Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Honnan jön ez a tévhit, hogy...

Honnan jön ez a tévhit, hogy egyedül albérletben lakva kellene tudni még egy saját lakásra is gyűjteni?

Figyelt kérdés

Ismerősöm azon kesereg, hogy több tíz milliós értékű lakásban lakhat kényelmesen egyedül és mellette nem telik arra, hogy több tíz milliós lakást vegyen magának.

Nem luxus elvárás ez egy kicsit?

2024. jún. 10. 14:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%

Nem, én is így csináltam.

Albérletben laktam, mellette gyűjtöttem, és hitelt vettem fel. A lakást kiadtam albérletbe, és én továbbra is albérletben lakok.

2024. jún. 10. 14:40
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát egy 200-250 ezres albi mellett ha nincs legylább 800 ezres fizud akkor nem nagyon tudsz lakásra gyűjteni, vagy csak keserves lassan. Az átlagnak nem is megy. Legtöbben hónapról hónapra élnek.
2024. jún. 10. 14:41
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Ez nem tévhit, de ha nem tesz félre, élete végéig albérletben marad.
2024. jún. 10. 15:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lehet ilyet, ha elég magas a fizud az albérlet árához képest. Pl. tesómék anno ketten együtt másfél milliót kerestek, a 30 négyzetméteres albi, amiben kezdték, meg akkor volt 200, így persze, hogy félre tudtak rakni. Akinek viszont 350 a fizetése, az szobabérlés mellett is csak nehezen fog előre jutni.
2024. jún. 10. 20:30
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell de az az idealis. Mert nyugdijasan nem lesh alattad lakas ha nem veszel. A nyugdijbol pedig semmilyen albi nem fog kijonni
2024. jún. 10. 22:18
 6/12 Misike21 ***** válasza:
81%
Jelen Pillanatban mivel mi is hasonló szituációban vagyunk, mi úgy gondoltuk hogy Fundamentát kötünk így biztosítva a dolgokat a későbbiekre és hogy a sajátunkat fizethessük ne másét.
2024. jún. 11. 06:54
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem tévhit. Vannak akik sokat keresnek, ők simán megtehetik. Aki átlagosan keres, az már nehezebben, aki meg keveset keres annak ez nem megy.

Óriási különbségek vannak a keresetek között!

Van, aki 2 nap alatt keres annyit, mint más egy hónap alatt.

2024. jún. 16. 20:44
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tévhit, én is így csináltam. 2 évig laktunk albérletbe ami az egyik legolcsobb volt a környéken. Nagyon sokat sporoltunk, nem jártunk sehova, nem utaztunk. 2 év után vettünk fel hitelt és vásároltunk egy kertes házat. Ez külföldön van és itt másak a hitelfeltételek de Magyarországon is megtudod csinálni csak olcsó albérletet keress, ne minimálbérért dolgozz és sporolj sokat. Egyszerűbb ha a szülőknél lakhatsz és az albérlet árát is megspórolod. A legtöbb ismerősöm így csinálta, soha nem laktak albérletben hanem akár a párjukkal együtt a szülőkkel.
2024. jún. 17. 04:30
 9/12 SZTANN ***** válasza:
63%
NEM TÉVHIT, mivel ez volna a normális elvárás egy rendes országban, rendes fizetés mellett, minden átlagembernek. Sajnos ez nálunk ma csak kevesek számára realitás. Nem azért, mert túl drága az albérlet (sokan netán túl drágát választanak), hanem azért is, mert a fizetések abnormálisan alacsonyak az átlag számára.
2024. jún. 17. 07:04
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"a fizetések abnormálisan alacsonyak az átlag számára."

Bizony én is ezt tapasztalom, de lehet ellene tenni!

- tovább képzés, tanulás

- saját vállalkozás

- másod állás

- külföldi munka

Csak az önerőt kell össze szedni, a 20-30% nem egy eget rengető összeg. Ez pedig 4-6 év alatt elérhető, csak tudni kell meddig lehet nyújtózni, meg össze kell húzni a nadrágszíjat, és ezen időszakban nagyon sok mindenről le kell mondani.

5,5-6% THM-re adják a lakáshiteleket, ez jobb, mint ami a csok előtt volt!

2024. jún. 17. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!