Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Más is van itt, aki úgy...

Más is van itt, aki úgy döntött, hogy nem vesz lakást és inkább albérletben élne akár élete végéig?

Figyelt kérdés

Egy részem vágyik a lakásra, másik részem nem. 28 éves vagyok, anyagilag nem lenne probléma, 5 év múlva meg tudnám venni hitel nélkül, vagy minimális hitellel, ha drága lakást akarok.

De eleve sokat utazok (vidék és Pest között, igazából két helyen lakok egyszerre), világot akarok látni, gyereket nem szeretnénk párommal.

Van más is, aki hasonló helyzetben van és úgy döntött a pénzét inkább másra költi majd?

dec. 10. 12:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Most lehet így gondolkodsz, csak mi a terved arra a helyzetre mikor megöregszel? Akkor is lesz annyi pénzed, hogy gond nélkül fizesd majd az albérletet? Ugyanis ebben az országban ez a legnagyobb ütőkártya az albérlet ellen, meg, hogy miért is tömnéd más zsebét ha annyiért hitelt is fizethetsz, és a sajátodban lakhatsz, nem kiszolgáltatva sok idióta tulajdonos kénye kedvének.
dec. 10. 12:33
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én arra gyűjtök hogy elmegyek a kis falum (mostmár város) Aba szélére ott van 500-ért telek és arra veszek konténerházat kb 2-3 között. Csak még messze a cél, de legalább önállóan éléhetek ha összejön.
dec. 10. 12:33
 3/14 anonim ***** válasza:
56%
Hitelt szerintem semmiképp nem szabad felvenni, semmire. (2-es voltam.)
dec. 10. 12:34
 4/14 anonim ***** válasza:
94%

"De eleve sokat utazok (vidék és Pest között, igazából két helyen lakok egyszerre)"

Na jó, de attól, hogy csak időd egy részét töltöd az x helyen, ahol az albérleted van, még egész havi bérleti díjat fizetsz. Ez nem érv a saját tulajdon ellen.

Egy jó helyen lévő ingatlan nem nagyon tud veszíteni az értékéből, elég biztos befektetés. Onnan, hogy tiéd a lakás és a hitel vissza van fizetve majdnem egy albérletnyi kiadást spórolsz meg havonta.

Illetve egy dologra azért figyelj, te is leszel egyszer öreg, akkor is legyen elég a pénzed megélni, nyugdíj mellett nem olyan vicces albérletet fizetni. Ez nem az ellen érv, hogy most vegyél vagy sem. De ha nem, akkor is legyen megtakarításod, ne elszórd minden pénzed.

dec. 10. 12:53
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha van elég pénzed, akkor vegyél ingatlant (befektetésnek sem rossz), mert a bérlés csak kidobott pénzt. A saját ingatlant bármikor eladhatod, ha úgy gondolod, hogy másik városba költöznél. Vagy kiadod és az árából a másik városban bérelsz, de mindig lesz egy fix helyed, ahova mehetsz, ha minden kötél szakad.

Arról nem is beszélve, ha idős korodban bármi gondod lesz, az ingatlanodat pénzé teheted és bevonulhatsz egy tuti otthonba.

Nem életbiztosítás idően bérelt ingatlanban élni. Bármikor kitehet a bérbeadó, aztán 70+osan keresgélhetsz másikat. Fiatalon még rugalmasan kezeli az ilyesmit az ember, idősen már nem ugyan az.

A saját ingatlan, ha megmarad halálod után, örökölhető. Bár lehet, hogy sosem lesz gyereked (erre azért nem vennék mérget a helyedben).

dec. 10. 13:20
 6/14 anonim ***** válasza:
83%
Az ingatlan az egyik legjobb befektetés. Én mindig lakást vettem, amint volt annyi pénzem. Most már három van, kb. 10 milláért vettem mindegyiket és azóta úgy felment az áruk, hogy kb. 50 millát érnek. Egyikben lakom, másikban a lányom lakik, egy meg ki van adva, amiből jó kis nyugdíj kiegészítésem van, így idősebb koromra.
dec. 10. 13:34
 7/14 anonim ***** válasza:
69%

Itthon ritka, de a nyugati-európai nagyvárosok népessége kb így él.

Amióta itthon is így elszálltak az ingatlan árak én is azt mondom, hogy nem éri meg megvenni.

Ha hitelt kell felvenni rá azért, ha meg van tőkéd azért.

Családdal, mindenféle támogatással, meg kedvezménnyel megérheti, egyedül, vagy párban, amikor van annyi tőkéd, hogy bármikor tovább tudj költözni, akkor be vagy biztosítva.

Idős korra pedig ott a pénz és a kamatai, amivel nem a bankot hizlaltad, abból elég sokáig lehet bérelni.

dec. 10. 15:20
 8/14 anonim ***** válasza:
Én inkább fordítva.
dec. 10. 15:26
 9/14 mindentudó99 ***** válasza:
84%
Csak saját ingatlan. Igy ha megrokkanok akkor egy szobába meghúzom magam kenyéren és vizen vénségemre ha kell de akkor se kerülök utcára. Elmomdható ugyanez ha alberlét mellett döntöttem volna? Nem. Hajléktalanság várna rám. Ha nincs segítség. Egy élet alatt két ház árát más zsebébe tenni marhaság.
dec. 10. 20:37
 10/14 anonim ***** válasza:
63%
Gondolom a kérdezőnek is vannak szülei akiknek van saját lakása vagy háza amit majd a kérdező megörököl, tehát öregségére lenne hol laknia neki is. Ha így van akkor nem szükséges saját igatlant vennie, főleg, hogy ma már egy panel lakás is jóval 1 millió fölötti négyzetméteráron van Budapesten, de még Debrecenben is eléri az 1 milliót, gyakorlatilag kigazdálkodhatatlan hitel vagy családi támogatás nélkül hála a fidesznek.
dec. 11. 02:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!