Magánház vásárlásakor mennyi %-ot lehet ajánlani az irányárhoz képest, amit még komolyan vesznek?
Ez nem így működik.
Amikor mi adtuk el a lakást akkor megnéztük, hogy hasonló lakásokat azon a területen mennyiért hirdetnek mások és mellette, hogy nekünk mennyi pénzre van szükségünk, hiszen az árából másikat kell vennünk. Nem raktunk rá direkt X%-t, hanem pl. 32-35 millióért vannak a lakások, nekünk legalább 30-ra van szükségünk, ez a minimum, költségei vannak a költözésnek stb. így mi is 34-ért hirdetjük meg. Csak mert nem akarjuk drágábban, mint mások, de nem is olyan sürgős eladni, hogy 32 alá menjünk.
A 34-ből pedig akkor engedünk ha nincs érdeklődő vagy a vevő olyan ami miatt megér, pl. ráér neki a kiköltözés még pár hónapot vagy készpénzzel fizet, nem kell várni a hitel elbírálására stb.
Komolyan azt veszik aki előleget vagy foglalót fizet. Ha épp megjelent a hirdetés akkor semmit nem fognak engedni az árból, ha már hónapok óta hirdetik, akkor biztosan lehet alkudni belőle.
Nem így működik az árazás. Inkább attól függ, hogy az eladónak mennyire sürgős, vagy fontos az eladás, illetve mekkora a kereslet. Én pl vettem ingatlant 30%-kal olcsóbban is, mert nem igazán volt érdeklődő, meg oyan is volt, hogy 5%-kal drágábban, mert többen meg akarták venni.
Szóval attól függ, hogy neked mennyire kell az ingatlan. Szerintem 5%-kal bepróbálkozhatsz, de ha nem annyira fontos, hogy a tiéd legyen, akkor lehet több is
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!