Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Magánház vásárlásakor mennyi...

Magánház vásárlásakor mennyi %-ot lehet ajánlani az irányárhoz képest, amit még komolyan vesznek?

Figyelt kérdés
Azaz az eladók kb mennyivel szokták fölé árazni az ingatlanokat, az alkudozásra számítva?
szept. 29. 01:15
 1/2 anonim ***** válasza:
73%

Ez nem így működik.

Amikor mi adtuk el a lakást akkor megnéztük, hogy hasonló lakásokat azon a területen mennyiért hirdetnek mások és mellette, hogy nekünk mennyi pénzre van szükségünk, hiszen az árából másikat kell vennünk. Nem raktunk rá direkt X%-t, hanem pl. 32-35 millióért vannak a lakások, nekünk legalább 30-ra van szükségünk, ez a minimum, költségei vannak a költözésnek stb. így mi is 34-ért hirdetjük meg. Csak mert nem akarjuk drágábban, mint mások, de nem is olyan sürgős eladni, hogy 32 alá menjünk.

A 34-ből pedig akkor engedünk ha nincs érdeklődő vagy a vevő olyan ami miatt megér, pl. ráér neki a kiköltözés még pár hónapot vagy készpénzzel fizet, nem kell várni a hitel elbírálására stb.

Komolyan azt veszik aki előleget vagy foglalót fizet. Ha épp megjelent a hirdetés akkor semmit nem fognak engedni az árból, ha már hónapok óta hirdetik, akkor biztosan lehet alkudni belőle.

szept. 29. 01:32
 2/2 anonim ***** válasza:
86%

Nem így működik az árazás. Inkább attól függ, hogy az eladónak mennyire sürgős, vagy fontos az eladás, illetve mekkora a kereslet. Én pl vettem ingatlant 30%-kal olcsóbban is, mert nem igazán volt érdeklődő, meg oyan is volt, hogy 5%-kal drágábban, mert többen meg akarták venni.

Szóval attól függ, hogy neked mennyire kell az ingatlan. Szerintem 5%-kal bepróbálkozhatsz, de ha nem annyira fontos, hogy a tiéd legyen, akkor lehet több is

szept. 29. 08:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!