Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi lesz a sorsa a falvakban...

Mi lesz a sorsa a falvakban lévő házaknak?

Figyelt kérdés

Már most is bagóért árulnak olyan házakat vidéken amiért Budapesten 10-15-ször annyit elkérnének.

Ahogy csökken a népesség, urbanizálódik az ország, elfogadóbbak lesznek az emberek az albérletekkel szemben és megváltozik a gazdasági szerkezet, illetve az emberek családhoz, otthonhoz, munkához való viszonya adódik a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán kereslet a falusi házakra.

Szerintetek meg lehet menteni ezeket a házakat vagy szépen lassan visszaveszi majd őket a természet?

szept. 24. 13:55
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
21%
Tovabba a falu nem csak ilyen szempontból rossz. Gyerekek is buszozhatnak , vonatozhatnak iskolába. Már ha az adott településen megall valamelyik. Apu-anyu dettó munkahelyre. Sok cégnél hátrányba is vannak, mivel a kisebb cégek meg a bejárasi kilométer alapú pénzen is szoroznek. Lehet itt a falukat dicsérni, de azon kívül hogy csend van csak hátránya van.
szept. 25. 05:31
 12/44 anonim ***** válasza:
35%
4-5 ezer fős kisvaros/falu alatt sztem nincs jövője egyik településnek sem tipre hosszú távon. Hacsak nem nagyon jó helyen van.
szept. 25. 05:33
 13/44 anonim ***** válasza:
50%

Egy jobb helyen lévő városi tégla lakás árából 1,5x akkora családi házat építettem. Szóval nem kell felújítani, az udvar közepes méretű, heti max 1 óra szezonban karbantartani. Kutya, gyerek jól elvan, nem kell ücsörögni a játszótér padján órákat, mert a gyerek éppen mászókázik vagy homokozik stb.

2 kocsi van, de ha városban laknánk akkor is 2 lenne, tehát ez sem plusz költség. 5,5-6 litert fogyasztanak a benzineseink, városban 7 körül esznek.

Tiszta a levegő, nyitott ablaknál is lehet aludni mert csend van!!! Szóval nem csak az tud így aludni akit ez nem zavar.

A városban dolgozunk, külön kocsikkal járunk, ha be kell vásárolni valamelyikünk tesz egy 5 perces kitérőt és kész.

Ovi, bölcsi van a faluban. Sulibusz viszi az alsósokat iskolába, ez után 5.től sok gyerek menetrend szerinti járaton buszozik a városi iskolákba. Nem is baj tanulnak némi önállóságot.

Nekem nincs bajom a vidéki élettel, többet ér nekem a csend, nyugalom, jó levegő, mint az hogy közel van minden.

szept. 25. 07:00
 14/44 anonim ***** válasza:
26%
#13 környezettudatosság nálad nulla és még büszke is vagy magadra.
szept. 25. 12:26
 15/44 anonim ***** válasza:
44%

13-as,igazad van,ez akár így "nagy átlagban" jó is lehet. Én aggódnék az 5.-es gyerekemért ha busszal járna iskolàba és lófrálnia kellene addig amíg indul vissza. Azt már nem is említem,hogy ez fárasztó neki. Ha plussz program/szakkör/különóra van akkor addig ott marad,esetleg Ti jöttök-mentek érte. A gyereknek barátai esetleg ott lesznek ahol tanul. Nem tud csak úgy elszaladni hozzájuk,vagy közös programot szervezni.Addig,amíg mindketten vezettek megoldjátok,de látom,hogy amikor pl 60-65+osan kezdődnek a betegségek,esetleg kezelésre,orvoshoz kell járni,nem megy a vezetés,a másik fél segítségére van szükség,már felfordul az addig megoldott menetrend.

Falun élek,a gyerekem már felnőtt,de volt kicsi,és részben megéltem vele a fentieket,bár szerencsére csak középiskolás korától. A szüleim idősek,a segítségem nélkül már nem boldogulnak. Van előnye a falusi életnek,de én több nehézséget látok mint kedvező tényezőt.

szept. 25. 13:28
 16/44 anonim ***** válasza:
34%

Falun lakok, havi 2-300 ezer ft úgy elfolyik közlekedésre, hogy észre sem veszem. Mármint azt, hogy mire költöttem, hó végén mégis üres a kassza.

Városban meg lenne egy bérlet és szevasz. Még a bevásárlást is kiviszi a futár.

Iskola kapcsán: városban szakkörök és foglalkozások tárháza, itt falun: a gyerekek heti 1 (!) nap maradhatnak délutan focizni.

2-3000 fős kisebb falvakban nagyon kényelmetlen az élet, nem véletlenül zsugorodnak.

szept. 25. 14:04
 17/44 anonim ***** válasza:
68%

"havi 2-300 ezer ft úgy elfolyik közlekedésre"

Mennyit eszik a kocsid 20 litert? Vagy milyen messze jársz dolgozni 150 km-re? Vagy mi ennek az irreális összegnek a háttere?

szept. 25. 14:56
 18/44 anonim ***** válasza:
71%
Nem a népességcsökkenés a gond. Sok a cigány. Miattuk olcsók a házak. Pl a városomban 5 éve nem találtál volna 10 millió alatt házat (még bontandó nádtetős putrit se) , most meg 4 millióért se nagyon kell jó állapotú vályog ház senkinek. Még a cigány se akar másik cigány mellé költözni. Különbnek érzi magát, jó környékre vágyik (amit majd ő zülleszt le).
szept. 25. 16:34
 19/44 anonim ***** válasza:
35%
#17 Nem csak üzemanyagköltség létezik! Az üzemanyag kb.30- 50%-a az összes költségnek.
szept. 25. 17:59
 20/44 anonim ***** válasza:
42%
#19 Eszerint városban állításod szerint tömegközlekednél, de falun egy 20 milliós autó amortizációjával számolsz, mint egyetlen alternatíva. Ez így továbbra se túl izmos érvelés, vagy a számok nagyon nem stimmelnek.
szept. 25. 18:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!