezte arra a részre, amit az önerőn fölül te kifizettél. Magyarul ha 20% önerőt bizonyíthatóan a szüleidtől kaptál, 80%-ot akkor fizettél vissza,miután összeköltöztetek, akkor onnantól, hpgy összeházasodtok, 40% tulajdonrészt szerzett a lakásban visszamenőlegesen, akkor is, ha egy fillért sem tett bele. A helyedben ügyvédet kérdeznék meg, mert nagyon nagyot bukhatsz.
6/16 anonim válasza:
Mint írja előző, ha összeházasodtok, akkor visszamenőleg már az együttélés kezdetétől számít majd a vagyonközösség és feleződik minden szétmenéskor - mindegy kinek a nevén mi van. Egyedül a szülőktől kapott vagy örökölt vagyon marad a különvagyon. Tehát elég antiromantikus, de érdemes házassági szerződést kötni. Viszont gyereket meg ne vállalj olyannal, akit elvenni (még) nincs elég bizalmad, annak sosincs jó vége, hiába rágja a füledet, hogy csak akkor szereted. A gyerektartás olyan 20-25%-a fizetésednek minimum 18 évig, vagy amíg nappalin tanul - kivéve, ha te neveled, akkor jóval több :) Egyébként persze bátran, mert élni kell, nem félelemre vesztegetni az időd, csak hát mindig ésszel is.
7/16 anonim válasza:
Vigyazz, veletlenul ne csinald fel a menyecsket! :) Majd, ha minden sinen van, johet a gyerek.
8/16 mindentudó99 válasza:
#6 De ez csak hitel fizetés esetén van így ugye?
9/16 anonim válasza:
Nem a 8as vagyok, de nem. Ha együttélés alatt keresel pénzt, majd összeházasodtok, az együttélés kezdetétől szerzett vagyon közös.
10/16 mindentudó99 válasza:
Akkor legjobb a házassági szerződés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!