Mi lesz a sorsa a falvakban lévő házaknak?
Már most is bagóért árulnak olyan házakat vidéken amiért Budapesten 10-15-ször annyit elkérnének.
Ahogy csökken a népesség, urbanizálódik az ország, elfogadóbbak lesznek az emberek az albérletekkel szemben és megváltozik a gazdasági szerkezet, illetve az emberek családhoz, otthonhoz, munkához való viszonya adódik a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán kereslet a falusi házakra.
Szerintetek meg lehet menteni ezeket a házakat vagy szépen lassan visszaveszi majd őket a természet?
2 autó, 3-3 tank üzemanyag, de nem csak ez hanem ugye olaj, gumizás, illetve ezt azt mindig javítani kell. Ide egy pár fékbetét, oda egy pár lengéscsillapító, sajna nem 3-4 éves autókkal járunk, és én szeretem, ha esős időben nem áll keresztbe a kocsi mert a 4-ből 1 fék fog, azon a keréken ahol van még minta.
Városban meg csak felszállsz egy villamosra vagy buszra és ottvagy. Minden második utcasarkon egy megálló.
"2 autó..." eddig az volt, hogy: "Városban meg lenne EGY bérlet és szevasz."
Szóval semmiképpen sem egy bérletről beszélünk akkor alternatívaként. Mindenképp az a helyzet, hogy hatalmasat próbálsz ferdíteni, hogy a saját igazad az űrből is látszódjon. Na meg próbáltál városban teljesen autó nélkül élni? Nem olyan mókás ám a bevásárlás, stb. Lehet csak egy autó/család ott tényleg elég. De a városban nulla autó, az kb olyan kellemetlen és sok lemondással jár, mint falun egy 4-5 fős családnak csak egy 20 éves nem üzembiztos autó.
13 vagyok!
14! Az egyik autó teljesen új, a másik 2 éves. Így a 2 autónk kevesebbet pöfékel mint egy 10 éves. A házon 37 cm szigetelés van, kevesebb a fűtési költségem, mint egy mini garzonnak. Így azt mondanám az átlaghoz képest még így is jóval környezet kímélőbben élünk. Nekem a 2 kocsi lízing, casco, biztosítás, benzin, soha nem érte el a havi 300000-at...
15!
Még ezekhez pici, de edzésre majd behordjuk, én is járok, ha szerencsém van mehetünk egy helyre, ha nincs, majd valahogy össze szervezzük.
Busszal az utazás 35 perc + séta a buszmegállóig, de max 2x1 óra kaputól kapuig. A 6:40 kor induló busz tömve van gyerekekkel, rengetegen haverkodnak egymással, amely kapcsolatok már ovitól indultak. Tehát mire 5.-es lesz a buszon lévő gyerekek nagy részét ismerni fogja. Tapasztalatból írom én is itt nőtem fel. Rengeteg összejárós barátság születik már 4.-ig is, a közös buszozásal és az 1000 fős falusi élet miatt nem is szakadnak meg a barátságok. Legalábbis munkába állásig nem valószínű, utána már széthullik a csapat.
Ez az öregkor jó kérdés, de az biztos jobb a 2 lépcsőfok, mint rossz lift esetén a sok emeletről lemászni utána meg vissza.
Összesen két lépcső van a bejárati ajtónál, minden teljesen sík, van zuhanyzó és kád is.
Ez a gyerekkel városban kocsi nélkül, hát szerintem jó nagy cumi lehet. Babakocsit felnyűni a buszra, a gyerekhez tartozó 1 zsáknyi cuccal, plusz még vinni mellé a heti kaját... tiszta élvezet. Végül felküzdeni a lakásba az egészet. Esetleg meglátogatni a szülöket tömegközlekedéssel vidéken még nagyobb szívás!
Győr Agglomerációjában pont az ellentétét tapasztalom! A 8-900 fős falvak sokszorosára duzzadtak az elmúlt 10-15 évben. Van olyan ami 1500-ról 6500-ra növekedett. Előszőr a városhoz legközelebbiek kezdtek hírtelem nőni, utána ahogy ezek telítődtek a távolabbiak következtek. Már elérte a növekedés az én falumat is, kb 5 év alatt 900-ról 1250 nőtt! Már ősszel kezdik közművesíteni az új utcákat is 60-65 telekkel. A szomszédos falvakban ugyan ez történik, ott hamarabb kapcsolt az önkormányzat, és már ez egyikben 2 év alatt kb 60 ház épült fel! Nemrég elkészült még egy ekkora terület a másik szomszédos faluban 60 házhellyel, ahol már 3 ház épül egyszerre. Ezelőtt ugyan itt kb 35 ház épült 2-3 év alatt!
A bevándorolt lakosság többsége mind városi, kicsi falukban gyorsan terjednek a hírek. A 2 teljesen beépült utcában kb 40 házból összesen 2 család származik a környékbeli falukból, a többi mind városokból érkezett. Mivel nálunk sok eladó kocka ház volt ezeket is szinte mindet megvették, és felújították.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!